BioElemente în presă, Nutriție, Sănătate, Sport

Legătura dintre deficitul de vitamina B12 și cancer!

Știm cu toții despre cât de importante sunt vitaminele pentru starea de bine a organismului uman. Cu toate acestea, de prea multe ori nu le dăm importanța cuvenită. Există numeroase studii medicale care evidențiază noi și noi beneficii pe care aceste vitamine ni le oferă. De exemplu, ce știai despre legătura dintre deficiența de vitamina B12 și cancerul de sân?

Cele mai cunoscute beneficii ale vitaminei B12

Cobalamina este denumirea sub care este cunoscută mai bine vitamina B12 și poate fi regăsită în doze mici în verdețuri. De aceea, specialiștii recomandă să se apeleze la suplimentele alimentare naturale, pentru a preveni carențele. Cele mai cunoscute beneficii pe care le are vitamina B12 se referă la dezvoltarea și menținerea sistemului nervos, stimulează pofta de mâncare, ajută la îmbunătățirea performanțelor fizice și psihice, împiedică acumularea de grăsimi în ficat și previne arteroscleroza.

Deficitul de vitamina B12 – cum se manifestă?

De regulă, deficitul de vitamina B12 este mai frecvent în cazul persoanelor care au trecut de 50 de ani, sau la nou-născuți, prin tulburări de absorbţie.

Cele mai cunoscute simptome ale deficienției de vitamina B12 sunt:

  •     Anemie
  •     Limba umflată
  •     Piele îngălbenită
  •     Amorțeală, senzație de furnicături la nivelul mâinilor sau picioarelor
  •     Scădere a capacității de concentrare și a memoriei
  •     Tulburări de vedere
  •     Probleme în timpul mersului, cum ar fi lipsa echilibrului, împiedicări dese
  •     Halucinații
  •     Stare de slăbiciune generalizată
  •     Senzație de oboseală accentuată
  •     Tinitus (țiuituri în urechi)

Vitamina B12 și cancerul de sân

Se pare însă că există o strânsă legătură între deficitul de vitamina B12 și cancerul de sân. Pentru a se demonstra acest lucru, au fost realizate unele studii medicale. În urma acestora, s-a evidențiat, încă o dată, contribuția deosebit de importantă pe care această vitamină o are în sinteza ADN-ului. Într-un articol publicat pe thetruthaboutcancer.com se menționează faptul că atunci când organismul are parte de cantitățile optime de vitamina B 12, dar și de folat (forma naturală a vitaminei B9) organismul este ferit de descompunerea ADN-ului până la stadiul în care ar putea apărea mutații și cancer.

Vitamina B12 și folatul, necesare pentru metilarea celulară

Atât vitamina B12 și folatul sunt necesare pentru metilarea celulară. Pentru cei care nu știu, prin metilare celulară se înțelege acel proces de conversie chimilară din organism și aproape orice funcție a corpului nu poate avea loc fără el.

În cazul în care metilarea celulară nu este posibilă, sau este stopată în vreun fel, atunci genele sănătoase ale organismului sunt puse pe funcția ”stop”, dar în schimb sunt activate cele bolnave. În ultimii 10 ani au fost realizate mai multe studii medicale în urma cărora s-a observat că în cazul celulelor de natură canceroasă procesele de metilare celulară au fost afectate.

Deficiența de vitamina B12 și leucemia limfoblastică acută

O altă cercetare științifică a urmărit modul în care vitamina B12 este benefică în cazurile de leucemie limfoblastică acută. Potrivit oamenilor de știință care au lucrat la acest studiu, s-a observat că deficiența acestei vitamine duce la un risc mai mare de a dezvolta această afecțiune. În organism, carența de vitamina B12 este în strânsă legătură cu niveluri ridicate de homocisteină. Prin oferirea de suplimente pe bază de vitamina B12, dar și folat, s-a redus mult riscul de a suferi de leucemie limfoblastică acută.

Oncoforte, aliatul tău în lupta cu cancerul!

Atunci când auzi prima dată acest diagnostic, simți că dintr-o dată nu mai ai aer, un gol imens se face în jurul tău, în timp ce ești într-un carusel care se învârte din ce în ce mai tare. După ce treci de faza întrebărilor – ”de ce eu?”, ”care ar fi cauzele?”, ”care sunt șansele”, ”care este tratamentul?”, începi să înțelegi că viața ta nu va mai fi niciodată la fel. De aceea, mulți dintre cei care primesc acest diagnostic înțeleg că este nevoie de o luptă pe mai multe fronturi, iar fiecare ajutor contează. În acest caz, nu uita de Oncoforte, aliatul tău de nădejde, ce poate fi găsit chiar aici!

O șansă în plus!

Întoarcerea către natură și natural este una dintre metodele prin care îți poți oferi o șansă în plus în a învinge cancerul, iar această decizie poate fi chiar cea care te ajută să învingi cancerul. O dietă echilibrată, care să-i ofere organismului toate vitaminele (inclusiv B12), mineralele și nutrienții de care are nevoie este doar organismul are nevoie. Pentru cei care nu reușesc să se alimenteze așa cum trebuie, și nu numai, producătorii Oncoforte dau asigurări că acest produs conține în fiecare capsulă doza optimă din fiecare substanță de care organismul are nevoie în lupta cu cancerul.

Fii și tu un învingător, cu Oncoforte!

Grație celor 26 de componenți activi și 5 ingrediente inactive care intră în alcătuirea Oncoforte, efectele acestuia sunt dintre cele mai bune: reducerea proliferării celulelor tumorale, reglarea activitatății sistemului imunitar afectat de chimioterapie, reducerea semnificativă a  procesele de oxidare celulară (stres oxidativ), reglarea circulației sangvine și nu numai.

Învață să previi cancerul

Chiar dacă în ceea ce privește unii factori care pot declanșa cancerul, cum ar fi istoricul familial, nu poți interveni, în cazul în care acesta nu este prezent, poți preveni această afecțiune cu un stil de viață sănătos. Iată doar câteva dintre măsurile pe care le poți lua.

Renunță la alcool

Consumul regulat de băuturi alcoolice ar avea legătură cu apariția diverselor tipuri de cancer, așa că este mai bine să renunți la acest obicei. Nu trebuie să renunți însă total, doar să ai grijă să consumi ceva mai puțin de un pahar pe zi.

Fumatul, pe lista de ”interzise”

Nu doar că fumatul poate duce la un cancer pulmonar, dar în cazul femeilor ar fi o legătură între acest obicei și apariția cazurilor de cancer mamar. O incidență crescută a cancerelor la sân a fost observată în rândul fumătoarelor care nu ajunseseră încă la menopauză.

Atenție la kilogramele în plus!

Kilogramele în plus, în special după vârsta de 45 – 50 de ani, sunt un adevărat ”balast” pentru organism, de aceea este bine să te preocupi mai mult de acest aspect. Există o strânsă legătură între cancer și supraponderabilitate.

Un stil de viață activ

Un stil de viață activ ține cancerul deoparte de organismul tău. Așa că renunță la a mai fi un sedentar, și educă-te să faci mai multă mișcare. Efectele benefice se vor observa rapid, iar organismul tău va fi mult mai puternic!

Fă tot ce depinde de tine pentru a nu lăsa cancerul să îți acapareze organismul! Luptă cu toate armele pe care le ai la dispoziție, inclusiv vitamina B12, iar rezultatele pozitive nu vor întârzia să apară!


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (4 voturi, medie: 4,75 din 5)

1 comentariu

  1. […] şi oligoelemente (Ca, Fe, Mg, Mn, Cr, Cu, Zn), fiind o sursă vegetală importantă de vitamina B12, plus vitaminele A, B, C, E şi acid […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *