BioElemente în presă, Frumusețe, Nutriție, Rețete culinare, Sănătate, Sport

Alimente pe care le poți consuma atunci când vrei să slăbești

Atunci când vrei să slăbești, primul cuvânt care îți vine în minte este ”înfometare”. De aceea, chiar dacă începi o dietă, startul este unul greșit, pentru că nu înfometarea este soluția pentru a pierde din greutate, ci alimentele pe care le consumi și, mai ales modul în care le combini.

Oferă-i organismului vitamine și minerale

Pentru a funcționa așa cum trebuie, organismul are nevoie de vitamine și nutrienți, de care nu trebuie să-l privezi chiar și atunci când vrei să slăbești. De aceea, specialiștii în nutriție spun că fructele și legumele de sezon nu trebuie să lipsească din alimentație. Dacă la acest stil alimentar mai completezi cu reducerea consumului de zahăr, sare, grăsimi nesănătoase, nu doar că vei slăbi, dar vei scăpa și de constipație, iar pielea ta va arăta cu adevărat frumoasă.

Pentru a-ți fie mai ușor, nutriționiștii au creat o listă cu alimente pe care le poți consuma cu încredere atunci când vrei să slăbești, pe care ți-o prezentăm și noi în rândurile următoare.

Verdețurile sunt aliatul tău

Verdețurile de pe tarabele din piață ar trebui să nu îți lipsească atunci când vrei să slăbești deoarece au efect laxativ, diuretic, reduc nivelurile colesterolului ”rău”, îți întăresc sistemul imunitar și chiar au și proprietăți antitumorale. Prin urmare, consumă multă ceapă verde și usturoi verde, spanac, pătrunjel, salată verde, mărar și toate celelalte. Vei descoperi rapid că verdețurile sunt aliatul tău în lupta cu kilogramele în plus, și parcă niciodată nu te-ai simțit atât de plină de energie ca acum. Mănânci și slăbești… ce poate fi mai bun decât atât?

Mazăre nouă, perfectă atunci când vrei să slăbești

Atunci când este proaspătă, mazărea este o adevărată ”bombă” plină de proteine vegetale, potasiu, fibre, vitamine din complexul B-urilor, vitamina C și fier. Poți profita de ea primăvara, atunci când poate fi consumată chiar și crudă, în salate delicioase și pline de vitamine.

Fasolea verde îți reglează tranzitul intestinal

Deși ești poate obișnuită ca alături de o friptură delicioasă să ai drept garnitură un piure pufos și delicios de cartofi, este timpul să uiți de această combinație alimentară. Mai bine înlocuiește cartofii cu fasolea verde, pentru că este perfectă atunci când vrei să slăbești. Ai puține calorii, dar mult betacaroten, acid folic, vitamina C, potasiu, magneziu, fier și calciu. De asemenea, este o bună sursă naturală de fibre, ceea ce te ajută să îți reglezi tranzitul intestinal, așa că nu trece nepăsătoare pe lângă ea.

Sparanghelul are proprietăți diuretice

Deși nu este prea utilizat în bucătăria românească, sparanghelul ar trebui să nu lipsească de pe lista ta cu alimente pe care le poți consuma atunci când vrei să slăbești. Acesta este un bun diuretic, ba chiar și un excelent laxativ. Cu toate acestea, nu toată lumea agrează gustul sparanghelului, sau îl consideră mult prea scump pentru a-l folosi la dietă. De aceea, dacă vrei să beneficiezi de proprietățile benefice ale acestuia într-o cură de slăbire, poți apela la un supliment alimentar concentrat pentru drenajul lichidelor corporale și slăbire de la Equilibra, pe care îl poți găsi chiar aici.

Este o formulă lichidă concentrată care se diluează în apă, care conține 8 extracte de plante, cu gust plăcut de lime, cu funcție drenantă și depurativă. Păpădia și brusturele reglează funcția depurativă a organismului, iar armurariul sau laptele de ciulin, curcuma și anghinarea sunt un suport necesar pentru buna funcționare a activității hepato- biliare. Sparanghelul, frunzele de boldo și frunzele de coacăz negru conținute de acest produs te ajută la drenarea lichidelor corporale și buna funcționare a tractului urinar.

Varza combate retenția de apă

Multe dintre persoanele care vor să slăbească se plâng din cauza retenției de apă. În acest caz, soluția este una chiar simplă: trebuie să se consume mai multă varză, care are reputația că te scapă de această problemă. De asemenea, varza este un bun laxativ, întărește sistemul imunitar, excelent agent antiinflamator și te ajută să ameliorezi simptomele ulcerului și ale gastritei. Crudă, în salată, este delicioasă, și reprezintă garnitura perfectă atunci când vrei să slăbești.

Căpșunile, desertul ideal

Știai că aceste fructe delicioase conțin mai multă vitamina C chiar decât portocalele? De asemenea, sunt o sursă bună de acid folic, fibre și vitamina B2. Specialiștii în nutriție le recomandă în regimul de slăbit, sau chiar și persoanelor care suferă de diabet. Nu degeaba sunt numite căpșunile ”desertul ideal”, cu condiția să nu mai adaugi zahăr suplimentar atunci când le consumi.

Cireșele scad colesterolul

Cine nu iubește cireșele? Delicioase și dulci, pot fi ajutorul tău de care ai nevoie atunci când vrei să slăbești. Au efect diuretic, laxativ, scad colesterolul, dar sunt și eficiente împotriva gutei, durerilor articulare și sindromului premenstrual. Cu toate acestea, ai grijă în special la cireșele care apar în luna iunie, deoarece sunt mai bogate în zahăr decât alte fructe.

Produse lactate pentru a accelera arderea caloriilor

Caș, urdă, lapte, iaurt, lapte bătut, brânză proaspătă. Toate sunt indicate atunci când vrei să slăbești, deoarece sunt o bună sursă de calciu, vitamina A și D. Calciul este recunoscut pentru faptul că îți accelerează metabolismul, precum și viteza de ardere a caloriilor

Pește alb, de neînlocuit

Peștele este și el pe lista cu alimente bune, recomandate atunci când vrei să slăbești. Este un produs nutritiv, ușor de digerat de organism, și este plin de proteine bune. În plus, peștele mai conține vitaminele A, D, E, B12, precum și fosfor, iod și potasiu. Poți înlocui ușor cu ajutorul lui carnea din dieta ta, iar organismul nu va suferi deloc din această cauză. Consumă peștele alături de o garnitură din legume și vei avea o masă sățioasă, delicioasă, care te va face să slăbești, chiar dacă nu îți dai seama.

Oul, alimentul complet

După o bună perioadă în care a fost considerat un aliment problemă, care nu făcea decât să-ți crească valorile colesterolului rău, să-ți afecteze ficatul, iată că acum oamenii de știință au realizat mai multe studii prin care au demonstrat că oul a fost acuzat pe nedrept de toate acele ”răutăți” pentru organism. Mai nou, oul este considerat alimentul complet, iar multe stiluri alimentare, inclusiv dieta ketogenică, îl recomandă atunci când vrei să slăbești.

Sărac în calorii, oul poate fi folosit pentru a înlocui carnea în dietă, și este plin de vitamine (A, D și E), proteine bune și minerale (calciu, fosfor și fier).

După cum vezi, nu este chiar atât de greu să slăbești. Ai nevoie doar de informațiile necesare, voință, hidratare și ceva mișcare! Succes!


O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)

Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *