Nutriție

Vitamina C și propritățile sale împotriva cancerului

Vitamina C este, fără îndoială, cea mai cunoscută dintre vitamine, iar rolul său benefic asupra stării de sănătate nu poate fi pus la îndoială. Dar, știai că vitamina C nu este doar aliatul tău de nădejde în ceea ce privește întărirea sistemului imunitar, dar și un ajutor neprețuit atunci când vine vorba despre prevenirea și chiar tratarea cancerului.

Dozele mari de vitamina C, toxice pentru celulele canceroase

Încă de la începutul anilor 1970, au fost realizate mai multe studii medicale în urma cărora cercetătorii care le-au efectuat au subliniat faptul că doze mari de vitamina C intravenoasă administrată împreună cu medicamente pentru cancer ar putea îmbunătăți tratamentul împotriva cancerului. Oamenii de știință au mai adăugat că nivelurile ridicate de vitamina C pot fi toxice pentru celulele canceroase, fără a afecta celulele sănătoase ale corpului. Mai mult chiar, au fost făcute unele afirmații cum că vitamina C ar putea fi capabilă să reducă efectele secundare ale medicamentelor pentru cancer.

Surse de vitamina C

Vitamina C poate fi procurată ușor din alimentație, consumând mai multe fructe și legume. Cu toate acestea, unii oameni, cum ar fi gravidele, femeile care alăptează, fumătorii, persoanele aflate în convalescență după o intervenție chirugicală sau cele care au suferit arsuri, au nevoie de un supliment. Unul dintre cele mai bune de pe piață poate fi găsit chiar aici, așa că nu mai ai niciun motiv să afirmi că nu știi ce să alegi.

Vitamina C, tratament pentru cancer

După cum afirmam ceva mai sus, vitamina C are capacitatea de a distruge celulele de natură canceroasă. Este vorba însă de doze mari, care nu pot fi procurate doar din consumul fructelor și legumelor care o conțin. De aceea, este nevoie de o suplimentare a dozei zilnice.

De asemenea, vitamina C a fost obiectul de studiu a numeroase cercetări care au vrut să analizeze modul în care aceasta, folosită împreună cu tratamente convenționale pentru cancer, are vreun efect pozitiv și în ceea ce privește reducerea efectelor secundare, atât de neplăcute, ale acestora. Și, se pare că lucrurile merg bine așa, mai ales dacă avem de a face cu vitamina C administrată intravenos.  Și chiar dacă vitamina C nu poate să nu ucidă singură toate celulele canceroase, dar poate contribui la încetinirea ritmului de creștere al acestora.

Beneficii ale vitaminei C, pentru organism

Există numeroase beneficii pe care vitamina C le oferă organismului, dar în rândurile de mai jos ne vom referi doar la cele mai importante dintre ele.

Stimulează producția de colagen

Toată lumea a auzit de colagen, dar cu toate acestea nu știu exact care este rolul lui în organism. Acesta este responsabil de susținerea musculaturii, oferind suportul structural pentru vene și artere și multe altele. De asemenea, este necesară pentru sinteza de colagen, iar atunci când organismul primește doze mari din această vitamină, de preferat administrate intravenos, atunci acestea pot oferi o a doua tinerețe pentru pielea noastră și țesutul conjunctiv.

Întărește sistemul imunitar

Oricine a auzit de rolul ei important atunci când vine vorba despre întărirea sistemului imunitar. Efectul său nu poate fi contestat în lupta cu inamicii stării de bine, cum sunt bacteriile, virusurile și chiar celulele canceroase.

Proprietăți antioxidante

Acidul ascorbic, denumirea științifică a acestei vitamine, este recunoscută ca fiind un foarte puternic antioxidant. De aceea, ea protejează organismul împotriva radicalilor liberi, care sunt asociați cu un risc mare de apariție a multora dintre afecțiunile cronice.

O viață mai bună, cu vitamina C

Anihilarea celulelor de natură canceroasă cu ajutorul vitaminei C se produce atunci când aceasta este administrată în același timp cu alte tratamente imuno-terapeutice.  Cu ajutorul acestui ”cocktail”, se pare că organismul slăbit de boală, dar și de efectele neplăcute ale tratamentelor clasice împotriva cancerului, este ajutat să suporte mai ușor. Se observă o reală îmbunătățire a calității vieții, iar rolul acestei fantastice vitamine în acest caz este hotărâtor.

Scade valorile mari ale tensiunii și ale colesterolului

Multe persoane suferă de afecțiuni cardiovasculare, iar valorile mari ale hipertensiunii arteriale afectează chiar persoanele tinere. În cazul acestora, înainte de a apela la medicamentele clasice, o soluție ar putea fi și suplimentele pe bază de vitamina C. Este posibil ca reglarea valorilor mari ale tensiunii arteriale să fie făcută mult mai ușor așa.

De asemenea, dacă te confrunți cu valori ridicate ale colesterolului ”rău” sau ale trigliceridelor, tot vitamina C este cea care nu trebuie să-ți lipsească.

Vitamina C, preferata femeilor

Se spune despre această vitamină că este preferata femeilor, deoarece cu ajutorul ei, una dintre dorințele acestora, de a avea o piele sănătoasă și frumoasă, lipsită de imperfecțiuni sau alte semne ale îmbătrânirii premature, este mult mai ușor de îndeplinit.

Dacă și tu te recunoști în cele de mai sus, nu mai cheltui sume uriașe pe produse de îngrijire corporală care să nu aibă aproape niciun efect, ci mai bine ai grijă ca vitamina C să nu îți lipsească din stilul alimentar. Sau, eventual, poți apela la suplimentele alimentare naturale pentru a fi sigură că ai parte de toate beneficiile acestei fantastice vitamine.

Vedere… de vultur

Nu doar în ceea ce privește prevenirea și tratamentul împotriva cancerului este benefică vitamina C, ci te ajută să ai și o vedere mai bună. Degenerarea maculară, cu care ne confruntăm cu toții pe măsută ce înaintăm în vârstă, poate fi ținută sub control cu ajutorul ei. Din nou, un mare plus pentru această vitamină.

Slăbești mai ușor

Puține sunt persoanele care sunt mulțumite de felul cum arată, și aici avem în vedere kilogramele în plus. Din păcate, unele dintre ele, deși se privează de multe alimente, nu reușesc să slăbească. Nu mai amintim și de faptul că dietele prea drastice duc la carențe de vitamine și minerale, și de cele mai multe ori au și efectul yo-yo. Dacă vrei să slăbești mai ușor, folosește vitamina C în ajutorul tău, deoarece contribuie la arderea mai rapidă a grăsimilor și ajută la acumularea de masă musculară.

Și, nu uita, cu toate că vitamina C se regăsește din plin în natură, câteodată, așa cum este și cazul când ne gândim la prevenirea și tratarea cancerului, este nevoie de administrarea unor doze care nu pot fi obținute doar consumând fructe și legume zilnic. De asemenea, există anumite afecțiuni care ”cer” mai multă vitamina C pentru a putea vorbi despre vindecare. Așa că, ai grijă să fii mereu pregătit!


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 3,50 din 5)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *