Frumusețe, Sănătate

Efecte benefice împotriva celulitei oferite de natură

Sosirea anotimpului cald este prilej de fericire și de planificare a timpului liber petrecut în natură, însă teama de a dezvălui anumite părți ale corpului purtând un costum de baie sau pantaloni scurți este foarte mare atât în rândul femeilor, cât și al bărbaților datorită celulitei. Așa că nu ne oprim din a căuta un remediu natural cu efecte benefice împotriva celulitei.

Tocmai de aceea vă vom prezenta în continuare câteva componente active cu efecte benefice împotriva celulitei, pentru a vă putea bucura la intensitate maximă de un aspect neted și tonifiat al pielii.

ALGELE MARINE BRUNE (Fucus&Thallus)

Extractul de alge marine brune și-a dovedit eficiența de-a lungul timpului în reducerea greutății corporale și, implicit în ameliorarea aspectului de ”coajă de portocală” al pielii.

Totodată, algele marine brune sunt cunoscute pentru rapiditatea cu care își fac efectul într-un mod sigur, datorită proprietăților remineralizate și dermo-protectoare ale acestora, având efecte benefice împotriva celulitei.

ANANASUL

Ananasul face parte din categoria alimentelor cu calorii negative, ceea ce înseamnă că organismul consumă mai multă energie pentru a-l digera. Mai mult decât atât își merită locul în topul alimentelor anti-celulitic, deoarece diminuează retenția apei în țesuturi și nu conține deloc lipide.

De asemenea, este singurul fruct ce conține bromelaină, o enzimă recunoscută pentru capacitatea de a digera în câteva minute de 1000 de ori greutatea ei de proteine.

β-CAROTENUL

β-carotenul este atât un pigment organic, puternic intens colorat roșu-portocaliu, cât și  un antioxidant care, odată ajuns în organism, este convertit în vitamina A. Despre aceasta se știe că este extrem de importantă pentru sănătatea organismului. În același timp,  este liposolubil, ceea ce înseamnă că se dizolvă în grăsimi, contribuind astfel la combaterea celulitei.

FRUNZELE DE GINKGO-BILOBA

Eficienţa terapeutică a acestei plante medicinale, originară din China, este strâns legată de prezenţa în cantităţi suficiente a unor principii active. De altfel, efectele benefice împotriva celulitei constau în activarea microcirculației cutanate și în descongestionarea țesuturilor.

PĂPĂDIA

Extractul de păpădie facilitează eliminarea toxinelor din organism, precum și a excesului de apă.

Rădăcina şi frunzele sunt bogate în fructoză şi insulină, acizi fenolici şi steroli. Acești compuși asigură un proces sigur de slăbire, precum și efect garantat în combaterea celulitei. Împreună cu o alimentație corespunzătoare și activitate fizică sporită efectele apar imediat.

VITAMINELE C ȘI E

Vitamina C are rol benefic asupra organismului prevenind apariția unor afecțiuni. Aceasta ajută la refacerea țesutului prin stimularea producției de colagen.

Pe de altă parte, vitamina E reprezintă o vitamină liposolubilă, un antioxidant puternic, care contribuie la stabilirea funcției de protecție a epidermei, fiind folosită în realizarea de produse dermatologice.

ULEIUL DE SOIA

Uleiul de soia NU are colesterol și conține acid arahidonic, o substanță ce îi asigură puternice proprietăți în reducerea colesterolului din sânge. Printre beneficiile sale se numără favorizarea digestiei, datorită conținutului bogat de lecitină, dar și sinteza aminoacizilor esențiali, pecum și reglarea factorilor de coagulare a sângelui.

FLAVONOIDELE

Alimentele bogate în flavonoide sunt fructele și legumele închise la culoare (albastru-violet): vinete, varză rosie, afine, zmeura, căpșuni, prune și cirese. Cele din urmă promovează circulația microcapilară și consolideaza pereții vaselor de sânge.

Tu cum procedezi ca să scapi de kilogramele în plus si de celulită? Lasă-ne un raspuns în secțiunea de comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *