Nutriție, Sănătate

Nuca de cocos reglează 3 sisteme ale organismului. Află aici care sunt acestea!

De-a lungul timpului s-au descoperit mai multe întrebuințări și beneficii pentru sănătate ale nucii de cocos. Printre aceste beneficii se enumeră și faptul că nuca de cocos contribuie la reglarea următoarelor sisteme: digestiv, hepato-biliar și intestinal.

Cu toții cunoaștem rolul acestor trei sisteme în funcționarea corectă a organismului nostru, dar și importanța acestora. Lipsa funcționării adecvate ale acestora poate conduce la afecțiuni grave.

Nuca de cocos este fructul unui palmier care se numește cocotier. Cocotierul se găsește în regiunile tropicale. Planta se folosește atât ca ornament, cât și în domeniul culinar. De altfel, fructul este folosit pentru funcțiile sale de a regla sistemul digestiv, hepato-biliar și intestinal, dar și în cosmetică sau dermatologie.

Nuca de cocos este bogată în următorii nutrienți:

  • Vitamina B;
  • O cantitate mare de acizi grași saturați;
  • Conține acid lauric – crește nivelul grasimii bune, HDL;
  • Mai multe minerale: sodiu, magneziu, fier, potasiu, zinc, fosfor;
  • Apa din nuca de cocos conține cantități mari de: potasiu, calciu, sodiu.

Sistemul digestiv reprezintă structura care este alcătuită din ansamblul morfologic și funcțional. Acesta se ocupă  cu realizarea proceselor de digestie și absorbție al alimentelor care sunt consumate, dar și cu eliminarea rezidurilor neasimilate.

O funcție importantă a sistemului digestiv o constituie prepararea hranei necesare pentru celulele organismului. Tot acest proces este realizat de către digestie și absorbție.

Sistemul hepato-biliar are în componența sa bila sau cum mai este denumită în limbaj popular fierea. Aceasta reprezintă un lichid care este de culoarea galben-verzuie, având un gust amar și un caracter alcalin. Acest lichid este secretat de către ficat și este de asemenea depozitat în vezica biliară. În timpul digestiei, acest lichid este evacuat în duoden și are un rol important în digerarea lipidelor.

În sistemul intestinal, alimentele care au fost consumate în urma meselor, ajung în stomac, iar de acolo sunt transportate în intestinul subțire unde are loc procesul de  digerare. Din ceea ce consumăm proteinele, grasimile, carbohidrații, vitaminele și mineralele care sunt folositoare pentru buna funcționare a organismului sunt absorbite. În urma acestui proces, după ce toți nutrienții au fost asimilați, ceea ce rămâne lipsit de nutrienți ajunge în intestinul gros (colon), iar în final ajung să fie elimitate prin excreție.

Beneficii ale nucii de cocos!

Pulpa nucii de cocos conține un număr mare de substanțe nutritive. De asemnea și uleiuri, care au proprietatea de a vindeca rănile și arsurile de o intensitate redusă, de altfel ajută la îngrijirea pielii uscate, reduce din vizibilitatea semnelor de îmbătrânire.

Extractul de nucă de cocos reprezintă un antiinfecțios foarte bun, de altfel poate fi folosit în vindecarea afecțiunilor cutanate care sunt provocate de viruși, fungi și bacterii.

Fructul are în compoziția sa și fibre alimentare. Acestea contribuie la realizarea procesului digestiv. Printre acestea fiind: proteinele, carbohidrații și multe alte vitamine.

Datorită nutrienților pe care nuca de cocos îi are în compoziția ei, aceasta are un rol important în menținerea unei bune funcționări a 3 dintre cele mai importante sisteme.

Cu toții avem situații în care ne confruntăm cu momente în care buna funcționare a acestor sisteme este perturbată. De altfel, în urma cercetărilor s-au demonstrat numeroasele beneficii pe care le are nuca de cocos asupra organismului nostru. Contribuie atât la menținerea unui echilibru, cât și la favorizarea stării de bine.

Vă dorim o zi bună și vă așteptăm în secțiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole apasă aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *