Nutriție, Sănătate

Două plante ce reglează funcția depurativă: extractul de păpădie și brusture

Funcția depurativă sau de detoxifiere reprezintă mecanismul prin care sunt eliminate substanțele toxice din organism. La realizarea acestui proces se folosește extractul de păpădie și brusture deoarece reglează funcția depurativă.

Păpădia este o plantă care face parte din familia Astracea și crește în zonele însorite, fiind o plantă iubitoare de soare.

  • Rădăcina este recomandată pentru afecțiunile heaptice și biliare.
  • Frunzele sunt folosite atât pentru consumul culinar, cât și pentru efectul diuretic.
  • Florile sunt folosite pentru efectul antioxidant pe care îl au.

Acestă plantă este înzestrată cu o multitudine de nutrienți. Printre aceștia se numără vitaminele A, C, D și unele din complexul B, dar și minerale precum: zinc, fier, potasiu. Toate acestea sunt benefice pentru funcționarea organismului uman.

În îndeplinirea efectului diuretic, frunzele de păpădie sunt folosite încă din Antichitate. Acestea au efect de reducere a tensiunii arteriale, și pot fi folosite atunci când ne confruntăm cu infecții urinare, favorizând îndepărtarea agenților patogeni din vezica urinara. Au rol de protecție al rinichilor, în special pentru persoanele care suferă de diabet, contribuind la eliminarea zahărului prin urină.

Păpădia este recomandată pentru tratarea afecțiunilor ficatului și ale stomacului. Dar are și rol în purificarea sângelui, dar și în eliminarea grăsimilor nefolositoare.

Avantajul principal al păpădiei este faptul că reglează funcția depurativă și cea de detoxifiere, atât a sângelui cât și a ficatului. Aceste funcții asigură o energie generală si o stare de bine a organismului.

Pentru a trata afecțiunile digestive este indicat consumul de suplimente pe baza de extract de păpădie, deoarece are proprietatea de a stimula secreția biliară.

La nivelul rinichilor îndeplinește acțiuni diuretice și dizolvante în cazul calculilor renali.

Papadie

Extractul de păpădie are o acțiune benefică în următoarele cazuri:

  • Reglează hiperaciditatea;
  • Protejează ficatul;
  • Insuficiență hepatică;
  • Intoxicații;
  • Afecțiuni cardiovasculare;
  • Tulburări circulatorii;
  • Protecție contra radicalilor liberi;
  • Dezechilibre hormonale;
  • Reducerea glicemiei;
  • Reducerea colesterolului;
  • Previne îmbătrânirea prematură.

Extractul de brusture ajută în cazul afecțiunilor aparatului digestiv, afecțiuni renale, afecțiuni ale sistemului nervos, metabolice, dar și de nutriție.

brusture

Extractul de brusture se utilizează pentru acțiunea sa:

  1. Antialergică;
  2. Antiinflamatoare;
  3. Antisecretoare gastrică;
  4. Antibacteriană;
  5. Antioxidantă;
  6. Antihepatotoxică;
  7. Hipoglicemiantă.

Datorită funcției sale depurative, extractul de brusture este folosit în dermatologie, deoarece acesta se recomandă în acnee, dermatite, mătreață, pentru accelerarea vindecării rănilor, ten gras.

Ultimele cercetări au demonstrat că extractul de brusture este foarte bogat în acizi grași care sunt necesari în menținerea unui scalp sănătos, dar și pentru funcționarea normală a glandelor sebacee.

Prin urmare atât extractul de păpădie cât și cel de brusture reglează funcția depurativă. Aceste extracte au proprietăți comune de a contribui la menținerea sănătății organismului. Reducând posibilitatea de a apărea afecțiuni hepatice, cardiace, circulatorii și multe altele.

Noi nu am stat pe gânduri și am început căutarea. Se pare că acest mix de plante este adesea folosit pentru drenajul lichidelor corporale și slăbire.

Spune-ne și tu unde ai întâlnit acest mix de plante în sectiunea de comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *