BioElemente în presă, Frumusețe, Sănătate

Pași de urmat pentru menținerea părului bogat și sănătos

Îți dorești cu siguranță o podoabă capilară de invidiat, dar cu toate acestea menținerea părului bogat și sănătos este destul de dificilă pentru tine. De regulă, chiar dacă ai impresia că ai grijă de părul tău, faci unele greșeli care te fac să ai parte de fire fragile, lipsite de rezistență. Din fericire, suntem aici pentru tine, pentru a identifica probleme, dar mai ales pentru a găsi acele soluții care să te facă să ai un păr frumos și sănătos.

Evită aceste greșeli elementare

Menținerea părului bogat și sănătos nu este chiar atât de grea pe cât pare. Trebuie doar să fii ceva mai atentă la unele gesturi pe care le faci greșit, și care te afectează mai mult decât ai crede. Dar, să detaliem!

Nu îți îngrijești scalpul!

Un scalp curat este unul care te va face să ai un păr de invidiat. De aceea, ai grijă să te speli periodic pe cap, dar mai ales, la momentul potrivit. Nu trebuie să faci nici excese de genul să te speli zilnic, dar nici să cazi în cealaltă extremă. Un scalp murdar va afecta structura firului de păr, care va fi mult mai fragil, și iată cum visul tău despre o podoabă capilară care să o facă invidioasă până și pe Rapunzel, se îndepărtează tot mai mult.

Nu te pieptăna atunci când ai părul ud

Specialiștii în domeniu susțin că majoritatea femeilor fac această greșeală, și își piaptănă părul imediat ce au ieșit de sub duș. De fapt, este un moment în care părul tău este mult mai fragil, și dacă faci această alegere, părul tău se va rupe mult mai ușor. Ține cont de această recomandare dacă menținerea părului bogat și sănătos este dorința ta.

Prea multe produse de îngrijire agresează părul!

Da, știm că îți dorești un păr frumos, strălucitor și sănătos! Dar asta nu înseamnă că trebuie să îl agresezi zilnic cu o mulțime de produse care să îți dea iluzia că îl ai așa. Spumă, fixativ, gel… toate sunt excelente pentru a le folosi ocazional, dar în momentul în care le utilizezi zilnic, nu faci decât să agresezi părul, care va deveni fragil și se va rupe mult mai ușor.

Ai grijă la placa de păr!

Tot pentru a fi mai atrăgătoare, femeile folosesc frecvent placa de păr sau ondulatorul. Acestea ard firul de păr, așa că încearcă să le folosești mult mai rar. Găsește un stil de a-ți purta părul cât mai aproape de natural, și pentru care să nu fii nevoită să folosești zilnic cele două instrumente.

Lasă părul liber

Ai părul lung, și pentru că îți e mai comod, alegi să îl prinzi într-o coadă de cal și gata, crezi că ai rezolvat problema. Din contră, susțin specialiștii, care sunt de părere că această decizie nu te ajută deloc în menținerea părului bogat și sănătos. De fapt, atunci când procedezi în acest fel, rădăcina nu va mai fi atât de rezistentă. Încearcă măcar de câteva ori pe săptămână să îl lași liber, și vei fi chiar surprinsă de rezultatele înregistrate.

Masaj pentru scalp

Cu un simplu masaj pentru scalp, circulația sângelui în zonă va fi mult îmbunătățită, ceea ce înseamnă că firele de păr vor fi mult mai puternice. Altfel spus, nu vei mai avea probleme atât de mari cu ruperea părului, sau chiar pierderea lui.

Folosește produse naturale pentru îngrijirea părului

Atunci când ai în vedere menținerea părului bogat și sănătos, trebuie să fii mai atentă și la produsele pe care le folosești pentru îngrijirea lui. Avem pentru tine câteva sugestii, unele produse naturale, care îți vin în ajutor. Este vorba despre loțiunea împotriva căderii părului de la Equilibra, care regenerează și fortifică datorită complexului vegetal inovativ PHYTOSINERGY (argan + aloe + keratină vegetală din cereale) care hrănește, hidratează și regenerează firul de păr. Este o formulă special concepută pentru a preveni și întârzia căderea părului și pe care o poți găsi chiar aici. Se recomandă urmarea tratamentului împreună cu ALOE șampon fortifiant împotriva căderii părului.

Equilibra® tricologica este o linie specială pentru tratamentul părului folosind cele mai inovatoare ingrediente naturale pentru a obține rezultate profesionale. Tratament inovativ, loțiunea împotriva căderii părului ajută la fortifierea foliculilor deteriorați, acţionează asupra bulbilor a căror fază de creştere este în stagnare. Folosită cu regularitate vom remarca rezultate vizibile asupra îmbunătățirii calității părului.

Persoanele care se confruntă cu probleme ale părului legate de lipsa vitalităţii acestuia, căderea părului, uscarea scalpului sau îngrăşarea excesivă pot folosi loțiunea fortifiantă care reface structura firului de păr, oferă luciu, protecţie şi creşte rezistenţa la rupere.

Cel mai bun șampon

De asemenea, șamponul împotriva căderii părului de la Equilibra este recunoscut pentru efectele sale pozitive, și îl poți cumpăra de aici.

Acesta oferă putere și protecție firului de păr, nu usucă părul și este ideală pentru îngrijirea de zi cu zi. Keratina hidrolizată reface legăturile rupte și îmbunătățește rezistența cuticulei prin aminoacizii care pătrund profund în structura firului de păr și astfel nu mai este lipsit de strălucire și predispus la încâlcire, rupere și despicare. Ceaiul verde asigură mineralele și oligoelementele de bază necesare vitalității părului și scalpului, spală și curăță eficient și profund. Totodată, păstrează elasticitatea părului, împiedică ruperea acestuia, previne apariția mătreții. Vinul roșu conține o mulțime de antioxidanți, care pot repara părul tern sau deteriorat și stimulează creșterea naturală a părului.

Recomandări pentru menținerea părului bogat și sănătos

Nu este nevoie să cheltuiești sume uriașe pe produse pline de ingrediente chimice care nu fac decât să îți scoată bani din buzunar. Menținerea părului bogat și sănătos se face cu ajutorul unor produse naturale, precum cele despre care ți-am vorbit, dar și respectarea unor recomandări făcute de specialiști.

Ai grijă la dieta ta

Stilul nostru alimentar contează nu doar pentru a preveni sau trata anumite afecțiuni, ci și atunci când vrei să ai un păr de Cosânzeană. De aceea, consumă multe legume și fructe proaspete și nu uita că și hidratarea are rolul ei, pe care nu trebuie să-l neglijezi.

Cea mai bună perie

Alegerea unei perii nepotrivite te poate face să pierzi multe dintre firele de păr. De aceea, se recomandă un pieptăn din lemn sau o perie care să nu agreseze firul de păr. Dacă nu știi ce să alegi, poți întreba personalul din magazinul de unde faci achiziția.

Usucă părul în mod natural

Pe cât posibil, încearcă să mai limitezi folosirea uscătorului de păr. Lasă-l mai bine să se usuce singur, fără să intervii în vreun fel, poate doar cel mult să-l tamponezi din când în când cu un prosop moale.

Detoxifierea firului de păr

Da, ai citit bine, și părul are nevoie din când în când de o detoxifiere, așa că o dată pe lună poți aplica o mască specială, care să-l ajute să elimine mai ușor toxinele.

Acestea au fost sugestiile noastre pentru menținerea părului bogat și sănătos. Respectă-le și vei vedea că efectele pozitive nu vor întârzia să apară. Așteptăm în secțiunea de comentarii să ne povestești experiența ta!


O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)

Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!


1 comentariu

  1. […] pe scară largă în medicina homeopatică pentru a promova creșterea părului, pentru a preveni căderea părului și pentru a trata mătreața. Se găsește frecvent sub formă de ulei, șampon sau hidrogel, un […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *