BioElemente în presă, Sănătate

Folosește-te de plante pentru a-ți întări imunitatea!

Iarna a venit de data aceasta parcă puțin mai devreme în România, spre deosebire de alți ani, iar în același timp cazurile de coronavirus sunt în continuare de ordinal miilor, în fiecare zi. Nu este de mirare că ne dorim să avem imunitatea puternică, pentru că organismul pare asaltat din toată părțile, încât nici nu mai știi cum să procedezi pentru a fi bine. De aceea, avem pentru tine câteva recomandări, despre cum poți să-ți întărești sistemul imunitar cu ajutorul plantelor. Da, există anumite plante, recunoscute ca fiind foarte bune antivirale, care te ajută să combați infecțiile și să reduci inflamațiile.

Plantele și imunitatea

Oamenii au început din nou să înțeleagă că natura, în măreția ei, ne oferă tot ce avem nevoie pentru a ne ține organismul în bună stare de funcționare. Și în ceea ce privește imunitatea putem răsufla ușurați, deoarece există numeroase plante antivitale, care te ajută nu doar în acest sens, dar îți întăresc și sistemul cardiovascular, dar contribuie și la buna stare de sănătate a celui digestiv și antiinflamator. Dar să vedem, în rândurile următoare, care sunt cele mai bune plante antivirale.

Echinaceea

Deja, atunci când îi spunem numele, cei mai mulți dintre noi ne gândim la efectul benefic al acestei plante în ceea ce privește imunitatea. Cele mai multe suplimente alimentare cu rol de întărire a sistemului imunitar o au printre ingrediente, și este și normal deoarece cu ajutorul ei infecțiile virale sunt reduse, dar și tumorile. Echinaceea mai este recunoscută și pentru capacitatea sa de a reduce durerile și inflamațiile, de a trata unele afecțiuni cutanate și respiratorii, sau de a îmbunătăți sănătatea mentală.

Suplimente naturale pentru a-ți crește imunitatea

Atunci când vrei să-ți crești imunitatea în mod natural, ai la îndemână numeroase plante care îți pot veni în ajutor. Este suficient să amintim de cătină, măceșe, echinaceea, ginseng sau mult mai banalul usturoi, și deja știi despre ce vorbim.

Cu toate acestea, pentru a avea parte de un efect mai puternic și mai rapid al acestora, se recomandă administrarea lor sub formă de suplimente alimentare naturale. Am găsit și noi aici unul dintre cele mai bune, și care se prezintă sub formă de tablete efervescente cu echinaceea, vitamina C și Zinc pentru creșterea imunității.

Un trio perfect pentru sănătatea ta

Vitamina C întărește sistemul imunitar, este un antioxidant puternic, protejează organismul prin anihilarea radicalilor liberi, este benefică în stări de stres, astenie, efort fizic și intelectual. Zincul este un mineral important care ajută la pregătirea sistemului imunitar, deoarece activează celulele imune și ajută la combaterea infecțiilor microbiene. Rolul vitaminei C și a Zincului este de a preveni apariția răcelilor și ajută la scăderea perioadei de convalescență.

Echinaceea este una din cele mai populare plante imunostimulatoare din lume, ajută organismului să opună rezistență în faţa agenţilor patogeni, respective bacterii, virusuri și fungi. De asemenea, asigură buna funcționare a aparatului respirator.

Socul

În urma unor studii medicale, s-a demonstrate că socul este una dintre cele mai bune plante antivirale, care te ajută să îți întărești imunitatea. De aceea, se recomandă consumul acestuia în caz de răceală sau gripă, deoarece poate reduce semnificativ durata bolii.

Usturoiul

De pe lista cu plante antivirale nu avea cum să lipsească usturoiul, care este recunoscut pentru compușii săi speciali care te ajută să scapi de multe microorganisme care provoacă nenumărate neplăceri în organism. Gripa, răceala, pneumonia, tusea, herpesul sau chiar tuberculoza sunt mai ușor de ținut sub control cu ajutorul usturoiului. Pentru a beneficia de proprietățile sale, acesta poate fi consumat crud – pentru cine îl preferă și nu este deranjat de mirosul specific al acestuia, sau se poate apela la suplimentele alimentare care îl conțin. Cu ajutorul usturoiului, nu doar că imunitatea este mult mai puternică, dar scapi rapid și de paraziții intestinali, iar valorile mari ale tensiunii arteriale ajung la unele normale. Sună perfect, nu-i așa?

Rădăcina de lemn-dulce

Acțiunea antivirală a rădăcinii de lemn dulce a fost demonstrată și prin intermediul a numeroase studii medicale. Dar, aproape că nu mai era nevoie de această confirmare oficială, deoarece beneficiile acesteia privind imunitatea erau cunoscute din cele mai vechi timpuri. Poți folosi acest remediu natural pentru a scăpa de nesuferitele dureri în gât, tuse, dar și pentru a te proteja în fața simptomelor pe care le dă gripa.

Frunzele de măslin

Ceva mai puțin cunoscute drept soluție pentru a-ți întări imunitatea, frunzele de măslin sunt excelente în acest caz. De asemenea, pot fi folosite pentru a ține deoparte inclusiv și virusuri mult mai periculoase, care pot provoca malaria, tuberculoză, candida, pneumonie, meningită, hepatita B, gonoree sau sindromul de oboseală cronică. Tot cu ajutorul oferit de frunzele de măslin poți controla mai ușor gripa și alte infecții respiratorii, iar în prezent oamenii de știință încearcă să vadă în ce măsură acestea pot fi folosite în tratamentul împotriva HIV.

Oregano

Pizza, mâncarea preferată a celor mai mulți dintre noi, nu ar avea acel gust specific fără ajutorul oferit de oregano. Dar știai că acest condiment poate fi folosit nu doar pentru a aroma anumite preparate culinare, ci și pentru a-ți întări imunitatea? Uleiul de oregano este mai eficient decât multe antibiotice, fără a avea însă și efectele adverse neplăcute ale acestora. Proprietățile antibacteriene și antifungice ale uleiului de oregano sunt folosite pentru tratamentul alergiilor, a tumorilor, paraziților intestinali și nu numai.

Salvia

Salvia este una dintre plantele care îți întăresc imunitatea și este folosită în special în medicina tradițională chineză. Este excelentă atunci când vine vorba despre combaterea infecțiilor, iar pentru a avea și tu parte de efectul ei benefic o poți consuma sub formă de ceai, care îți va oferi și o stare de liniște de care ai nevoie.

Atenție la perioada de administrare!

Infuziile sau uleiurile esențiale din aceste plante antivirale sunt destul de puternice, de aceea specialiștii recomandă o mai mare prudență la perioada de administrare a acestora. Ar fi de preferat ca aceasta să nu fie mai mare de două săptămâni. De asemenea, dacă ești însărcinată, sau alăptezi, ar fi bine să discuți cu medicul dacă să recurgi la ajutorul dat de acesta sau să mai aștepți puțin.

Tu ce plante cu efect antiviral cunoști? Cum le folosești pentru a-ți întări imunitatea? Te așteptăm la o discuție pe această temă în secțiunea de comentarii!


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un like!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 3,00 din 5)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *