BioElemente în presă, Frumusețe, Nutriție, Sănătate

Beneficii mai puțin cunoscute ale algelor marine

Despre câteva dintre proprietățile pozitive ale algelor marine s-au tot aflat unele informații în ultima vreme, dar cu toate acestea, lumea este încă reticentă la ele. Total greșit, sunt de părere specialiștii, care nu degeaba le numesc ”darul mărilor și oceanelor” pentru starea de bine a organismului. Există numeroase beneficii pe care acestea le aduc sănătății noastre, iar pe câteva dintre ele – cele mai importante, ți le vor prezenta și noi în continuare.

Prea puțin apreciate de români

Atunci când vine vorba despre informațiile despre algele marine, majoritatea românilor nu cunosc prea multe: au auzit de sushi, poate de ceva produse cosmetice cu ele printre ingrediente și… ”mizeria” care îi împiedică să facă o baie în mare. Cu toate acestea, în străinătate beneficiile algelor marine sunt mult mai apreciate, pentru că te pot ajuta la menținerea stării de sănătate, sau pot fi aliatul tău pentru o piele frumoasă.

Bogate în compuși minerali

Proprietățile algelor marine au fost analizate de oamenii de știință care au ajuns la concluzia că acestea reprezintă o adevărată ”bombă” pozitivă, deoarece sunt pline de compuși minerali de care organismul are nevoie. Ele conțin microelemente din iod, brom, magneziu, potasiu, sodiu, calciu, fosfor, sulf, clor, cupru, siliciu, dar și vitaminele A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, K și PP. Acizi proteici, glucide, clorofilă, un mare procent de celuloză, dar și substanţe antibiotice se mai regăsesc printre componentele algelor marine.

Profită și tu de propritățile algelor marine!

În urma mai multor studii medicale, oamenii de știință au ajuns la concluzia că algele marine sunt aliatul tău de nădejde atunci când îți dorești un sistem imunitar puternic, o piele sănătoasă și o inimă puternică. Dar, despre proprietățile algelor marine poți afla mai multe citind rândurile de mai jos.

Un organism puternic și sănătos

Un sistem imunitar puternic înseamnă că organismul tău este capabil să facă față cu brio provocărilor la care este supus. Printre alte plante pe care natura ni le-a pus la dispoziție pentru a avea parte de întărirea sistemului imunitar se află și algele marine. Așadar, le poți folosi cu încredere, pentru că așa vei avea parte de efectul dorit!

Reduc colesterolul ”rău”

Afecțiunile cardiovasculare sunt cele mai întâlnite pe glob, și din păcate, din ce în ce mai mulți tineri sunt diagnosticați cu acestea. Valorile ridicate ale colesterolului ”rău” se numără printre cauzele acestora, iar dacă vrei să scapi de ele și să ai parte de o inimă sănătoasă, profită și tu de beneficiile algelor marine în acest sens.

Ideale în curele de slăbire

Numărul celor care vor să mai scape de câteva dintre kilogramelor în plus este prea mare pentru a fi contabilizat cu exactitate. Specialiștii în nutriție sunt de părere că printre proprietățile algelor marine se află și faptul că te ajută să combați retenția de apă și eficientizează efectele curelor de slăbire.

Ajută-ți organismul să câștige lupta cu kilogramele

Pentru că am ajuns la acest capitol, permite-ne o mică paranteză, pentru a le veni în sprijinul celor care se luptă cu kilogramele și nu știu ce să mai facă pentru a slăbi mai repede și mai ușor, fără ca organismul să aibă de suferit. Avem pentru ei un supliment alimentar de la Equilibra din alge marine și alte extracte pentru menținerea greutății corporale și pe care acum îl poți găsi chiar acum, la un preț special, doar aici.

Algele marine brune, funzele de mesteacăn și Centella asiatica aduc un aport de nutrienți utili, în caz de insuficiență a acestora. Iodul din algele brune stimulează glanda tiroidă, elimină toxinele din corp, ajută la slăbit și împiedică pierderea de calciu, magneziu și alte săruri minerale din corp. De asemenea, alga spirulina contribuie la regenerarea celulelor hepatice, îmbunătăţind funcţiile ficatului și fiind alcătuită din proteine poate reduce senzația de foame și ajută la slăbire. Extractul de mesteacăn conținut de acest produs ajută la drenarea lichidelor corporale și la intensificarea funcțiilor depurative ale organismului. Centella asiatica poate contribui la îmbunătățirea microcirculației la persoanele cu afecțiuni venoase, ajutând la eliberarea de senzația de picioare obosite.

Remediu pentru mobilitatea articulațiilor

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, tot mai mulți dintre noi se pot confrunta cu probleme legate de mobilitatea articulațiilor sau afecțiuni reumatismale. Din fericire, beneficiile algelor marine ating și acest delicat domeniu, pentru că aminoacizii conținuți de ele au un puternic efect antireumatic și antiinflamator.

Indicate în afecțiunile tiroidei

După cum am menționat ceva mai sus, algele marine sunt o bună sursă de iod și potasiu, de aceea medicii le recomandă să fie folosite în tratamente pentru afecțiuni ale glandei tiroide.

O piele frumoasă

Ce femeie nu-și dorește o piele frumoasă și sănătoasă. Obrazul ”ca de bebeluș”, fin și lipsit de riduri, imperfecțiuni sau afecțiuni ale pielii este dorința dintotdeauna a acestora. De aceea, au făcut tot ce le-a stat în puteri pentru îndeplinirea ei. Din păcate, nu toate tratamentele, deși scumpe, au avut parte și de efectul dorit. Aici intervin, din nou, algele marine, care te ajută să ai un ten mai tânăr, lipsit de riduri și mult mai bine hidratat.

Petele, iritațiile și acneea, care sunt printre cele mai întâlnite afecțiuni ale pielii, devin rapid doar o amintire urâtă cu ajutorul algelor marine. De aceea, în ultima vreme, acestea sunt folosite tot mai des în industria cosmetică, pentru a intra în alcătuirea multor creme și produse de îngrijire corporală.

Te scapă de oboseală

Simți că nu mai ai putere să îți duci la bun sfârșit sarcinile zilnice? Te trezești mai obosit/ă decât atunci când te-ai dus la culcare. Ești pur și simplu epuizat/ă? Înainte de a apela la alte remedii, încearcă efectul algelor marine în această problemă, pentru că s-ar putea să ai parte de o surpriză plăcută. Un hormon vegetal pe care acestea îl conțin te ajută să te simți din nou plin de viață și cu energia la cote maxime. Fantastic, nu-i așa?

Tu știai despre aceste beneficii pentru sănătate pe care le au algele marine? Le-ai folosit vreodată, fie sub formă de supliment, fie în alimentație? Suntem curioși care a fost experiența ta, așa că abia așteptăm să ne-o prezinți în secțiunea de comentarii!


O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)

Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *