BioElemente în presă, Frumusețe, Nutriție, Sănătate

Cele mai bune ceaiuri pentru sănătate!

Cu toții apreciem o ceașcă de ceai bun. Iarna ne încălzește, vara ne hidratează și ne răcorește, așa că nu ne lipsește. De asemenea, aceste ceaiuri sunt excelente pentru remedierea sau ameliorarea problemelor de sănătate cu care ne confruntăm. Dacă și tu vrei să știi care sunt cele mai bune ceaiuri pentru sănătate, citește rândurile următoare!

Slăbești ușor cu ceaiul verde!

Printre cele mai bune ceaiuri pentru sănătate se regăsește și ceaiul verde. Și nu puțini sunt cei care îl preferă, deoarece este delicios și, în plus, te ajută să dai jos mai ușor kilogramele în plus. Cu toate acestea, beneficiile acestuia nu se opresc strict la prevenirea și tratarea obezității, ci este indicat să fie consumat și pentru a ameliora neplăcutele simptome ale gripei, te ajută să scazi nivelul zahărului din sânge, este un puternic antioxidant și valorile mari ale colesterolului ”rău” sunt mai ușor de adus la normal cu ajutorul lui.

Specialiștii sunt de părere că pentru a beneficia din plin de efectele sale, trebuie să folosești frunze de ceai, iar nu plicuri. Întotdeauna prepararea lui se face cu apă caldă, și nu fierbinte, deoarece în caz contrar ai parte de un produs amar, iar proprietățile terapeutice nu mai sunt la fel de bune. Este interzisă consumarea lui de persoanele care au probleme cu asimilarea calciului, iar dacă se exagerează cu numărul de cești băute zilnic, te poți confrunta cu insomnii, palpitații și stări de nervozitate.

Mentă, pentru ameliorarea stărilor de anxietate

Atunci când vine vorba despre ceaiul de mentă, majoritatea dintre noi îl folosim pentru ameliorarea problemelor digestive. Cu toate acestea, avem de a face cu unul dintre cele mai bune ceaiuri, care nu trebuie să-ți lipsească din casă, pentru că beneficiile aduse sunt enorme. Astfel, te ajută să slăbești mai ușor, reduce stările de anxietate și contribuie la ameliorarea stresului, micșorează calculi bilitari, întărește sistemul imunitar, iar circulația sanguină este mult îmbunătățită. Atenție însă: consumat în exces, ceaiul de mentă poate provoca episoade neplăcute de constipație, așa că mai bine limitează consumul lui la maxim 3 căni pe zi.  

Ceai de ghimbir, pentru durerile de cap

Mulți dintre noi suferim de migrene puternice, care ne dau de furcă. Din fericire, poți scăpa ușor de ele fără medicamente cu efect analgezic. Aici intervine ceaiul de ghimbir, care te ajută să ameliorezi durerile de cap, dar este excelent și pentru a diminua disconfortul digestiv. Consumă-l regulat și vei uita de diaree, flatulență, balonare și indigestie. De asemenea, este excelent pentru întărirea sistemului imunitar, reduce crampele abdominale resimțite la menstruație, are efect energizant. Din acest motiv nu se recomandă consumul lui seara, pentru că poate produce insomnii.

Măceșe, pentru un sistem imunitar puternic

Ai auzit, desigur, că măceșele sunt o sursă naturală mult mai puternică de vitamina C decât citricele, așa că ai putea să profiți de o infuzie din aceste fructe pentru a-ți întări sistemul imunitar. De asemenea, vitamina C conținută de măceșe este excelentă pentru a ține deoparte semnele îmbătrânirii premature, dar și a remedia alte afecțiuni cutanate.

Oferă-i organismului cantitatea de vitamina C de care are nevoie

Vitamina C este indispensabilă pentru o stare de bine a organismului. De aceea, ai grijă să nu îți lipsească, iar aici poți găsi produsul de care ai nevoie pentru a nu te confrunta cu eventuale carențe.

Ceaiul de mușețel, de neînlocuit

Sunt extrem de multe afecțiunile pe care le poți remedia sau trata cu ajutorul ceaiului de mușețel, care se regăsește în orice casă. Știi prea bine că o răceală sau viroză este însoțită, de multe ori, de dureri de cap care te lasă parcă fără pic de energie. Bea o cană de ceai de mușețel și te vei simți mult mai bine. De asemenea, același remediu se dovește foarte eficient pentru tratarea senzației de usturime în gât, iar dacă stările de anxietate nu-ți dau pace, ai din nou parte de un efect benefic.

Dar știai că ceaiul de mușețel poate fi folosit, cu real succes, în încercarea ta de a-ți recupera silueta pierdută? Sau că este indicat pentru a preveni apariția cancerului? Sunt mult mai numeroase beneficiile pe care ceaiul de mușețel le aduce organismului, și de aceea ar trebui să te obișnuiești să nu îl mai tratezi cu indiferență.

Scapă de gastrită cu ceaiuri de gălbenele

Deși nu este folosit în mod regulat atunci când simți nevoia unei cești de ceai, cel de gălbenele este foarte important dacă vrei să scapi de neplăcerile cauzate de gastrite sau de ulcerul gastric. De asemenea, consumul lui se recomandă pentru a ameliora semnificativ afecțiunile gingivale, reduce în intensitate crampele menstruale, și chiar contribuie la reglarea menstruației, în mod natural.

Ceaiul de schinduf reglează funcția pancreasului

Ai băut vreodată ceai de schinduf? Cel mai probabil nu, și cu siguranță nu se regăsește în rezerva ta de ceaiuri din cămară. Dacă vrei să știi la cel îl poți folosi, trebuie să reții că are efecte diuretice și depurative, dar reglează și funcția pancreasului, favorizează digestia și stimulează secrețiile intestinale și gastrice. Totodată, ceaiul de schinduf se recomandă pentru stimularea sistemului nervos central al metabolismului glucidic și lipidic.

Ceaiul de iasomie, secretul longevității niponilor

Ai auzit desigur de locuitorii din Okinawa, Japonia, pentru care a-și sărbători centenarul începe să devină o normalitate. În urma analizării stilului de viață al acestora, s-a observat că ei consumă foarte mult ceai de iasomie combinat cu ceai verde, iar aceasta ar putea fi una dintre cauzele longevității lor. Totodată, ceaiul de iasomie este indicat să fie consumat în situațiile stresante, iar unele studii – aflate încă în derulare, menționează faptul că acidul iasmonic conținut de această plantă poate duce la anihilarea celulelor canceroase în cazul cancerului cervical.

Lista ceaiurilor cu efecte benefice pentru starea de bine a organismului este mult mai amplă, iar spațiul nostru destul de limitat. De aceea, am încercat să-ți prezentăm o selecție de ceaiuri pe care ar fi bine să le consumi mai des. Reține însă: ele nu sunt niciodată un înlocuitor al tratamentului medical, ci doar un adjuvant al acestuia. Hai mai bine în secțiunea de comentarii ca să discutăm mai multe despre ceaiuri și efectele lor benefice.


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un like!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *