BioElemente în presă, Sănătate

Cum știi dacă bebelușul tău suferă de gaze sau colici?

Ești proaspăt părinte și toate schimbările din viața ta te iau oarecum prin surpindere. Dintr-o dată nu mai ești pe primul plan, ci totul se concentrează asupra micii minuni pe care o ții în brațe. Și, ceea ce te miră este faptul că realitatea este destul de departe de ceea ce îți imaginai tu că va fi. Imaginea aceea idilică, pe care ți-o închipuiai pe perioada sarcinii, cu un bebeluș care este numai zâmbet, tu la fel, casa perfect curată, și multe altele asemănătoare pare, dintr-o dată ceva foarte îndepărtat. Realitatea este cu totul alta: cel mic plânge și nimic nu pare să-l aline, tu ești cu dispoziția la pământ și nici fizic nu stai mai strălucit, ai și uitat când ai făcut ultima oară patul, iar de mâncare proaspătă nici nu mai poate fi vorba. Pentru că a venit vorba despre plânsul celui mic, majoritatea părinților îți vor spune că una dintre cele mai comune cauze se referă la gaze sau colici. Dar stai, cum faci diferența dintre cele două și cum poți să îi alini suferința puiului tău?

Cum se manifestă gazele la bebeluși

Medicii specialiști sunt de părere că poți să îți dai seama destul de ușor dacă un bebeluș are gaze. Acesta își arcuiește spatele, plânge sporadic și scoate sunete ascuțite și scurte ca durată, poate avea gaze. Chiar dacă nu crezi, mulți dintre bebeluși se confruntă cu acest disconfort, cauzat de regulă de faptul că micuțul înghite și aer atunci când este hrănit sau doar plânge. De asemenea, o altă cauză se referă și la lipsa bacteriilor bune din tractul gastro-intestinal, ceea ce poate duce la probleme de digestie. De regulă bebelușii născuți prin operație de cezariană sau cei care au urmat un tratament cu antibiotic sunt mai predispuși la această cauză a gazelor.

Gaze sau colici… și totuși cum le deosebești?

Dacă ai citit cu atenție rândurile de mai sus, probabil că ești puțin nedumerită. Simptomele seamănă foarte mult cu cele ale colicilor. De aceea, apare și întrebarea: gaze sau colici, cum le deosebești? Răspunsul specialiștilor pare unul simplu: în cazul în care mica ta minune plânge timp de mai mult de trei ore, pe o perioadă mai mare de trei zile și nu funcționează remediile pentru gaze, înseamnă că în acest caz de confrunți cu neplăcutele și mai ales temutele colici.

Remedii care pot funcționa

Plânsul celui mic, indiferent dacă este cauzat de gaze sau colici este prilej de mare frustrare pentru părinți, care se simt neputincioși în ceea ce privește alinarea suferinței acestuia. De aceea, medicii specialiști au alcătuit și o serie de recomandări care pot funcționa. Le poți încerca și tu, și poate vei reuși să îți calmezi puiul.

Alăptează!

Există numeroase beneficii pe care laptele matern le aduce în dezvoltarea celui mic, dar nu despre acestea ne vom ocupa acum, ci doar de unul dintre ele. Proteinele conținute de acesta sunt mai ușor de digerat de către cel mic, față de cele din laptele praf. De aceea, încearcă să alăptezi, consultă-te cu un consultant în lactație, și doar în ultima instanță, dacă nu este altă soluție, apelează la formula de lapte.  Este posibil ca în acest fel să poți să-l faci pe cel mic să nu aibă de suferit, indiferent dacă este vorba despre gaze sau colici.

Atenție la diversificare!

Perioada diversificării este una destul de dificilă, dar cu multă atenție totul se va desfășura așa cum trebuie. Ai grijă în primul rând ca alimentele pe care le introduci în meniul celui mic să nu-i provoace acestuia gaze sau colici. Este posibil ca anumite fructe bogate în fructoză sau acele legume bogate în amidon să fie mai greu de tolerat de aceștia. Aici ne referim în special la mere, pere, cartofi și morcovi. Poți opta pentru caise, banane, piersici, spanac sau dovleac.

Folosirea de probiotice

Atunci când cel mic suferă de gaze sau colici, medicul recomandă de cele mai multe ori folosirea unui probiotic, care contribuie la creșterea bacteriilor bune și poate încuraja dezvoltarea sănătoasă a tractului intestinal al copilului. Discută cu medicul celui mic despre acest aspect și vezi care este părerea lui.

Atenție la produsele oferite!

În farmacii, rafturi întregi sunt ocupate de produse recomandate pentru gaze sau colici. Cu toate acestea, nu le poți încerca pe toate, iar puiul tău să fie un fel de șoarece de laborator în speranța că vei găsi produsul potrivit până la urmă. Un produs pentru gaze sau colici trebuie să prezinte un nivel înalt de siguranță, ușurință în utilizare, să nu conțină ingrediente care pot provoca alergii sau sunt contraindicate în cazul copiilor, și multe altele.

Alege doar ce e mai bun pentru copilul tău!

De aceea, dacă este să alegi un produs de calitate, care să îl scape pe micuțul tău pe gaze sau colici, ba chiar să-i regleze și problemele cu somnul, pachetul Esyon și Colisen de la firma italiană Syrio, pentru nou născuți și copii mici, poate fi cea mai bună soluție și pe care îl poți găsi chiar aici. Datorită sinergiei componentelor naturale favorizează un somn liniștit și relaxant, precum și eliminarea colicilor intestinale, a diareei, a balonării.

Acțiune garantată

Chiar dacă pare că bebelușul tău nu va dormi așa cum trebuie niciodată, că va avea gaze sau colici  o viață întreagă, relaxează-te: ai nevoie de puțin ajutor și totul se va rezolva. O spun și alți părinți care s-au confruntat cu exact aceleași probleme. Din fericire, melatonina conținută de Esyon reduce timpul necesar până la adormire, iar vitamina B6 contribuie la reducerea oboselii. Celelalte extracte, cum ar fi passiflora și mac californian ajutăși ele la relaxare și la reducerea stresului.

Durerile abdominate devin o amintire

În schimb, Colisen, un supliment 100% natural, te ajută pe tine și pe cel mic să treceți mai ușor peste perioada în care acesta se confruntă cu gaze sau colici.  Extractele naturale conținute: Mușetel, Tei, Passiflora, Fenicul, Anason, precum și vitamina B6 favorizează motilitatea intestinală și eliminarea gazelor acumulate în abdomen, care au ca efect producerea colicilor intestinale.

Vei observa rapid efectul benefic al acestuia, deoarece în urma administrării disconfortul abdominal al celui mic dispare, la fel ca și crampele, agitația și nervozitatea sunt și ele eliminate. În plus, este un produs natural, creat special din grijă pentru cei mici.

Calmează-te și ai încredere în tine

Atunci când puiul tău suferă de gaze sau colici, este un moment destul de greu și pentru tine. Încearcă să te calmezi și să ai mai multă încredere în tine. Ascultă-ți instinctul și nu-l lăsa să se chinuie, prezintă-te cu el la medic dacă simți că este ceva în neregulă. Chiar dacă de cele mai multe ori este vorba despre o alarmă falsă, tocmai excepțiile ne-au determinat să facem această recomandare. Uneori, în spatele așa-zisului plâns cauzat de gaze colici stau, de fapt, alte afecțiuni mai grave, și care pot fi tratate cu succes atunci când sunt descoperite la timp.

Colaborează cu medicul specialist

Pentru că organismul celui mic este unul fragil, trebuie să ai o relație de bună colaborare cu medicul specialist. Acesta este cel mai în măsură să îți recomande tratamentul potrivit, iar tu trebuie să-i asculți întocmai indicațiile. În caz contrar, riști să ai parte și de alte neplăceri, și exact acest lucru este ultimul lucru de care mai ai nevoie în acest momente.

Cere ajutor, sau primește-l atunci când îți este suferit

Chiar dacă se spune, pe drept cuvânt, că nimic nu alină mai bine suferința ca brațele mamei, trebuie ca și tu să te simți în stare de acest lucru. De aceea, nu ezita să ceri ajutorul partenerului sau al rudelor, sau învață să-l primești atunci când acesta își este oferit. De multe ori, o plimbare scurtă, un duș bun, sau doar o jumătate de oră în care ai fost doar tu, poate face diferența. Vei fi mult mai calmă și mai relaxată, și vei putea să îi alini mai bine suferința celui mic, indiferent dacă este vorba despre gaze sau colici.

Nu-ți face griji, este o etapă care va trece, dar provocările ”meseriei” de părinte sunt departe de a fi încheiate.


O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)

Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *