BioElemente în presă, Frumusețe, Nutriție, Sănătate

Cafeaua verde, soluția ta pentru o stare de bine!

Ai auzit și tu de cafeaua verde, cum că ar fi o soluție pentru cei care vor să mai scape de câteva dintre kilogramele în plus. Cu toate acestea, există mult mai multe beneficii pe care aceasta le aduce organismului, și sunt prea puține persoanele care știu despre ce este vorba. Prin urmare, dacă vrei și tu să vezi care sunt acestea, nu trebuie decât să citești rândurile următoare.

Te scapă de kilogramele în plus

După cum spuneam ceva mai sus, cel mai cunoscut efect pe care cafeaua verde îl are se referă la faptul că te ajută să scapi de kilogramele în plus. Potrivit mai multor studii medicale, aceasta contribuie la reducerea greutății, dar și subțierea stratului adipos, inclusiv cel localizat la nivelul ficatului. O veste cu adevărat bună, mai ales dacă ținem cont că multă lume se confruntă cu steatoza hepatică, chiar și în condițiile în care nu suferă de obezitate.

O soluție pentru tine

Dacă și tu vrei să încerci, poți apela la o soluție perfectă. Caffe Verde Drenante este un supliment alimentar de la Equilibra bazat pe extracte de plante, formulă concentrată care se diluează în apă, cu gust plăcut de ceai verde. Produsul, pe care îl poți găsi chiar aici, este o combinație reușită de cafea verde, cu proprietăți tonice și de reglare a metabolismului și ceai verde, recunoscut pentru acțiunea benefică de reglare a greutății corporale. Formula este îmbogățită cu fruct de ananas, pentru tratarea celulitei și reglarea circulației periferice, reducând senzația de picioare obosite, dar și cu extract de frunze de mesteacăn și rădăcină de păpădie cu rol de drenare a lichidelor corporale.

Cafeaua verde scade tensiunea arterială

Dar nu doar la faptul că te ajută să slăbești mai este bună cafeaua verde, ci este indicată și atunci când vrei să mai reduci, în mod natural, valorile mari ale tensiunii arteriale. Un studiu publicat în anul 2006 a demonstrat această calitate, și în plus, nu au fost înregistrate niciun fel de efecte adverse, ceea ce este un mare avantaj.

Intensifică activitatea cerebrală

Cafeaua verde mai este recomandată și atunci când se are în vedere intensificarea funcțiilor cerebrale. Un consum regulat al acesteia îți îmbunătățește starea de spirit, dar și activitatea cerebrală. O mai mare viteză de reacție, o memorie mai bună, rezistență crescută la stres și oboseală sunt doar câteva dintre efectele benefice ale acesteia, de care te poți bucura și tu.

Remediu pentru cancer?

Există unele voci, în lumea oamenilor de știință, care sunt de părere că una dintre cele mai cumplite afecțiuni, cancerul, ar putea fi ținut sub control cu ajutorul dat de cafeaua verde. Acest efect s-ar datora antioxidanților conținuți de aceasta, care sunt recunoscuți pentru faptul că reduc efectele radicalilor liberi ce dăunează celulelor. Această funcție preventivă te menține mai sănătos, reducând cantitatea de leziuni și stres pe care le pot avea celulele. De asemenea,  antioxidantii acidului clorogenic din boabele verzi de cafea ar avea efecte pozitive în ceea ce proliferarea a patru tipuri de celule canceroase. Deocamdată însă, cercetările sunt abia la început, dar par destul de promițătoare.

Mai eficientă și decât ceaiul verde

Toată lumea a auzit de ceaiul verde și de beneficiile sale, între care la loc de cinste se află și cel că ține deoparte semnele îmbătrânirii premature. Ei bine, se pare că la acest capitol cafeaua verde se dovedește a fi net superioară, având o eficiență de până la 10 ori mai mare. Pentru că suntem la capitolul cosmetică, mai adăugăm că nu doar o piele netedă și fără riduri este efectul acestei băuturi, ci și faptul că te ajută să ai un păr frumos și sănătos.

”Arde” grăsimea

Boabele de cafea verde conțin multă celuloză, responsabilă, printre altele și de menținerea nivelului de nutrienți din organism. Totodată, stimulează și metabolismul, așa că poți ”arde” mai ușor grăsimile și caloriile în plus, ceea ce nu este chiar de neglijat.

Inhibă pofta de mâncare

De regulă, marea problemă a celor care vor să slăbească este dată de pofta de mâncare. Aceasta parcă se accentuează în momentul în care îți supui organismul unor privațiuni, așa că este destul de dificil să ții o dietă până la capăt. Din fericire, cafeaua verde vine în ajutor în acest caz pentru că inhibă pofta de mâncare și îți mai poate controla și acea dorință de ”ceva dulce”.

Reduce nivelul zahărului din sânge

Se pare că beneficiile cafelei verzi sunt mai numeroase decât credeai, nu-i așa? Printre acestea se află și reducerea nivelului de zahăr din sânge, ceea ce înseamnă că diabetul de tip 2 poate fi ținut mai ușor sub control cu ajutorul dat de cafeaua verde.

Scade colesterolul ”rău”

Multe persoane se plâng de valorile ridicate ale colesterolului ”rău”, pe care încearcă să-l țină sub control cu ajutorul medicației și/sau al regimului alimentar. Cafeaua verde este din nou prezentă la datorie, iar consumul acesteia te ajută să scazi nivelul acestuia. Singura condiție pe care trebuie să o îndeplinești este să consumi regulat miraculoasa licoare.

Împiedică acumularea de trombocite

Consumul regulat de cafea verde se dovedește a fi benefic și în cazul vaselor de sânge, deoarece împiedică acumularea de trombocite. Grație acestui efect, arterele nu se vor întări, iar circulația sângelui va fi mult îmbunătățită. Multe afecțiuni, unele dintre ele chiar mortale, pot fi evitate mult mai ușor așa.

Detoxifiere naturală

Din când în când, organismul nostru simte nevoia unei detoxifieri. Înainte de a încerca alte metode, destul de dificile, poate ar trebui să iei în calcul că ai un ajutor nesperat, oferit de cafeaua verde. Aceasta este perfectă atunci când îți dorești o detoxifiere naturală și blândă, așa că nu ai practic niciun motiv pentru a nu apela la ea.

Mai multă energie

Simți că nu mai ai energia necesară pentru a face față cu succes provocărilor de zi cu zi? Nicio problemă, apelează la cafeaua verde, care conține o cantitate generoasă de cofeină, și care te vor face să fii mereu cu energia la maxim. În plus, vei putea avea parte și de celelalte beneficii ale cafelei verzi pentru organism, așa că nu ai decât de câștigat.

Un sistem imunitar puternic

Multă lume, mai ales în condițiile actuale, când coronavirusul nu dă semne de regres, își dorește un sistem imunitar puternic. Printre alte produse pe care le poți folosi în acest sens se află și cafeaua verde, care este extrem de eficientă atunci când vine vorba despre întărirea sistemului imunitar.

Tu știai de aceste efecte pe care cafeaua verde le aduce organismului? Încearc-o și tu, iar apoi spune-ne despre schimbările pe care aceasta le-a produs în organismul tău!


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *