BioElemente în presă, Frumusețe, Sănătate

Exfolierea, soluția pentru o piele de bebeluș

Toate femeile își doresc o piele frumoasă, fără imperfecțiuni și mai ales, una fermă, sănătoasă, și pe care semnele îmbătrânirii nu își fac simțită prezența. Există multe metode prin care se poate obține acest lucru, iar exfolierea este una dintre ele. De aceea, dacă ții la aspectul pielii tale, ai grijă așa cum trebuie de ea și, măcar o dată pe lună, să procedezi la îndepărtarea celulelor moarte de la suprafața ei. Nu-ți face griji, nu este nevoie să mergi la saloanele de înfrumusețare, poți recurge la acest procedeu chiar la tine acasă.  

Exfolierea mecanică

Există două tipuri de exfolieri: mecanică și chimică. În cazul primei, după cum probabil ți-ai dat seama din denumire, avem de a face cu îndepărtarea mecanică a celulelor moarte de la suprața pielii cu ajutorul buretelui, prosopului sau a periei. Pentru un efect mai mare, exfolierea mecanică trebuie însoțită de folosirea unor geluri sau creme cu particule abrazive. Atunci când sunt aplicate pe pielea umedă, îndepărtarea celulelor moarte de pe piele este mult mai ușoară și eficientă.

Acizi exfolianți

Acizii exfolianți sunt cei cu ajutorul cărora se face exfolierea chimică. În cadrul acesteia se folosesc produse pentru care nu este nevoie de prescripție medicală. De regulă însă, atunci când această operațiune se face la domiciliu, chiar este interzisă folosirea produselor care sunt rezervate procedurilor medicale, deoarece aplicarea lor se face doar sub supravegherea medicului specialist.

Nu exagera!

După cum spuneam ceva mai sus, calea spre o piele frumoasă, ca de bebeluș, presupune mai multă atenție la produsele de îngrijire folosite, dar și la procedeele prin care îi readuci acesteia acel aspect sănătos și ferm. Exfolierea se numără printre ele, dar cu toate acestea, recomandarea specialiștilor este să nu se exagereze, sau să se folosească produse care nu se potrivesc tipului tău de ten. În aceste cazuri, riști să ai parte de multe neplăceri, printre care și agravarea unor afecțiuni cutanate de care sufereai deja.

Alege cele mai bune produse!

Pentru ca exfolierea acasă să fie făcută așa cum trebuie, ai nevoie de cele mai bune produse. Exfoliantul pentru corp de la Equilibra este un mix special pe bază de săruri de la Marea Moartă, uleiuri vegetale naturale și extracte vegetale care exfoliază, netezesc și hrănesc epiderma. Îl găsești aici, la un preț cu totul special. Încearcă-l și îl vei adora, ca și noi.

Sărurile de la Marea Moartă îndepărtează impuritățile de la nivelul pielii și au puterea de a “trage” toxinele la suprafață, dar aduc și un plus de minerale (magneziu, calciu, sodiu, potasiu) care ameliorează hidratarea pielii, iritațiile, culoarea ternă. Uleiurile naturale de rozmarin și mentol au rol de a hrăni și de a reda suplețea pielii, dar conferă și un efect de relaxare, de bună dispoziție. Uleiul din sâmburi de struguri hrănește și aduce un grad sporit de suplețe pielii.

O piele frumoasă la tine acasă

Cu ajutorul acestui produs se exfoliază celulele moarte de pe suprafața pielii, se îmbunătățește producția de colagen şi crește capacitatea pielii de a rămâne hidratată, permiţând porilor să funcționeze normal. De asemenea creşte fluxul sanguin periferic, cu efecte benefice în regenerare şi activarea proceselor de drenaj şi de îmbunătăţire a aspectului pielii. Folosirea unui exfoliant este primul pas spre redarea echilibrului şi sănătăţii pielii. Pentru o piele mai tânără, netedă şi strălucitoare alege mereu doar ce este mai bun. Nu-ți face griji, este natural, nu conține parabeni, petrolați, fără alcool sau alergeni.

Recomandări de la specialiști

Exfolierea este recomandată pentru toate tipurile de ten. Cu toate acestea, procedeul nu este același pentru oricine, pentru că fiecare avem un anume tip de ten. De aceea, avem pentru tine câteva recomandări de la specialiști pentru cum să realizezi acest procedeu în mod corect, chiar la tine acasă.

Ten uscat sau sensibil

Dacă ai tenul uscat sau sensibil, pentru tine exfolierea mecanică ușoară este cea indicată. Ai grijă să folosești produse speciale, care au particule abrazive mici. Poți, totodată, să utilizezi acei exfolianți chimici cu agresivitate joasă pentru piele. În niciun un caz nu folosi acele scruburi care sunt pline de parfum, alcool sau chiar uleiuri esențiale, pentru că îți vei agresa și mai mult tenul sensibil.

Tenul gras

Dacă și tu te numeri printre persoanele cu un ten gras, cu mult exces de sebum, atunci chiar ai nevoie frecvent de o exfoliere făcută așa cum trebuie. Pentru tine, recomandarea specialiștilor este să apelezi la ambele tipuri de exfoliere, deoarece în acest fel favorizezi reglarea secreției de sebum. În cazul în care te confrunți și cu acnee, atunci renunță la exfolierea mecanică, pentru că leziunile provocate de aceasta se pot agrava.

Ten mixt

În cazul în care ai ten mixt, lucrurile se complică puțin, deoarece în acest caz trebuie să aplici pe fiecare zonă în parte un exfoliant diferit.

Cum se procedează

Deși este un procedeu simplu, nu toată lumea știe cum se efectuează în mod corect. Astfel, pentru exfolierea chimică, nu trebuie să folosești o cantitate mare de produs, din contră. Crema sau gelul pe care îl folosești trebuie aplicată cu mișcări circulare, fără să ajungi în zona ochilor. Așteaptă câteva minute, după care clătești cu apă călduță, iar pielea trebuie ștearsă ușor, prin tamponare. În schimb, exfolierea mecanică se face pe pielea umedă, tot cu mișcări circulare, fără a apăsa prea tare.

După exfoliere, indiferent de metoda pe care ai aplicat-o, recomandarea specialiștilor este să aplici creme cu intens efect hidratant. Rezultatul final va fi unul pe placul tău, iar pielea ta va fi exact așa cum îți dorești.

Fii frumoasă!

Pentru o piele frumoasă și sănătoasă nu este nevoie doar de produse de îngrijire potrivite, ci și un stil de viață sănătos. În acest stil de viață, dieta este o parte importantă. Organismul are nevoie de vitamine, și în acest fel tenul este ajutat să se regenereze mai ușor. În caz contrar, riduri, acnee, inflamații ale pielii, dermatite, nu vor întârzia să își facă simțită prezența. Alege ce este mai bun pentru o piele suplă, elastică, tânără și strălucitoare, lipsită de riduri sau alte imperfecțiuni!

Acestea au recomandările noastre pentru exfolierea pielii! Tu foloseai acest procedeu în rutina ta de îngrijire? Suntem curioși care este experiența ta în acest caz, și de aceea te așteptăm în secțiunea de comentarii pentru mai multe impresii!


O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)

Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *