Nutriție

Simptomele diabetului de tipul 1 la copii


Diabetul de tip 1 este o boală autoimună care determină organismul să distrugă celulele din pancreas care creează insulină. Simptomele diabetului pot apărea încă de la o vârstă fragedă, de aceea este bine să le facem cunoscute.

Insulina este hormonul care semnalează celulele dumneavoastră din sânge să preia glicemia, care reglează nivelul zahărului din sânge. Fără suficientă insulină, nivelul de zahăr din sânge poate deveni extrem de ridicat și poate provoca deteriorarea pe termen lung a organismului.

Potrivit American Diabetes Association, în 2012 aproape 18.000 de copii au fost diagnosticați cu diabet zaharat tip 1.


Cele mai frecvente simptome ale diabetului de tip 1 la copii include:

  • Sete crescută și foamea
  • Pierdere în greutate inexplicabilă
  • Urinare frecventa
  • Vedere încețoșată

Alte simptome comune includ:

  • Greață și vărsături
  • Durere abdominală
  • Oboseală și slăbiciune
  • Respirație fructuoasă
  • Vindecarea slabă a rănilor

La bebeluși

Diabetul de tip 1 poate fi dificil de diagnosticat la bebeluși și copii mici, din cauza incapacității lor de a-și comunica corect simptomele.

Schimbările frecvente de scutec la sugarul tău pot indica urinarea crescută, un simptom comun al diabetului.

La unii bebeluși, o erupție recurentă de scutec care nu va dispărea poate fi o altă complicație a diabetului de tip 1.

Copii mici

Dacă observi că copilul tău umectă patul, mai ales după ce a fost antrenat cu ghiveci, acesta ar putea fi un simptom al diabetului de tip 1.

Pierderea bruscă a poftei de mâncare la un copil mic poate fi, de asemenea, un semn al diabetului nediagnosticat și ar trebui să fie adresată cu medicul pediatru cât mai curând posibil.

Copii și adolescenți mai în vârstă

Dacă copilul dvs. mai mare sau adolescent a menționat vreunul dintre simptomele de mai sus, ar trebui să le luați pentru a vedea un medic.

La copiii mai mari și adolescenți, schimbările de comportament extreme în afara modificărilor obișnuite ale dispoziției pot fi un alt simptom al acestei afecțiuni.


Diagnostic

Diabetul de tip 1 apare cel mai frecvent în copilărie între 4 și 7 ani și 10-14 ani.

Dacă medicul dumneavoastră suspectează că copilul dvs. ar putea avea diabet de tip 1, pot utiliza mai multe teste de diagnostic pentru a confirma.


Testele pentru diagnosticarea diabetului de tip 1 la copii (și adulți) includ:


Glicemia plasmatică de post.

Acest test se efectuează după post. În timpul testului, se atrage sângele și se măsoară nivelul glicemiei. Dacă nivelul glicemiei este de 126 mg / dL sau mai mare pe două probe separate de sânge, diabetul este confirmat.

Glicemia plasmatică aleatorie.

Acest test nu necesită post. În timpul testului, sângele este atras la un timp aleatoriu în timpul zilei și se măsoară nivelul glicemiei. Dacă nivelul glicemiei este de 200 mg / dL sau mai mare, iar simptomele diabetului de tip 1 sunt prezente, diabetul poate fi confirmat.

Testul A1C

Testul A1C măsoară cantitatea de hemoglobină glicată din sânge, care este hemoglobina care are glucoza atașată la ea. Deoarece durata de viață a hemoglobinei este de aproximativ 3 luni, acest test poate oferi medicului o idee a nivelului mediu de zahăr din sânge pe o perioadă de 3 luni. Un nivel A1C de 6,5% sau mai mare indică diabetul.

Autoanticorpi ai insulei.

În diabetul de tip 1, prezența autoanticorpilor de insulă indică faptul că organismul are un răspuns al sistemului imunitar la celulele insulei din pancreas care produc insulină. Deși acești autoanticorpi nu provoacă neapărat diabet de tip 1, s-a dovedit a fi un marker pozitiv pentru afecțiune.


Cetone de urină.

În diabetul neadministrat, nivelurile ridicate de cetone cu un nivel ridicat de glucoză din sânge pot duce la cetoacidoză diabetică, ceea ce reprezintă o stare de pericol pentru viață. Puteți testa nivelurile de cetone acasă cu ajutorul unei benzi de testare a urinei cetonice. Dacă observați că nivelurile cetonice sunt mai mari decât în ​​mod normal, este timpul să vizitați un medic.

Află AICI cum se folosesc testele pentru corpi cetonici din urină!


Până ajungi la medic și vezi care sunt recomandările acestuia, avem pentru tine o soluție. Este un produs natural, pe care îl poți găsi chiar aici, care are următoarele acțiuni:

• Adjuvant pentru menținerea glicemiei în limite normale;

• Stimulează funcționarea pancreasului;

• Ajută la regenerarea celulelor beta-pancreatice;

• Stimulent al metabolismului glucidelor;

• Îmbunătățește funcțiile sistemului circulator;

• Ajută la reducerea colesterolului și reglarea greutății corporale;

• Stimulent gastric și hepatic.


Nu mai puțin de 20 de componente intră în alcătuirea lui, cu scopul de a susține organismul în metabolizarea glucidelor și în procesele regenerante necesare pentru reactivarea funcțiilor pancreasului.

Fiecare dintre aceste componente are acțiuni specifice recunoscute, dar atunci când vorbim despre acțiunea conjugată, atunci putem afirma cu siguranță că acest produs devine unul dintre cele mai complete și eficiente remedii pentru susținerea metabolismului.


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *