Nutriție, Sănătate, Sport

Scapă ușor de dependența de zahăr și începe să trăiești sănătos!

Majoritatea oamenilor adoră gustul dulce și de aceea nu rezistă unui desert nesănătos, plin de zahăr și arome artificiale.

Știai că studiile au arătat că oamenii consumă de până la de trei ori mai mult zahăr decât are nevoie organismul?

Probleme de sănătate cauzate de excesul de zahăr

Din păcate, dependența de zahăr există și aceasta înseamnă că te poți confrunta cu multe probleme de sănătate din cauza ei. Studii de specialitate au arătat că excesul ponderal, problemele cu valorile mari ale tensiunii arteriale, ale colesterolului „rău” dar și ale glicemiei sunt doar unele dintre ele.

Prin urmare, este timpul să iei atitudine, să spui STOP, și să treci la fapte: renunță la zahăr și începe să trăiești sănătos!

Avem pentru tine câteva recomandări, pentru a trece mai ușor peste perioada de început, când este posibil să ai parte de multe ezitări.

Schimbă-ți stilul alimentar

Schimbarea stilului alimentar este primul pas pe care trebuie să-l faci atunci când vrei să scapi de dependența de zahăr. Nu este ușor, dar cu multă ambiție și determinare vei reuși.

  • Micul dejun

Un mic dejun sănătos este cel compus din cereale integrale și fructe, care îți vor mai domoli puțin din pofta de dulce.

De asemenea, un sandviș cu pâine prăjită, avocado și ou este perfect, pentru că este foarte sățios și îți oferă energia de care ai nevoie.

Lasă deoparte cerealele nesănătoase, pline de zahăr, din comerț și îndreaptă-ți atenția către cele integrale. Dacă simți nevoia de ceva mai mult dulce, încearcă miere naturală de albine, dar nu abuza de ea.

  • Prânz

Dacă până acum apelai la produse de fast-food comandate pe fugă sau alimente semipreparate, este timpul să renunți la acest obicei. Sunt pline de zahăr și de aditivi de care nu ai nevoie.

În schimb, poți să-ți pregătești de acasă un piept de pui sau pește la grătar, lângă care adaugi o salată de legume proaspete.

Dressingul să fie simplu, ulei de măsline, zeamă de lămâie, sare și puțin piper. Nu trișa folosind sosurile „de-a gata” de pe rafturile magazinelor.  

  • Gustarea

Până la cină mai e destul, dar simți că ți-e poftă de ceva bun.

În jur de ora 15,00 – 16,00, organismul se simte slăbit, așa că primul impuls pe care îl ai este să îi oferi un pic de energie.

Și cum procedezi? O gogoașă, niște ciocolată, poate și niște napolitane… Sună cunoscut? Renunță!

Optează mai bine pentru o mână de nuci sau alte oleaginoase, care îți vor oferi nu doar energia de care ai nevoie, dar și acizi grași Omega 3, vitali pentru întreg organismul.

  • Cina

Pâinea sau pastele integrale pot fi consumate cu încredere la cină sau o friptură la cuptor, la care adaugi drept garnitură niște legume la abur sau un orez brun. Pe cât posibil, renunță la combinațiile nefericite, cum este cea dintre cartofi și carne.

Exerciții fizice

Pentru un organism mai sănătos, iar dependența de zahăr să fie mai ușor de ținut sub control, specialiștii recomandă să începi să te împrietenești cu exercițiile fizice.

Dacă nu ești genul care să aibă un abonament la sala de fitness, sau nici nu ai timpul necesar pentru aceasta, mergi mai mult pe jos, aleargă, renunță la autoturismul personal și optează pentru bicicletă.

Cu siguranță nu vei mai simți atât de mult nevoia de dulce, iar schimbările pozitive pe care le vei observa te vor motiva să mergi mai departe pe acest drum.

Suplimente alimentare naturale pentru un plus de energie

https://bioelemente.ro/aloe-vera-extra-cu-ghimbir.html

Renunțarea la zahăr se manifestă și prin stări în care te simți complet lipsit de energie. De aceea, poți apela la unele suplimente alimentare naturale care să îți vină în ajutor.

Un bun exemplu este și Aloe Vera Extra cu extract din Ghimbir, produs al firmei italiene Equilibra, este un supliment alimentar din gel de Aloe Vera 100% pur, nediluat, cu pulpă, procesat și stabilizat la rece, obținut prin prelucrare manuală, pe care îl găsești chiar aici.

https://bioelemente.ro/aloe-vera-extra-cu-extract-de-ghimbir-500-ml.html

Pentru ca ingredientele naturale să rămână intacte, sigure, condițiile de procesare nu includ pasteurizarea și nici un alt fel de tratament termic.

La gelul de Aloe Vera a fost adăugat extract din ghimbir, cu puternice proprietăți antiinflamatorii, antioxidante, de echilibrare a nivelului zahărului din sânge.

De asemenea, gingerolul prezent în extractul de ghimbir susține sistemul cardio-vascular, reduce durerile menstruale, scade colesterolul și poate preveni cancerul.

Pentru a satisface și gusturile cele mai fine, dar și pentru a nu da peste cap procesul tău de renunțare la zahăr, produsul conține, pe lângă aroma naturală de ghimbir, extract de ștevie pentru o îndulcire blândă, naturală și fără aport caloric.

Beneficii pentru organismul tău

Proprietățile benefice ale gelului de Aloe Vera sunt cunoscute din timpuri străvechi.

Astfel, este recunoscut pentru:

🆗 stimulează curăţirea intestinului;

🆗 ajută la reglarea metabolismului;

🆗 are efect tonic şi regenerant celular;

🆗 creşte rezistența organismului la agresiunea factorilor chimici și fizici;

🆗 grăbeşte cicatrizarea rănilor; are efect anti-aging asupra pielii,

🆗 creşte elasticitatea fibrelor de colagen;

🆗 efect imunostimulator datorită prezenţei antrachinonelor;

🆗 reduce sensibilitatea ţesuturilor la acţiunea factorilor alergenici;

🆗 efect emolient şi antiinflamator asupra mucoasei gastrointestinale;

🆗 furnizează doza zilnică de vitamine şi oligoelemente (Ca, Fe, Mg, Mn, Cr, Cu, Zn), fiind o sursă vegetală importantă de vitamina B12, plus vitaminele A, B, C, E şi acid folic;

🆗 creşte tonusul şi vitalitatea organismului; are acțiuni antitumorale și regenerante asupra sistemului digestiv, intestinal și hepato-biliar.

Renunță la îndulcitorii artificiali

O greșeală comună a celor care decid să renunțe la zahăr este apelarea la îndulcitorii artificiali, care în realitate sunt mult mai dăunători pentru organism decât ai fi tentat să crezi la prima vedere.

Sunt calorii goale, fără substanțe nutritive de care organismul are nevoie, ceea ce înseamnă că pot duce la acumularea de kilograme în plus!

Mai bine renunță la ei!

Fructe și legume proaspete

Dependența de zahăr este mult mai ușor de ținut sub control dacă apelezi la ajutorul dat de fructele și legumele proaspete.

De asemenea, pentru momentele în care simți că nu mai reziști și chiar vrei ceva dulce, mănâncă repede câteva nuci și vei vedea că pofta de ceva nesănătos dispare.

Nu este deloc ușor să renunți la zahăr, de aceea e nevoie de multă ambiție, determinare și disciplină. Rezultatul final merită orice sacrificiu și vei fi mai mult decât mulțumit de starea ta de sănătate!  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *