Nutriție

Dieta scandinavă te scapă de kilogramele în plus!

Kilogramele în plus! Eterna problemă a reprezentantelor sexului frumos, care nu știu ce să mai facă pentru a scăpa de această problemă. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, kilogramele în plus nu sunt doar o problemă estetică. Multe afecțiuni medicale sunt cauzate sau chiar agravate de excesul ponderal, așa că este nevoie să mai scapi de ”balast”.

Regimul nordicilor, printre cele mai sănătoase diete

Ai auzit cu siguranță de numeroase diete, pe unele le-ai și încercat, dar parcă nu au fost pe placul tău, iar organismul s-a resimțit profund. Noi îți mai facem o sugestie, un stil alimentar care va face ca problemele tale cu kilogramele în plus să devină o amintire. În plus, nu îți vei priva organismul de vitaminele, mineralele și nutrienții de care are nevoie. De asemenea, mai multe studii medicale din domeniul nutriției au demonstrat fără drept de apel: dieta scandinavă este una dintre cele mai sănătoase!

Rată mare de succes

Există unele opinii avizate care sunt de părere că dieta scandinavă este net superioară chiar și dietei mediteraneene, considerată a fi una dintre preferatele oamenilor. În plus, dacă ne gândim la eficiență, este suficient să analizăm datele care arată că în țările nordice, procentul de persoane care suferă de kilograme în plus este aproape infim. Peşte gras, legume rădăcinoase, pâine de secară şi fructe de pădure, sunt baza acestei diete, una care poate deveni un adevărat stil de viață.

Un ajutor în plus și kilogramele în plus dispar!

Sunt persoane care, din diferite motive, dau jos foarte greu kilogramele în plus! Pentru acestea, nu este suficientă o dietă, oricât de sănătoasă sau restrictivă ar fi. De aceea, avem pentru ele o soluție, un concentrat pentru drenajul lichidelor corporale și slăbire, care poate fi găsit chiar aici.

Este vorba despre o formulă lichidă concentrată care se diluează în apă, ce conține 8 extracte de plante, cu gust plăcut de lime, cu funcție drenantă și depurativă. Păpădia și brusturele reglează funcția depurativă a organismului, în timp ce armurariul sau laptele de ciulin, curcuma și anghinarea sunt un suport necesar pentru buna funcționare a activității hepato biliare. Sparanghelul, frunzele de boldo și frunzele de coacăz negru ajută drenarea lichidelor corporale și buna funcționare a tractului urinar.

Alimente care nu trebuie să îți lipsească

Există mai multe alimente pe care este indicat să le consumi atunci când folosești dieta nordică pentru a scăpa de kilogramele în plus. Sunt produse de bază, care ar fi bine să nu îți lipsească. Nu este vorba de nimic pretențios, nu îți face griji.

Pește gras și fructe de mare

Popoarele nordice sunt mari amatoare de pește gras. Aici intră heringul, macroul, sau mai pretențioșii cod, somon și ton. Poți consuma acest tip de pește la discreție pe perioada dietei și nu numai, atât proaspăt, cât și afumat, sărat şi murat.

La fel și fructele de mare sunt permise, dacă îți sunt pe plac și dacă îți permite buzunarul, iar creveții și crabul ocupă primele locuri. Ierburile proaspete, între care se distinge mărarul, lămâia, sarea și piperul sunt condimentele preferate.

Carne, cu moderație

Spre deosebire de alte diete, sau stiluri alimentare, nordicii nu sunt mari amatori de carne. Cu totul ciudat, dacă stai și te gândești la faptul că fiind vorba despre țările scandinave, unde clima este destul de rece, așa că ai nevoie de alimente pline de grăsimi. Atunci când aleg să consume carne, aici se preferă cea de vânat, însoțită obligatoriu de sosuri bine condimentate sau gemuri de fructe de pădure.

Dar, pentru că nu oricine își poate permite o astfel de carne, poți alege carne slabă de vită, de oaie şi de miel preparată cu varză sau cu legume sau sub formă de tocană.

Cereale integrale

Cerealele integrale se numără printre preferatele nordicilor, iar pâinea de secară ocupă un loc de cinste. Pâinea poate fi preparată din aluat dospit sau nedospit. Destul de simplu, nu-i așa?

Lactatele nu trebuie să lipsească

Din nou, avem de a face cu produse nelipsite de pe masa popoarelor scandinave. De fapt, aceștia chiar se numără printre cei mai mari consumatori de produse lactate, iar aici sunt incluse brânzeturile tradiţionale din lapte de capră sau de vacă, lapte bătut şi smântână.

Legume bine condimentate

Varza, sfecla, mazărea și chiar cartofii sunt legumele preferate drept garnitură de nordici. Pentru a le da un gust mai bun, dar și pentru a accelera un pic procesul de ardere a grăsimilor, acestea sunt bine condimentate. La capitolul asezonare, preferatele acestora sunt anasonul, feniculul, cardamonul, chimenul, cimbrul sau regele ierburilor aromatice, mărarul.

Ulei de rapiţă

Toată lumea știe despre beneficiile pentru sănătate pe care le aduce uleiul de măsline. Cu toate acestea, nici uleiul de rapiță nu este mai prejos, iar aici se consumă din plin. Este foarte bun, și are aceleași proprietăți cu cel de măsline și, în plus, este și ceva mai ieftin.

Dulce… și nu prea

Cine nu adoră dulciurile? Nici popoarele din țările nordice nu fac excepție, dar cu toate acestea dulcele prea… dulce nu este pe placul lor. Prăjiturile de casă, clătitele și plăcintele cu fructe sunt preferatele.

Fructele, mai mult sub formă de gem și jeleu

Din păcate, aici clima este mai mult rece, iar vara trece într-o clipă. Prin urmare, posibilitatea de a consuma fructe proaspete este destul de mică. De aceea, scandinavii preferă fructele sub formă de gem sau jeleu. Pe perioada verii, fructele de pădure sunt la putere, iar despre ele se știe faptul că sunt pline de antioxidanți, care te ajută să dai jos kilogramele în plus.

Idei pentru mesele zilnice

Este destul de greu să te gândești cam ce ai putea consuma în fiecare zi, dacă alegi dieta scandinavă, de aceea avem noi câteva sugestii pentru tine.

Micul dejun

Cafeaua nu lipsește de la micul dejun al nordicilor, iar pe lângă ea mai sunt așezate felii de pâine cu unt, brânză, ouă, fructe, miere, gem.

Prânzul

Masa de prânz nu este chiar atât de importantă aici, și de regulă constă în sandvișuri cu pâine, unt și pește, salate, mai multe feluri de brânză, însoțite sau nu de o garnitură clasică, alcătuită din morcovi și cartofi fierți.

Cina

Masa de seară este preferata nordicilor, pentru că se adună cu toții la masă. De aceea, și preparatele care o alcătuiesc sunt speciale. Cele trandiționale, din pește, cu garnitură cu legume fierte și bine condimentate sunt în top, dar nu refuză nici o tocană sau o bucată delicioasă de carne.

Ce zici? Este sau nu dieta nordică una pe placul tău?


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *