BioElemente în presă, Frumusețe, Nutriție, Sănătate, Sport

Un abdomen plat și tonifiat, o dorință ce poate deveni realitate

Cu toții ne dorim un abdomen plat și tonifiat, dar prea puțini sunt cei care și reușesc să își vadă împlinită această dorință. De fapt, când ne apucăm de sport, dietă, sau o combinație dintre cele două, imaginea unui abdomen cu ”pătrățele” este cea care ne vine în minte. Din păcate, chiar dacă ai reușit să-ți vezi visul cu ochii, este destul de greu să reușești să-l menții așa, și să ții deoparte colăceii de grăsime. Dar acum, gata, am decis să îți venim în ajutor și să îți oferim unele recomandări pentru ca abdomenul tău să fie mereu plat.

Cardio și abdomene

Este de la sine înțeles că atunci când vrei un abdomen plat și tonifiat simpla dietă nu este suficient. Ai nevoie de mișcare, multe exerciții fizice. În caz contrar, ia-ți gândul! Poate suntem duri, dar trebuie să înțelegi că este nevoie de multă muncă, fără compromisuri, și multă ambiție. Specialiștii sunt de părere că doar antrenamentele susținute sunt cheia succesului, așa că ar fi bine să te mobilizezi și să treci la treabă. Exercițiile cardio sunt cele mai bune, pentru că îți pun în mișcare tot corpul, așa că pentru început, până te obișnuiești cu ritmul, poți începe cu ceva lejer, cum este jogging-ul sau plimbările lungi, pe bicicletă.

Un abdomen plat și tonifiat are nevoie însă de ceva mai mult decât atât. Așa că începe prin a face și abdomene. Da, sunt dificile, mai ales dacă a trecut ceva vreme de la ultimele exerciții de acest gen, dar dacă nu vei renunța, vei reuși cu siguranță. O jumătate de oră zilnic de exerciții cardio și abdomene sunt suficiente pentru ca după o lună să vezi deja primele schimbări. Ceea ce te va încuraja să mărești un pic miza!

Mai puțini carbohidrați pentru un abdomen plat și tonifiat!

Cel mai probabil, chiar dacă aveai impresia că mănânci sănătos, stilul tău alimentar conținea mulți carbohidrați. O abordare total greșită, mai ales atunci îți dorești un abdomen plat și tonifiat. Chiar dacă faci multă mișcare fizică, asta nu înseamnă că trebuie să mănânci necontrolat. Carbohidrații nu sunt cei mai buni prieteni ai siluetei, așa că poți lua în calcul să te informezi și mai apoi, să urmezi, principiile dietei ketogenice. Deși delicioși, carbohidrații nu fac decât să îndepărteze mult visul nostru de a avea un abdomen plat și tonifiat, și nici organismului nu-i sunt atât de folositori. Îndreaptă-ți mai bine atenția către acei carbohidrați buni, cum ar fi merele, portocalele, fructele de pădure, spanacul, broccoli, fasolea verde. Poți găsi aici mai multe sugestii.

O cură de detoxifiere

În drumul tău către un abdomen plat și tonifiat o cură de detoxifiere este mai mult decât indicată. Dacă vrei ca acest proces să fie unul lin pentru organism, te poți folosi de un supliment alimentar natural, pe care îl poți găsi chiar aici.

Este vorba despre Detox 4 acțiuni de la Equilibra, un produs care combină eficacitate, gust și naturalețe. Formula sa a fost îmbogățită cu varză Kale, denumită în mod obișnuit varză creață, cunoscută pentru funcția sa digestivă. Extractul de pepene roșu  contribuie la rezolvarea retenției de apă, în timp ce extractul de Hibiscus are un efect pozitiv asupra reglăriii tranzitului intestinal. Funcțiile de purificare și înfrumusețare a pielii sunt susținute de prezența extractului de Burdock. Noua formulă a acțiunilor Equilibra Detox 4 conține, de asemenea, colină pentru menținerea funcției hepatice normale și sucuri concentrate de lămâie și portocală pentru a ajuta procesul de digestie și eliminarea gazelor intestinale.

Redu consumul de zahăr

Zahărul este cu adevărat nociv pentru sănătatea ta, așa că ar fi bine să-l înlocuiești cu alternative mai sănătoase, care nu-ți ridică valorile glicemiei. În plus, în timp, consumul de zahăr înseamnă că ești mult mai predispus la a suferi de afecțiuni cardiace, obezitate, diabet. Dar, până atunci, principalul tău țel, cel puțin pentru perioada următoare, este de a obține, și mai ales menține, un abdomen plat și tonifiat. Așa că limitează treptat consumul de zahăr, până în momentul în care poți renunța de tot la el. Te vei simți mult mai bine, iar organismul tău îți va fi recunoscător pentru decizia luată.

Nici alcoolul nu este recomandat

Se spune că un pahar de vin la o masă nu strică, ba chiar este indicat pentru sănătate. Din păcate, dacă erai adeptul/adepta acestui principiu, îți spunem că ar trebui să renunți. Îți vom explica imediat și de ce. Ficatul procesează mai întâi alcoolul și abia apoi urmează carbohidrații sau proteinele pe care le-ai consumat. Ceea ce înseamnă că organismul va fi ceva mai leneș în arderea grăsimilor, ceea ce înseamnă că vei slăbi mult mai greu. De asemenea, alcoolul balonează, și iată cum visul tău de a avea un abdomen plat și tonifiat se sparge precum… un balon de săpun, dacă ne permiți comparația.

Mănâncă în mod conștient

Majoritatea dintre noi mâncăm pe fugă, și nici măcar nu realizăm că procedăm așa. În graba noastră de a îndeplini toate sarcinile zilnice sacrificăm din timpul de masă, și înghițim repede ceva, aproape pe nemestecate, și ne întoarcem la treabă. Total greșit, pentru că în acest fel creierul te va face să simți foamea mult mai des, și vei fi tentat/ă să apelezi la tot felul de gustări nesănătoase, al căror efect nu este nevoie să îl mai detaliem. Așa că, pe cât posibil, încearcă să acorzi meselor importanța cuvenită, și vei observa cu surprindere că te saturi mai repede, și nici nu ți se va mai face foame așa de repede.

Voință, ambiție și determinare!

A avea un abdomen plat și tonifiat nu este o dorință ușor de îndeplinit. Cu toate acestea, nu este imposibilă. Ai nevoie de multă voință, ambiție și determinare, mai ales pentru acele momente când simți că nu mai poți, iar cei din jur parcă nu înțeleg eforturile tale. Cu toate acestea, dacă nu renunți, vei ajunge cu siguranță la linia de sosire, și vei putea să vezi că toată munca ta de până atunci nu a fost în zadar. Suntem alături de tine și abia așteptăm să ne împărtășești și nouă, în secțiunea de comentarii, despre cum a fost această experiență pentru tine!


O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)

Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *