BioElemente în presă, Nutriție, Sănătate

Afinele, minunea naturii pentru starea ta de bine!

Unele dintre cele mai îndrăgite fructe de pădure, afinele, se dovedesc a fi nu doar delicioase, ci și o adevărată farmacie pe care natura ne-o pune la dispoziție într-un singur fruct. Există numeroase beneficii pe care afinele ni le aduc organismului, iar dacă nu știai prea multe despre acestea, rândurile următoare îți vor fi de mare ajutor.

Te ajută să ai o inimă sănătoasă

Între grăsimea abdominală și afecțiunile cardiovasculare există o strânsă legătură. De aceea, pe cât posibil, încearcă să nu lași ”colăceii” să ia proporții. Din fericire, afinele îți sunt de mare ajutor, pentru că atunci când stilul tău alimentar le conține din abundență, reușești să scapi de grăsimea de pe talie.

Afinele previn hipertensiunea arterială

Tot cu ajutorul dat de afine reușești să aduci la normal valorile mari ale colesterolului ”rău”, ceea ce reprezintă o mare bilă albă pentru aceste micuțe fructe. Totodată, dacă și hipertensiunea arterială îți face probleme, consumă afine și vei vedea cum nivelul acesteia se reduce în mod natural.

Protejează creierul

Din  păcate, din ce în ce mai mulți oameni suferă de afecțiuni precum Alzheimer sau demență senilă. Deși încă nu s-a descoperit un remediu general valabil care să reducă acest gen de afecțiuni, afinele îți pot veni în ajutor, deoarece consumul regulat al acestora contribuie la reducerea manifestărilor neplăcute ale respectivelor boli.

O vedere mai bună

Afinele sunt recunoscute, de asemenea, și pentru proprietățile lor benefice în ceea ce privește sănătatea oculară. Acidul ascorbic și vitamina A conținute de aceste fructe, împreună cu antocianina, te ajută să ai o mai bună acuitate vizuală, pot preveni sau chiar trata anumite afecțiuni oftalmologice, îmbunătățesc circulația sangvină la nivelul ochilor. Atunci când îți simți ochii obosoți, consumă mai multe afine, sau ceai natural din aceste fructe, și vei observa că această neplăcere dispare rapid.

Excelente în caz de diabet

Atunci când nivelul zahărului din sânge este destul de ridicat, poți să îi reduci din aceste valori în mod natural, consumând mai multe afine. Există mai multe studii științifice în urma cărora s-a demonstrat că aceste fructe conțin glucochinonă, un compus care te ajută să reduci nivelul zahărului din sânge, ceea ce este excelent, nu-i așa?

O soluție pentru tine

De multe ori, în aceste cazuri, medicul diabetolog nu poate fi la dispoziția ta oricând ai nevoie. De aceea, avem pentru tine o soluție, până ajungi la medic, și care se dovedește a fi de mare ajutor. Este vorba despre Pachetul promoțional Glicemic Suport + KETO-TEST gratuit, pe care îl poți găsi chiar aici și care are următoarele acțiuni:

• Adjuvant pentru menținerea glicemiei în limite normale;

• Stimulează funcționarea pancreasului;

• Ajută la regenerarea celulelor beta-pancreatice;

• Stimulent al metabolismului glucidelor;

• Îmbunătățește funcțiile sistemului circulator;

• Ajută la reducerea colesterolului și reglarea greutății corporale;

• Stimulent gastric și hepatic.

De asemenea, testele rapide pentru măsurarea nivelului corpilor cetonici din urină (cetonurie) reprezintă o modalitate comodă și extrem de utilă în monitorizarea dezechilibrului glicemiei în diabet și a procesului de ardere a grăsimilor corporale în curele de slăbire.

Indicate în infecțiile urinare

Majoritatea femeilor au suferit, măcar o dată în viață, de neplăcerile cauzate de o infecție urinară. Din fericire, afinele se dovedesc și de această dată de mare ajutor, fiind considerate un fel de ”antibiotic natural” în acest caz, deoarece conțin proantocianidină, o substanță care distruge acele bacterii care stau la baza apariției infecțiilor urinare.

Rezolvă problemele sistemului digestiv

Suferi de anumite afecțiuni ale stomacului? Te confrunți cu neplăceri cauzate de funcționarea necorepunzătoare a sistemului digestiv? Nu-ți face griji, afinele intervin salvator și de această dată. Indiferent dacă este constipația cea care îți face probleme, sau poate că diareea te-a lăsat fără puteri, afinele sunt mereu la datorie, pentru ca tu să îți revii rapid și bine. De asemenea, afinele te ajută să îți echilibrezi flora intestinală, așa că ar fi bine să le folosești și atunci când urmezi un tratament cu antibiotic.

Te scapă de afecțiunile de sezon

În această perioadă, cei mai mulți dintre noi ne confruntăm cu afecțiuni specifice sezonului rece. Răceală, viroze și alte afecțiuni ale sistemului respirator au început să își facă simțită prezența. Evident, vom încerca să rezolvăm aceste neplăceri cu ajutorul unor remedii naturiste, pentru a nu mai sufoca și asalta ficatul cu tot felul de medicamente. Printre aceste metode naturale de a preveni, dar a și trata bolile sistemului respirator, afinele sunt foarte indicate.

Îți regenerează ficatul

Chiar dacă ficatul este un organ care se poate regenera, specialiștii sunt de părere că nu trebuie să ignori buna funcționare a acestuia și să îl lași să ducă singur această luptă. De aceea, trebuie să ai grijă de funcția hepatică pentru că este posibil ca la un moment dat aceasta să ”obosească”, și de aici să ai parte de probleme de sănătate. Prin urmare, poți apela la câteva soluții care te pot ajuta în ceea ce privește regenerarea ficatului. Una dintre acestea se referă la consumul de afine, care absorb colesterolul ”rău”, ceea ce înseamnă că ficatul tău va putea să își îndeplinească mult mai bine funcțiile sale.

Mai multă energie!

Te simți epuizat/ă și nu mai ai putere de nimic? Urmează să susții un examen important? Înainte de a apela la alte remedii pentru a face față cu brio acestor provocări, încearcă să consumi mai multe afine, și s-ar putea să ai parte de o surpriză mai mult decât plăcută. Aceste fructe sunt recunoscute pentru faptul că îți oferă un boom de energie, prin faptul că stimulează circulația oxigenului și a sângelui la nivelul creierului. Tot ce trebuie să faci este ca, măcar pentru o anumită perioadă, să mănânci un bol de afine seara. Efectele benefice nu vor întârzia să apară.

Știai de toate aceste beneficii pe care consumul de afine le oferă organismului tău? Mai cunoști și altele? Pentru care dintre afecțiunile de mai sus ai fi dispus/ă să înceri să consumi mai multe afine? Suntem curioși care este decizia ta, așa că așteptăm să discutăm mai multe în secțiunea de comentarii!


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un like!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)

1 comentariu

  1. Feraru spune:

    Cît au fost pe piata,am consumat multe afine.Acum nu mai am .Puteți sa-mi dati o sursă de afine pentru a cumpăra? Feraru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *