BioElemente în presă, Nutriție, Sănătate

O dietă echilibrată poate preveni cancerul

O dietă echilibrată aduce o mulțime de beneficii organismului, dar printre cele mai importante se află și faptul că poate ajuta la prevenirea cancerului. Există numeroase alimente care cresc riscul de cancer dar, în același timp, sunt și anumite alimente care ajută la a ține sub control această afecțiune.

Oncoforte, alături de tine!

Mulți dintre cei diagnosticați cu cancer au înțeles că întoarcerea spre natură este cheia pentru a ține sub control această afecțiune. O dietă echilibrată a fost primul pas, dar orice ajutor contează. Așa a apărut Oncoforte, din dorința de a le oferi bolnavilor de cancer o șansă în plus.

Producătorii Oncoforte, pe care îl poți găsi chiar aici, susțin că fiecare capsulă conține doza optimă din fiecare substanță de care organismul are nevoie în lupta cu cancerul.

Ajută-ți organismul să învingă!

Efectele Oncoforte sunt dintre cele mai bune, iar aici enumerăm doar câteva: reducerea proliferării celulelor tumorale, reglarea activitatății sistemului imunitar afectat de chimioterapie, reducerea semnificativă a  procesele de oxidare celulară (stres oxidativ), reglarea circulației sangvine și nu numai. 26 de componenți activi și 5 ingrediente inactive intră în alcătuirea Oncoforte, iar vitaminele și mineralele conținute ajută organismul să aibă un aliat în plus în lupta cu această afecțiune.

O dietă echilibrată, un prim pas spre vindecare

După cum spuneam ceva mai sus, o dietă echilibrată este primul pas pe care îl poți face spre vindecare, sau chiar pentru a preveni cancerul. Există numeroase alimente care te ajută, iar în continuare vei afla despre câteva dintre ele.

Morcov

În afară de faptul că te ajută să ai o vedere bună, morcovii sunt buni și pentru a preveni cancerul la stomac. Mai multe studii au scos în evidență faptul că prin consumul regulat de morcovi, riscul de cancer la stomac este mai mic cu aproximativ 26%. Morcovii previn totodată și cancerul de prostată sau chiar cel pulmonar.

Fructe de pădure

Antocianinele conținute de fructele de pădure ajută la scăderea riscului de cancer, iar efecte benefice s-au observat și în ceea ce privește cazurile deja diagnosticate cu această afecțiune. Pentru a beneficia din plin de proprietățile acestora, se recomandă consumul zilnic, pe o perioadă îndelungată, a aproximativ 150 de grame de fructe de pădure.

Citrice

Consumul citricelor de trei ori pe săptămână ar trebui inclus în orice dietă echilibrată, nu numai în cea în care se urmărește prevenirea sau vindecarea cazurilor de cancer. Această recomandare este făcută de un grup de specialiști care au realizat un studiu în urma căruia au concluzionat că riscul de cancer de stomac sau pulmonar este mult mai redus în acest caz.

Semințe de in

Acidul alfa-linoleic, dar și fibrele conținute de semințele de in reprezintă o combinație câștigătoare atunci când vine vorba despre o dietă echilibrată anti-cancer. Nu doar că s-a observat o scădere a markerilor care duc la creșterea tumorilor, dar a crescut și eliminarea celulelor de natură canceroasă. Cu toate acestea, semințele de in nu sunt persoanelor care suferă de diabet sau alte afecțiuni cronice.

Ulei de măsline

Nu poți vorbi despre o dietă echilibrată fără a aminti de uleiul de măsline. În afară de alte beneficii pentru organism, acest ulei are reale acțiuni care țin la distanță cazurile de cancer.

Un studiu amplu în acest sens a demonstrat că în țările în care uleiul de măsline era folosit în dieta zilnică, exista un risc scăzut al populației de a sufer de cancer colorectal.

Nuci

Seleniul conținut de nuci este recunoscut ca având proprietăți anticancerigene, și de aceea ar trebui acestea să nu lipsească din alimentație. Riscul de a dezvolta cancer pancreatic, colorectal, și endometrial este sensibil mai mic atunci când nucile fac parte din stilul alimentar adoptat.  

Pește

Nu degeaba se spunea ”nicio masă fără pește”, pentru că într-adevăr avem de a face cu un aliment complet, care pe lângă faptul că îți ține inima sănătoasă, mai are și un rol în prevenirea cazurilor de cancer, în special cel al tractului digestiv sau cel colorectal.

Roșii

Ai auzit vreodată de licopen? Dacă nu, îți spunem noi că este o substanță conținută de roșii și care îți menține inima sănătoasă și te ajută să ții la respect și cancerul de prostată. Prin urmare, cel puțin bărbaților, se recomandă consumul de roșii, fie în stare proaspătă, fie preparate termic. Totuși, ar fi de preferat ca roșiile să fie consumate după ce au fost gătite, pentru că atunci cantitatea de licopen conținută este mai mare.

Fasole

Fasolea este o bună sursă de fibre, care te ajută să scapi de presanta problemă a constipației. Însă, în afară de faptul că îți reglează tranzitul intestinal, fibrele conținute de fasole sunt un aliat de nădejde atunci când vine vorba despre prevenirea cazurilor de cancer colorectal. De asemenea, fasolea albă și cea neagră blochează înmulțirea celulelor canceroase. Așadar, o dietă echilibrată ar trebui să conțină neapărat și fasole.

Usturoi și ceapă

Deși multă lume se ferește de el, din cauza gustului aparte, usturoiul este o legumă care ar trebui să nu lipsească dintr-o dietă sănătoasă. La fel ca și ceapa, usturoiul conține alicină, care este recunoscută pentru efectul său anticancerigen.

Pentru a se observa mai bine efectul cepei și al usturoiului în prevenirea cazurilor de cancer, a fost realizat un studiu amplu, iar la final cercetătorii au observat că persoanele care consumau aceste două legume aveau un risc mai mic de cancer de stomac față de cele care preferau să le evite.

Învață să mănânci!

Chiar dacă acest îndemn pare o glumă, de fapt nu este deloc așa. Cei mai mulți dintre noi doar ne alimentăm, și nu mâncăm cu adevărat. După cum specialiștii, consumăm doar calorii ”goale”, și nu îi oferim organismului ceea ce are nevoie pentru a funcționa așa cum trebuie!

O dietă echilibrată înseamnă să consumi acele alimente bogate în vitamine, minerale și nutrienți care te ajută să ai o stare bună de sănătate. Aceasta, împrună cu puțină mișcare fizică, o odihnă suficientă, o hidratare corespunzătoare, un stil de viață mai puțin stresant, te ajută să ții departe de tine multe afecțiuni, inclusiv cancerul!


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *