BioElemente în presă, Frumusețe, Nutriție, Sănătate, Sport

Slăbește acum mai ușor, cu ciocolată amăruie!

Pentru mulți dintre noi, ciocolata este dulcele de care nu ne putem lipsi. Probabil și tu ești în aceiași situație, dar încerci să renunți la ea, pentru că ai convingerea că nu este tocmai bună pentru sănătatea ta. Dar ce ai zice dacă ți-am spune că atât de blamata ciocolată este chiar esențială pentru starea ta de bine? Nu crezi? Citește rândurile următoare și vezi care sunt câteva dintre beneficiile pe care le ai dacă alegi să consumi ciocolată!

Te scapă de kilogramele în plus!

Cum ar fi să mănânci ciocolată și să slăbești? Pare ideal, dar imposibil! Cu siguranță ai gândit așa. Ei bine, noi îți spunem că imposibilul nu există și da, delicioasa ciocolată te ajută să pierzi din kilogramele în plus. De altfel, au fost realizate și numeroase studii științifice prin care s-a ajuns la concluzia ca există o strânsă legătură între consumul moderat de ciocolată amăruie și silueta perfectă. Astfel, aceasta ar crește rata metabolismului, ceea ce te face să pierzi mai ușor kilogramele care parcă nu se mai dădeau duse de pe abdomenul sau șoldurile tale.

Un produs natural pentru reglarea metabolismului

Pentru că tot am amintit ceva mai sus despre reglarea metabolismului, facem o mică paranteză și îți prezentăm un produs natural, special conceput pentru așa ceva. Este vorba despre un supliment alimentar de la Equilibra bazat pe extracte de plante, formulă concentrată care se diluează în apă, cu gust plăcut de ceai verde și mentă și pe care îl poți găsi chiar aici.

Produsul este o combinație reușită de cafea verde, cu proprietăți tonice și de reglare a metabolismului și ceai verde, recunoscut pentru acțiunea benefică de reglare a greutății corporale. Formula este îmbogățită cu fruct de ananas, pentru tratarea celulitei și reglarea circulației periferice, reducând senzația de picioare obosite, dar și cu extract de frunze de mesteacăn și rădăcină de păpădie cu rol de drenare a lichidelor corporale. Este un extract de cafea verde pentru slăbit, cu ananas, ceai verde, păpădie, inulină, mesteacăn, fiind un produs care tonifică, slăbește și detoxifiază în același timp .

Consumă ciocolată pentru că te ajută să gândești mai bine

Ai observat desigur că înaintea unui examen dificil, părinții ne sfătuiau de mici să consumăm puțină ciocolată, pentru a ”gândi” mai bine. Mult timp ai crezut că este o exagerare din partea lor, dar de fapt studiile științifice realizate în acest sens au demonstrat că aveau dreptate. Potrivit oamenilor de știință, două – trei pătrățele de ciocolată neagră sau amăruie te ajută să îți îmbunătățești activitatea cerebrală, cu ajutorul flavonoidelor conținute. În acest fel, vei avea parte de o mai mare capacitate de memorare, de a învăța lucruri noi. Prin urmare, atunci când nu reușești să găsești soluția la o problemă care nu îți dă pace, consumă puțină ciocolată și vei vedea că ”rotițele” se învârt mai bine.

Mai multă energie

De câte ori nu ai simțit că nu mai pic de energie, deși mai este mult până când vei putea să te odihnești? Da, de mult prea multe ori! De aceea, atunci când simți că nu mai ai putere nici măcar să ridici un pix de pe jos, cum se spune, îi poți oferi organismului un ”boom” de energie cu ajutorul ciocolatei amăruie. Oboseala va deveni o amintire, și tu vei găsi energia necesară pentru a-ți duce la bun sfârșit sarcinile zilnice. De asemenea, suntem sfătuiți să consumăm ciocolată – nu mai mult de două, maxim trei pătrățele, înainte de a face exerciții fizice. Rezistența va fi una mult mai ridicată.

Mușchi mai puternici

Pentru că am amintit de rezistența ridicată a organismului la exercițiile fizice, dată de consumul de ciocolată, același delicios desert este excelent și pentru întărirea mușchilor. De fapt, un grup de cercetărori de peste Ocean a realizat un studiu în urma cărora au observat că delicioasa ciocolată este excelentă pentru a preveni îmbătrânirea țesutului muscular. Încă un motiv pentru care aceasta nu trebuie să îți lipsească din stilul alimentar.

Trăiești mai mult

Dintotdeauna oamenii și-au dorit să trăiască mult, iar dorința a rămas neschimbată de-a lungul anilor. Multe persoane duc un stil de viață sănătos, în speranța că acesta este abordarea corectă. Un regim echilibrat, multă mișcare fizică, stres cât mai puțin… știi despre ce vorbim. Dar, ce părere ai dacă ți-am spune că și ciocolata are un rol important în realizarea dorinței de a trăi mai mult? Jeanne Louise Calment a fost persoana care a trăit cel mai mult – 122 de ani și 164 de zile, iar consumul regulat de ciocolată a fost unul dintre secretele sale. Oamenii de știință sunt de părere că antioxidanții din boabele de cacao te pot ajuta, printre altele, să crești speranța de viață. Ce poate fi mai bun?

Reduce neplăcerile depresiei

Din păcate, foarte multe persoane ajung să se confrunte cu stări depresive. Există unele tratamente pentru aceasta, destul de eficiente, dar se pare că și două-trei pătrățele de ciocolată neagră consumate regulat, te ajută să ții sub control mai bine neplăcutele simptome ale depresiei. Este simplu – sunt de părere oamenii de știință, deoarece este un produs bogat în magneziu, un mineral care ajută la relaxarea organismului. De asemenea, nivelul de endorfine este mult mai ridicat grație feniletilaminelor conținute de delicioasa ciocolată!

Nu exagera cu consumul ei

După cum vezi, există o mulțime de motive pentru care să consumi mai multă ciocolată, pentru că se dovedește a fi excelentă pentru starea de bine a organismului tău. Cu toate acestea, specialiștii sunt de părere că trebuie să fii atent/ă atât la cantitatea consumată, cât și la calitatea acesteia. Referitor la cantitate, este normal, deoarece dacă abuzezi te poți trezi cu kilograme în plus, sau chiar și alte neplăceri. De asemenea, calitatea este importantă, deoarece o ciocolată de calitate bună este plină de acele ingrediente naturale care îți ajută organismul să funcționeze mai bine, și nu doar de mult zahăr, care îți dăunează.

Știai despre aceste beneficii pe care ciocolata le aduce organismului? Hai în secțiunea de comentarii pentru a discuta mai multe despre acest delicios subiect!


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un like!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *