Nutriție

Cum se utilizează benzile Keto pentru măsurarea cetozei

Dieta ketogenă sau pur și simplu keto este o dietă cu conținut scăzut de glucide, cu conținut ridicat de grăsimi și moderat.

Acesta oferă multe beneficii pentru sănătate, inclusiv pierderea în greutate, controlul zahărului din sânge și longevitatea.

Un obiectiv comun al oamenilor din dieta keto este acela de a realiza cetoza, o stare naturală în care corpul tău arde grăsimi pentru combustibil.

Cu toate acestea, poate fi dificil să se stabilească dacă dieta dvs. trebuie să se adapteze pentru a atinge și menține cetoza. Din acest motiv, multe persoane folosesc benzi keto. Acest articol explică cum să folosești benzile ceto pentru a măsura cetoza și cum să ajungi la această stare printr-o dietă ketogenă.

Ce se întâmplă în timpul cetozei?

Dacă urmați o dietă standard bogată în carbohidrați, celulele dvs. utilizează glucoza ca principală sursă de energie, care provine din carbohidrații din dieta dvs., inclusiv zaharuri și alimente cu amidon, precum pâine, paste și legume.

Dar dacă limitați sau evitați aceste alimente – cum ar fi atunci când faceți o dietă keto – corpul dvs. nu are suficient glucoză pentru a-și satisface nevoile energetice. Asta înseamnă că trebuie să caute surse alternative de combustibil.

Corpul tău face acest lucru prin descompunerea grăsimilor stocate în acizi grași și cetone. Aceste cetone înlocuiesc glucoza și furnizează cea mai mare parte a energiei de care creierul are nevoie, rezultând într-o stare fiziologică numită cetoză dietetică. A fi în cetoză dietetică înseamnă că îți crește nivelul de cetonă, care poate fi detectat în respirația, urina și sângele tău.

Măsurarea cetozei folosind urină


Dacă doriți să știți dacă sunteți în cetoză, benzile de urină sunt un mod ieftin și convenabil de a afla. Au fost inițial dezvoltate pentru persoanele cu diabet zaharat tip 1 pentru a determina dacă sunt expuse riscului imediat de cetoacidoză diabetică, o afecțiune potențială care poate pune viața în pericol.

Puteți achiziționa truse de urină fără rețetă de la farmacie și supermarket-uri locale, precum și online. Sunt relativ ieftine și pot conține între 50 și câteva sute de benzi.

Dacă doriți să vă verificați cetonele de urină zi de zi, așteptați un anumit timp după ultima masă a zilei sau dimineața înainte de masă, pentru cea mai bună comparație.

Procesul de utilizare a benzilor keto arată astfel:


  • Spălați-vă pe mâini, apoi luați o mostră de urină într-un recipient mic.
  • Introduceți capătul absorbant al benzii în probă timp de câteva secunde, apoi îndepărtați.
  • Așteptați perioada de timp evidențiată pe pachet pentru ca banda să își schimbe culoarea.
  • Comparați banda cu graficul de culori de pe ambalaj.

Culoarea corespunde concentrației de cetone în urină, care poate varia de la fără cetone până la concentrații mari. Cu cât culoarea este mai închisă, cu atât nivelul de cetonă este mai mare.

Noi știm că pentru a-ți ajuta organismul este nevoie de hrană diversificată, așa că am pregătit pentru tine o listă de compuși naturali, ce susțin funcțiile de metabolizare a glucozei. 

Există mai multe alimente recomandate în dieta ketogenică, printre care se remarcă grăsimile și proteinele, cu ajutorul cărora se pot alcătui mese bogate în preparate din carne, ouă, brânzeturi, pește, unt, uleiuri, nuci și semințe. În ceea ce privește legumele indicate, puteți să adaugați în alimentația dvs. salata verde, roșiile, avocado, ridichile, ciupercile și varza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *