BioElemente în presă, Nutriție, Sănătate

Întărește-ți sistemul imunitar cu vitamina C și zinc!

Toamna și-a intrat serios în drepturi, iar în lume pandemia de Covid-19 nu dă semne de regres. Situația este destul de gravă și în țara noastră, numărul cazurilor fiind în creștere de la o zi la alta. De aceea, specialiștii ne repetă că este nevoie de un sistem imunitar puternic, pentru a face față atât afecțiunilor sezonului rece, dar și pentru a avea un avantaj în cazul infecției cu noul coronavirus. Și, printre cele mai bune metode de a-ți fortifia sistemul imunitar, este să-i oferi organismului cantitatea optimă de vitamina C și zinc!

Inamicii sistemului imunitar

Un sistem imunitar puternic depinde de mulți factori. În același timp, acesta are de suferit atunci când este ”atacat” pe toate planurile. Dintre cei mai cunoscuți inamici ai sistemului imunitar îi amintim doar pe câțiva: un stil alimentar dezordonat, sedentarismul, abuzul de medicamente și poluarea. Din păcate, majoritatea dintre noi ignorăm importanța imunității, și continuăm să o agresăm zilnic prin tot felul de obiceiuri proaste.

Vitamina C și zinc, aliatul de care ai nevoie

Aminteam ceva mai sus de combinația dintre vitamina C și zinc, care se dovedește a fi una imbatabilă în ceea ce privește întărirea sistemului imunitar. Cele două au efecte asemănătoare, iar atunci când sunt administrate în tandem sunt de neoprit, fiind foarte eficiente în lupta cu afecțiunile specifice sezonului rece. Chiar și atunci când boala s-a instalat deja în organism, suplimentele pe bază de vitamina C și zinc ne ajută să suportăm mai ușor simptomele, care sunt mult reduse în intensitate.

Suplimente alimentare naturale pentru o stare de bine

De regulă, medicii recomandă ca obținerea cantităților necesare de vitamina C și zinc să se facă din alimentație. Cu toate acestea, în condițiile actuale, în care nici alimentele nu mai aceiași valoare nutritivă, este cam imposibil să reușești acest lucru. De aceea, pentru a-i oferi organismului nutrienții de care are nevoie, se impune administrarea de suplimente alimentare naturale. Poți găsi aici unul dintre cele mai bune produse de pe piață, care îi oferă organismului cantitatea de vitamina C și zinc de care are nevoie pentru întărirea sistemului imunitar.

Combinația perfectă

Vitamina C contribuie la formarea normală a colagenului, pentru buna funcționare a vaselor de sânge, a sistemului osos, a ligamentelor, a pielii și a dinților. Zincul contribuie la menținerea sănătății sistemului osos, a părului, unghiilor și pielii; contribuie la menținerea vederii normale și la funcționarea normală a sistemului imunitar. Produsul este îmbunătățit cu vitamina D3, care contribuie la menținerea concentrațiilor normale de calciu în sânge, menținerea sănătății dinților, sănătății sistemului osos. Acest produs este un supliment alimentar și nu poate înlocui un regim alimentar variat și un mod de viață sănătos.

Beneficiile vitaminei C

Acidul ascorbic, numele sub care mai este cunoscută vitamina C, are numeroase beneficii pentru starea de bine a organismului. Primul, și cel mai cunoscut dintre ele se referă, evident, la întărirea sistemului imunitar. Prin urmare, consumă mai multe alimente bogate în vitamina C, sau administrează-ți suplimente alimentare naturale, pentru a-i oferi organismului acea barieră naturală împotriva infecțiilor, a virusurilor și a bacteriilor. Vindecarea mai rapidă a rănilor, cicatrizarea lor, este posibilă tot cu ajutorul vitaminei C, care trebuie să se afle în cantitate suficientă în organism.

Previne apariția cancerului

Cancerul este una dintre afecțiunile cele mai de temut cu care se confruntă omenirea. Din păcate, încă nu putem vorbi despre un remediu general valabil pentru a vindeca această cumplită boală, dar cu toate acestea putem încerca să o prevenim. Una dintre metodele pe care le putem folosi este să ne asigurăm că organismul are parte de suficientă vitamina C. Poți consuma mai multe fructe și legume crude, sau poți suplini eventualele carențe cu suplimente alimentare naturale.

O inimă puternică

Mai multe studii medicale au scos în evidență că vitamina C este esențială pentru o bună stare de sănătate a sistemului cardiovascular. Astfel, aceasta contribuie la scăderea valorilor mari ale tensiunii arteriale și ale colesterolului ”rău”.

O bună sănătate oculară

Cataracta este una dintre cele mai grave afecțiuni ale ochiului, dar specialiștii susțin că aceasta poate fi prevenită tot cu ajutorul acidului ascorbic, care contribuie la o mai bună sănătate oculară.

Surse naturale de vitamina C

În cazul în care îți dorești să obții cantitatea de vitamina C necesară bunei funcționări a organismului prin alimentație, ai grijă să consumi multe fructe și legume proaspete. Astfel, nu trebuie să-ți lipsească citricele, fructele de pădure, pătrunjelul, spanacul, broccoli, varză, ardei gras și roșii.

Zincul te scapă rapid de răceală

Chiar dacă nu este chiar atât de cunoscut precum vitamina C, zincul este esențial pentru organism deoarece participă la sinteza proteinelor, dar și la stimularea sistemului imunitar. De aceea afirmam ceva mai sus că vitamina C și zinc sunt un duo imbatabil atunci când vine vorba despre protecția organismului. Cu ajutorul zincului, acele neplăcute manifestări ale afecțiunilor sezonului rece sunt mult diminuate, prevenite și să nu uităm că și perioada de convalescență este mult redusă.

Protecția organismului

Acest mineral este mai eficient chiar și față de administrarea de antibiotice, iar atunci când vine vorba despre fortifierea sistemului imunitar, zincul acționează ca un adevărat scut în fața infecțiilor de orice fel.

Suplimente alimentare sau surse naturale?

Pentru a-i oferi organismului cantitatea de zinc necesară, putem apela tot la ajutorul suplimentelor alimentare naturale, sau prin alimentație. Astfel, se recomandă consumul de carne de porc, sardele, carne de vită și de oaie, nuci, semințe de dovleac, alune și scoici.

Surse naturale de zinc

Recomandări pentru un sistem imunitar puternic

Atunci când îți dorești un sistem imunitar puternic, trebuie să ai grijă la mai multe aspecte. Astfel, spală-te mai des pe mâini și fii mai atent/ă la igiena corporală, bea apă cu lămâie sau ceaiuri care te mai și hidratează și energizează. De asemenea, asigură-te că stilul tău alimentar este unul din care nu lipsesc fructele și legumele, de preferat de consumat în stare crudă.

O mână de ajutor nu strică niciodată, ar fi recomandarea pe care ne-o face sistemul nostru imunitar, așa că în situații speciale, ai grijă să îi oferi ceea ce are nevoie pentru a funcționa așa cum trebuie. Tu cum procedezi atunci când vine vorba despre întărirea sistemului imunitar?


O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)

Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!


1 comentariu

  1. marius spune:

    Felicitari pt ceea ce faceti!
    Pt a avea un sistem imunitar puternic 1.. sa reinvatam sa respiram 2. sa consuman apa cel putin 2,5 l /zi cu conditia sa fie de calitate(proaspata,fara nitrati,clor,metale grele,puternic alcalina,microstructurata sa poat intra in celula usor bogat in hidrogen molecular) 3.somn intre 21.00 -06.00 4 miscare min 30- min /zi . alimentatie cat mai putin din supermarket ,ceaiuri,facute din apa descrisa mai sus si sa nu depasesca 40 grade ,miere,tinctura de propulis(atentie cum este preparatsi se ia in amestec cu miere pt a potenta ),polen de la un apicultor apropiat (90 % din miere nu este de calitate sa nu spun ca unii vand siropul preparat pt albine )Sa nu lipseasca plante medicinale ca>paducel,flori,frunze si fruct,maces,flori fruct,sunatoare,coada soricelului,sanziene,soc musetel sfecla,morcov,grean ustutoi ceapa,toate fructele de sezon iar iarna prune uscate,pere,mere,gutui,
    Putem lua in amanunt fiecare punct deoarece folosite incorect nu au rezultate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *