BioElemente în presă, Nutriție, Sănătate

Recomandări pentru a-ți crește imunitatea

Date fiind condițiile actuale, cu tot mai multe cazuri de coronavirus diagnosticate în fiecare zi, oamenii din toată lumea încep să înțeleagă mai bine cât de important este să ai un sistem imunitar puternic. Există numeroase tratamente care te pot ajuta în acest sens, dar în același timp sunt și multe remedii naturiste pentru a-ți crește imunitatea.

Pune-ți pe picioare sistemul imunitar

Chiar dacă majoritatea dintre noi ne gândim la imunitate ca fiind ceva necesar doar pe perioada iernii, realitatea este că avem de nevoie de ea la cote maxime oricând. De aceea, este bine să te preocupi permanent de ce poți face pentru a-ți crește imunitatea. Din fericire, avem pentru tine câteva sugestii despre cum poți să ai un sistem imunitar puternic, exact așa cum îți dorești.

Un stil alimentar corect

Capitolul alimentație corectă este unul la care multă lume este deficitară. Se consumă de cele mai multe ori calorii goale, adică alimente care oferă prea puține vitamine și minerale de care ai nevoie pentru a-ți crește imunitatea. De aici intervin și multe dintre problemele de sănătate, așa că este timpul să te oprești.

Pentru un organism puternic, capabil să facă provocărilor, ai nevoie de un plan alimentar în care să fie incluse alimente bogate în proteine de calitatea I (carne slabă, ouă, lactate). La acestea adaugă acele fructe și legume recunoscute ca fiind cele mai bune surse naturale de vitamine cu efect antioxidant (C și E), dar și de oligoelemente, cum sunt Zincul și Seleniul. Dacă procedezi astfel, vei avea parte de echilibru metabolic în organism, și astfel vei reuși să-ți crești imunitatea.  

Cât mai multă mișcare

Se spune mereu că mișcarea fizică este cheia către o imunitate de fier. Nu sunt vorbe aruncate la întâmplare, așa că ar trebui să te mobilizezi și să nu mai fii atât de sedendar. Nu este nevoie să tragi de fiare până nu mai poți, sau să aleri maratonul în fiecare seară. O jumătate de oră de mișcare susținută de trei ori pe săptămână este suficient. Dar, dacă nu ai cum, atunci mergi zilnic mai mult pe jos, în pas alert, iar producția de leucocite va fi stimulată. În plus, te vei simți mai bine, mai eliberat de griji și de câteva kilograme. Sună bine, nu-i așa?

Odihnește-te suficient

Atunci când vine vorba despre a-ți crește imunitatea în mod natural, nu uita să acorzi importanța cuvenită și odihnei. Degeaba te hrănești sănătos, faci și mișcare, dacă la capitolul odihnă ești repetent. Organismul are nevoie să se refacă, iar stresul și oboseala nu fac decât să te dezechilibreze, așa că nici vorbă de a-ți crește imunitatea. Ba din contră, ai parte de efectul invers.

Specialiștii sunt de părere că avem nevoie de 7 – 9 ore de somn, pe noapte, pentru a funcționa așa cum trebuie. Prin urmare, renunță la nopțile albe!

Suplimente naturale pentru a-ți crește imunitatea

Atunci când vrei să-ți crești imunitatea în mod natural, ai la îndemână numeroase plante care îți pot veni în ajutor. Este suficient să amintim de cătină, măceșe, echinaceea, ginseng sau mult mai banalul usturoi, și deja știi despre ce vorbim.

Cu toate acestea, pentru a avea parte de un efect mai puternic și mai rapid al acestora, se recomandă administrarea lor sub formă de suplimente alimentare naturale. Nu uita ca înainte de a începe să le consumi, să discuți cu un medic sau farmacist dacă sunt sigure în cazul tău, pentru a evita unele efecte neplăcute ale acestora.

O imunitate mai bună, cu doar puțin ajutor

Pentru că a venit vorba despre suplimente alimentare naturale, am găsit și noi aici unul dintre cele mai bune, și care se prezintă sub formă de tablete efervescente cu echinaceea, vitamina C și Zinc pentru creșterea imunității.

Vitamina C întărește sistemul imunitar, este un antioxidant puternic, protejează organismul prin anihilarea radicalilor liberi, este benefică în stări de stres, astenie, efort fizic și intelectual. Zincul este un mineral important care ajută la pregătirea sistemului imunitar, deoarece activează celulele imune și ajută la combaterea infecțiilor microbiene. Rolul vitaminei C și a Zincului este de a preveni apariția răcelilor și ajută la scăderea perioadei de convalescență.

Echinaceea este una din cele mai populare plante imunostimulatoare din lume, ajută organismului să opună rezistență în faţa agenţilor patogeni, respectiv bacterii, virusuri și fungi. De asemenea, asigură buna funcționare a aparatului respirator.

Dulciuri? Mai bine nu

Dulcurile și alimentele procesate sunt printre cei mai mari inamici ai unui sistem imunitar puternic. De aceea, poți să încerci o cură de detoxifiere mai… ușoară, pentru a-ți crește imunitatea. Nu este nevoie să bei doar ceaiuri sau sucuri de fructe pentru a te detoxifia, ci renunță mai bine la dulciuri și la alimentele procesate. Măcar o lună de zile. Vei observa multe diferențe, în bine, și cel mai probabil vei reuși să renunți de tot la ele. Ceea ce nu poate fi decât foarte bine pentru sănătatea ta.

Mai multe condimente

Folosește orice aliat pentru a-ți crește imunitatea în mod natural, iar în această categorie includem și condimentele. Da, știm, dau un gust delicios preparatelor tale, dar știai că te ajută să îți întărești sistemul imunitar?

Pentru a avea parte de efectul dorit, consumă mai mult usturoi, ceapă verde sau uscată, turmeric, ghimbir, ierburi aromate, ardei iute sau alte condimente care îți plac. În plus, vei observa și altceva: la mâncarea plină de arome dată de condimente nu este nevoie să mai adaugi sare, ceea ce te ferește și de alte afecțiuni.

De asemenea, pentru o mai mare rezistență a organismului în fața virușilor și a bacteriilor, poți folosi zeamă de lămâie pentru a completa lista cu ingrediente din smoothie-urile preferate.

Hidratează-te așa cum trebuie

Din varii motive, majoritatea oamenilor nu se hidratează corect. Un organism puternic și rezistent are nevoie de multă apă, așa că nu mai neglija această problemă. Atenție: hidratarea se face cu apă și ceaiuri neîndulcite, nu cu sucuri, cafea sau băuturi alcoolice. De asemenea, nu uita de supe, care nu doar că îi oferă organismului mai multe lichide, ci și multe vitamine și minerale naturale.

După cum vezi, nu este deloc greu să ai un sistem imunitar puternic și chiar tu, prin ceea ce faci reușești să-i oferi organismului ceea ce are nevoie. Tu cum procedezi atunci când vine vorba de a-ți crește imunitatea în mod natural?


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 2,50 din 5)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *