BioElemente în presă, Nutriție, Sănătate

Ajută-ți flora intestinală să se refacă în mod natural!

Atunci când vine vorba despre problemele de sănătate, intestinele sunt pe ultimele locuri în lista noastră de priorități. O mare greșeală, consideră medicii, care afirmă că funcționarea necorespunzătoare a acestora afectează starea de bine a întregului organism. Mai exact spus, intestinele devin o sursă de toxine, iar asimilarea nutrienților de care organismul are nevoie este oprită. Acest lucru afectează în mod negativ și flora intestinală. Din fericire, avem pentru tine câteva soluții, pe care le poți descoperi citind rândurile următoare.

Ce părere ai de probiotice?

Ai auzit cu siguranță de probiotice, măcar din reclamele de la televizor, dar cu toate acestea nu știi prea multe despre ele. Pentru a te lămuri, îți spunem că probioticele sunt acele bacterii vii, aflate în componența alimentelor ce au trecut printr-un proces natural de fermentație. Vorbim despre bacteriile bune, cum mai sunt ele numite, care au capacitatea de a stimula sistemul imunitar, dar și de a reface flora intestinală, afectată în general de un stil alimentar greșit, tratament cu antibiotic sau probleme intestinale.

Beneficiile probioticelor

Chiar dacă par lipsite de importanță, probioticele au numeroase beneficii pentru organism. Între acestea se află și faptul că previn diareea, previn aparitia enterocolitei necrotizante la copiii prematuri; îi ajută pe bebeluși să scape mai ușor de nesuferiții colici, sunt de neînlocuit atunci când vine vorba despre tratamentul afecțiunilor paradontale, ajută la asimilarea mai ușoară a nutrienților conținuți de alimente, contribuie la sinteza unor vitamine, întăresc sistemul imunitar și refac flora intestinală.

Ai nevoie de ajutor pentru a reface flora intestinală

Atunci când flora intestinală a fost afectată, ai nevoie de mai multe bacterii bune pentru a o ajuta să se refacă în mod natural. Există unele alimente care le conțin, dar și numeroase suplimente alimentare. Pentru cei care doresc să-și „bombardeze” organismul cu aceste substanțe și nu să apeleze la cele din farmacii, le spunem că pot găsi probiotice în iaurt – preferabil cel de casă, chefir, brânzeturi, varza murată, sos de soia fermentat (miso), microalge (spirulina, chlorella), ciocolată amăruie, măsline în saramură, cereale integrale, fulgi de ovăz, laptele de soia, etc.

Cel mai bun supliment, special pentru tine

În cazul în care suferi de anumite boli asociate de regulă cu un dezechilibru al florei intestinale  (enteroviroze, diaree, constipație, balonare, infecții urinare, colesterol crescut, imunitate scăzută), mult mai folositoare sunt suplimentele alimentare care au în compoziție fermenți lactici vii. Am găsit și noi aici un supliment alimentar probiotic și prebiotic pe bază de fermenti lactici, cu inulină. Acesta asigură un aport suplimentar de probiotice în caz de deficit sau necesități crescute, pentru ca flora ta intestinală să se refacă în mod natural și tu să-ți recapeți echilibrul gastro-intestinal.

Este indicat în în reechilibrarea florei bacteriene intestinale, care poate fi afectată de dezechilibrul alimentar, de antibioterapie, de diaree, sau stres. De asemenea, formula cu pulbere orală face ca produsul să fie extrem de ușor de consumat, atât de copii, cât şi de cei vârstnici.

Alimente care conțin probiotice

Pentru ca flora intestinală să nu aibă de suferit, specialiștii recomandă consumul regulat al anumitor alimente, pe care ți le prezentăm și noi mai jos.

Iaurt

Toată lumea cunoaște beneficiile iaurtului pentru starea de bine a organismului. De asemenea, este poate, cea mai cunoscută sursă naturală de bacterii bune. Nu doar flora intestinală este beneficiarul acestora, ci consumul de iaurt mai contribuie și la eliminarea mai ușoară a gazelor, combate diareea, reduce intoleranța la lactoză. Orice iaurt care conține bacterii vii din culturi active este indicat în acest caz, așa că data viitoare citește mai cu atenție lista de intrediente a acestuia.

Varză murată

Delicioasă atunci când este folosită pentru prepararea sarmalelor sau a altor preparate tradiționale, varza murată este sănătate curată pentru tine. Atenție însă, ne referim la cea murată în mod natural, fără a trece prin procesul de pasteurizare cum se întâmplă cu cea din comerț, pentru că în caz contrar bacteriile bune sunt distruse. Beneficiile consumului de varză murată pentru organism sunt numeroase: reface flora intestinală, dar îți întărește și sistemul imunitar, astfel încât organismul tău să fie mai bine apărat în fața infecțiilor.

Chefir

Mulți dintre noi preferă chefirul, pe care îl consideră mai ușor de consumat decât iaurtul. Dar, indiferent de preferințele legate de gust, chefirul este inclus și el pe lista de produse naturale care conțin probiotice care refac flora intestinală. Ai putea să îl folosești și tu mai des, și vei simți diferența.

Pâine cu maia

Până acum ceva vreme, românii nu se arătau prea interesați de tipul pâinii pe care o consumau. Cu toate acestea, în ultima perioadă lucrurile au început să se schimbe, iar oamenii sunt mult mai conștienți de ceea ce consumă, chiar și atunci când vine vorba despre pâine. Specialiștii ne recomandă să ne îndreptăm atenția către pâinea cu maia, deoarece este o bună sursă de probiotice, care ajută procesul de digestie să se desfășoare în mod optim. În plus, acest tip de pâine este și mult mai consistentă, și s-ar putea să devină rapid preferata ta.

Castraveți murați în saramură

Ce ar fi anumite preparate fără o salată bună de murături alături? Iar la acest capitol, castraveții murați se află cu siguranță în topul preferințelor celor mai mulți. Probabil că și tu te numeri printre ei, iar acum fii pregătit să afli și veștile bune: castraveții murați sunt plini de probiotice. Fantastic, nu-i așa? Cu toate acestea, reține că nu castraveții murați sunt buni pentru a reface flora intestinală: cei fermentați natural, fără oțet sunt cei indicați. Saramura este un mediu excelent, care permite bacteriilor bune să se dezvolte natural, pentru ca mai apoi să-ți ajute digestia.

Starea ta de sănătate depinde chiar de tine!

La final, reține că o floră intestinală echilibrată depinde în mare măsură de fiecare dintre noi. De aceea, încearcă să ai mai multă grijă de aceasta, folosind alimente bogate în fermenți lactici, dar și suplimente alimentare naturale. Administrarea antibioticelor, stresul, lipsa mișcării, un stil alimentar rezordonat, precum și mai multe afecțiuni au consecințe asupra numărului de bacterii bune care se regăsesc la nivel intestinal. Sănătatea ta depinde chiar de tine!


O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)

Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *