Nutriție

Pot sau nu multivitaminele să prevină sau să vindece cancerul?

Multivitaminele sunt ”pe val” în ultima perioadă, și majoritatea oamenilor le consideră un fel de remediu universal pentru aproape toate problemele de sănătate. Mai mult chiar, există destule persoane care sunt de părere că administrarea constantă de multivitamine contribuie semnificativ la îmbunătățirea stării de sănătătate, fără să mai fie nevoie să se respecte anumite reguli alimentare sau recomandări medicale. Nu e de mirare, deci, că a apărut și afirmația cum că multivitaminele ar putea preveni, sau chiar trata, cancerul. Dar oare este reală sau nu această afirmație?

Ofertă generoasă în farmacii

Rafturile farmaciilor sau ale magazinelor naturiste sunt pline de astfel de produse, care ar putea fi folosite, în mai mare sau mai mică măsură, pentru a preveni sau trata afecțiunile organismului, unele dintre ele chiar și cronice.

Multivitaminele, benefice sau nu?

Specialiștii sunt de părere că pentru o stare bună de sănătate, organismul uman are nevoie de 13 vitamine și minim 16 minerale. Principala recomandare a acestora este ca eventualele carențe să fie suplinite prin alimentație, dar cu toate acestea, puține sunt persoanele care reușesc acest lucru, deoarece alimentele pe care le consumăm nu sunt chiar organice, oricât de mult ne-am strădui în acest sens.

Multivitaminele şi cancerul

Au fost realizate numeroase studii medicale care au avut drept material de cercetare modul în care multivitaminele pot influența în vreun fel cazurile de cancer. Și aici părerile au fost împărțite. Astfel, unele studii au demonstrat că nu există o legătură între riscul de apariția a cancerului și aportul de multivitamine, în timp ce altele susţin că multivitaminele cresc riscul de apariţie al cancerului. Cu toate acestea, cele mai recente cercetări medicale arată corelații puternice între consumul regulat de suplimente cu multivitamine și riscul redus de a dezvolta diverse forme de cancer.

Organismul trebuie să se vindece singur!

Majoritatea celor care au primit acest diagnostic dur, de cancer, au înțeles că dacă vor o șansă în plus, trebuie să se întoarcă spre minunile oferite de natură. O dietă echilibrată este un prim pas, dar orice ajutor contează. Din dorința de a le oferi bolnavilor de cancer o șansă în plus, mai mulți oameni de știință de peste Ocean, împreună cu mai mulți medici români au încercat și, susțin ei, chiar au reușit, să găsească un supliment alimentar natural, care să poată fi de ajutor celor care luptă cu această teribilă afecțiune.

Producătorii Oncoforte, pe care îl poți găsi chiar aici, susțin că fiecare capsulă conține doza optimă din fiecare substanță de care organismul are nevoie în lupta cu cancerul.

Oferă-i organismului ceea ce are nevoie!

Medicii oncologi sunt de părere că în fiecare organism se regăsesc celule tumorale, ceea ce nu înseamnă neapărat că toată lumea va suferi la un moment dat de cancer. Totuși, pentru ca lucrurile să nu evolueze, și să se ajungă până la această afecțiune, organismul are nevoie de un mic ajutor, de un sistem imunitar puternic, cu ajutorul unei oxigenări celulare bune, și cu ajutorul moleculelor de semnalizare redox.

Concret, trebuie să-i oferim  organismului nostru șansa de a se vindeca singur, asigurându-i în acest sens acele substanțe naturale care să ajute la funcționarea la capacitate maximă a celulelor.

Efectele Oncoforte

Efectele Oncoforte sunt dintre cele mai bune, iar aici enumerăm doar câteva: reducerea proliferării celulelor tumorale, reglarea activitatății sistemului imunitar afectat de chimioterapie, reducerea semnificativă a  procesele de oxidare celulară (stres oxidativ), reglarea circulației sangvine și nu numai. Nu mai puțin de 26 de componenți activi și 5 ingrediente inactive intră în alcătuirea Oncoforte, iar vitaminele și mineralele conținute ajută organismul să aibă o șansă reală în a se vindeca de cancer.

Beneficiile multivitaminelor pentru sănătate

Există numeroase afecțiuni pentru care administrarea de multivitamine se dovedește a fi o decizie perfectă, deoarece pot preveni sau chiar stopa afecțiuni grave.

Te scapă de depresie

Din ce în ce mai multă lume se plânge de pierderi de memorie. S-au căutat numeroase remedii pentru a se observa că, de fapt, multivitaminele sunt o soluție excelentă pentru a îmbunătăți memoria la persoanele adulte.

De asemenea, efectele benefice ale vitaminelor au fost observate și în cazul în care au fost administrate persoanelor care suferă de depresie. Starea psihică a acestora este sensibil mai bună, iar neplăcutele simptome asociate de regulă cu depresia au fost mult reduse în intensitate, sau chiar eliminate complet. Incredibil, nu-i așa?

Bune pentru ochi

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, majoritatea dintre noi ne confruntăm cu degenerarea maculară. Altfel spus, nu mai avem vederea de ”vultur” din tinerețe, așa că, vrând-nevrând, trebuie să ne adresăm medicului oftalmolog pentru a ne prescrie ochelari.

Cu toate acestea, s-a observat că antioxidanții proveniți din vitamine și minerale, contribuie la ameliorarea acestui proces. Mai mult chiar, au fost realizate unele studii medicale în urma cărora s-a observat că multivitaminele pot reduce foarte mult riscul de cataractă sau de alte afecțiuni oculare, care ar putea afecta acuitatea vizuală.

Pot fi periculoase multivitaminele?

Date fiind aceste informații, se pare că multivitaminele reprezintă calea spre o sănătate de fier. Cu toate acestea, specialiștii sunt de părere că administrarea acestora, în special atunci când avem de a face cu suplimentele alimentare, trebuie făcută cu respectarea întocmai a dozelor recomandate de producătorii acestora. Sau, dacă nu ești sigur, te poți consulta cu medicul tău pentru a vedea care este punctul lui de vedere referitor la acest aspect.

Administrarea în exces poate dăuna sănătății

Oricât de benefice ar fi pentru sănătatea, administrarea în exces a vitaminelor poate avea chiar efectul invers, sau ne poate pune în pericol sănătate. De asemenea, dacă atunci când se administrează aceste multivitamine se consumă în același timp și multe alimente bogate în nutrienți, există riscul, deloc neglijabil, de a depăși doza zilnică necesară, și de aici să apară unele probleme de sănătate.

Prin urmare, multivitaminele pot oferi o mână de ajutor atunci când vine vorba despre a preveni, ameliora sau trata anumite afecțiuni. Totul este să se respecte întocmai recomandările privind dozajul acestora, pentru a nu risca, în caz contrar, și alte probleme de sănătate.


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *