Sănătate

Distanțarea socială reduce anxietatea printre tineri

Un grup de cercetători din sud-vestul Angliei a suspectat că tinerii adolescenți care învățau la distanță din cauza pandemiei COVID-19 ar putea simți mai multă anxietate.

Ei au argumentat că mulți adolescenți s-ar simți îngrijorați de faptul că prietenii și familia se vor îmbolnăvi. De asemenea, aceștia ar avea mai puțin sprijin social datorită faptului că sunt izolați acasă.

Când au realizat un sondaj, totuși, ceea ce au găsit a fost surprinzător pentru ei: studenții se confruntau de fapt cu mai puțină anxietate.

Nivelurile de depresie au rămas destul de consistente, cu toate acestea, fetele înregistrând o creștere cu 3% a numărului cu risc, iar băieții au înregistrat o scădere de 2%.

Mulți dintre adolescenți au raportat un sentiment sporit de bunăstare în timp ce se aflau în carantină. Băieții au raportat o îmbunătățire mai mare decât fetele. De asemenea, cei care au raportat cel mai scăzut sentiment de bunăstare înainte de pandemie au cunoscut cea mai mare îmbunătățire.

Mulți studenți au raportat, de asemenea, că simt o legătură mai mare cu școlile lor, cu oportunități sporite de a vorbi cu profesorii lor.

Cum își pot părinții ajuta copiii adolescenți


Frank A. Ghinassi, doctor, președinte și CEO pentru Rutgers Health University Behavioral Health Care, care nu a fost implicat în studiu, a explicat că există mai mulți factori cheie care determină depresia și anxietatea în rândul adolescenților.

Printre acestea se numără insuficiența alimentară, stresul economic, instabilitatea locuințelor, conflictele dintre părinți, violența domestică, problemele de stimă de sine, agresiunea, statutul de excluziune socială, așteptările academice, problemele de relație romantică, confuzia rolurilor pe măsură ce se apropie de maturitate și sentimentele de neapartenire.

El a subliniat, totuși, că stabilitatea este esențială pentru copiii din această grupă de vârstă.

Adolescenții au nevoie de cineva care „poate fi o sursă consistentă de sfaturi, sprijin, încredere și dragoste”, a spus el.

În fiecare zi, Ghinassi sugerează că părinții fac lucruri precum încurajarea rutinelor regulate de somn, mâncare și exerciții fizice.

Părinții își pot ajuta și copiii adolescenți facilitând contactul cu rețelele sociale, a spus el.

În plus, pot contribui la promovarea unui sentiment de auto-protecție și rezistență copilului lor, încurajându-i să poarte mască, să se spele pe mâini și să practice distanțarea fizică.

Widnall sugerează că părinții ar trebui să fie conștienți de faptul că copiii pot avea dificultăți în timp ce se întorc la școală după pauza de vară.

Au trecut prin schimbări mari, a explicat ea, iar școala va arăta foarte diferit în toamna următoare.

Vor exista noi protocoale de siguranță în loc datorită COVID-19, cum ar fi distanțarea fizică și acoperirea feței.

Ea sugerează ca părinții să vorbească cu copiii lor și să le ofere liniște.

De asemenea, ea recomandă părinților să fie atenți la semnele de anxietate și să comunice orice preocupări pe care le au cu școala copilului lor.

Dacă crezi că cineva din familia ta suferă de anxietate sau depresie, nu uita că există și remedii naturale înainte de a începe un tratament cu medicamente benzodiazepine. În cele mai multe cazuri este nevoie doar de un remediu natural pentru a ne echilibra și liniști mintea. Noi îți recomandăm uleiul de CBD pentru astfel de afecțiuni.


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un like!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)

Folosește-te de plante pentru a-ți întări imunitatea! – Bio Elemente

Alege produsele naturale pentru igiena intimă! – Bio Elemente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *