Din momentul în care ai fost diagnosticat cu diabet viața ta a devenit un calcul abstract al caloriilor, al nivelului de zahăr din sânge și al corpilor cetonici din urină. Află ca stresul afectează nivelul de glucoză!
Managementul acestor valori va fi mereu resimțit și în plan psihologic. După o cercetare amănunțită a mai multor instituții de specialitate am descoperit faptul că nivelul glucozei din sânge se modifică în situații stresante. (1)
Datorită hormonilor de epinefrină (adrenalină), glucagon, hormon de creștere și cortizol, ficatul eliberează mai multă glucoză în sânge. De asemenea, nivelul cortizolului și al hormonului de creștere crește și el. Astfel, țesuturile corpului (mușchii și grăsimile) sunt mai sensibile la insulină. Ca urmare, în fluxul de sânge este disponibilă mai multă glucoză.
Când vorbim de diabet zaharat de tip 2 observăm o modificare ascendentă a nivelului glicemiei. Totuși persoanele cu diabet zaharat de tip 1 pot avea simptome variate. Aceștia pot experimenta fie o creștere, fie o scădere a nivelului glicemiei.
Cum poți determina dacă stresul afectează nivelul de glucoză din organismul tău?
Există moduri numeroase de a determina dacă nivelul glicemic din corpul tău este afectat de stres. Monitorizarea informațiilor adiționale te poate avertiza de această schimbare.
Noi îți recomandăm să determini sursa stresului și atunci când apare să iei măsurile necesare. Asta înseamnă că atunci când sesizezi stresul din corpul tău, începe prin a verifica nivelul glicemic și al corpilor cetonici din urină. Astfel vei ști dacă esti afectat/ă sau nu, și care este gradul de afectare. Dacă continui să faci acest exercițiu pe o periodadă mai lungă vei observa anumite modele ce te vor ajuta să întelegi cum funcționează corpul tău și care este cel mai adecvat moment în care să îl ajuți cu ceva natural.
Cum testez nivelul corpilor cetonici din urină?
Testele rapide de depistare a corpilor cetonici în urină sunt cele mai eficiente deoarece nu presupun realizarea unei răni deschise și pot fi purtate peste tot.
Realizarea acestor teste rapide se poate face chiar și înainte de masă prin simpla utilizare a toaletei. Astfel puteți adopta o alimentație potrivită nivelului glicemic, acesta având o strânsă legătură cu nivelul corpilor cetonici.
Cum pot regla nivelul glicemic?
Glicemic Suport este un supliment alimentar pentru echilibrarea nivelului de zahăr în sânge.
Acesta are o serie interesantă de acțiuni:
• Adjuvant pentru menținerea glicemiei în limite normale;
• Stimulează funcționarea pancreasului;
• Ajută la regenerarea celulelor beta-pancreatice;
• Stimulent al metabolismului glucidelor;
• Îmbunătățește funcțiile sistemului circulator;
• Ajută la reducerea colesterolului și reglarea greutății corporale;
• Stimulent gastric și hepatic.
Realizat din 20 de componente cu actiuni complementare și sinergice pentru a susține organismul în metabolizarea glucidelor și în procesele regenerante necesare pentru reactivarea funcțiilor pancreasului.
Fiecare dintre aceste componente are acțiuni specifice recunoscute, dar acțiunea conjugată, a tuturor, face din acest produs unul dintre cele mai complete și eficiente remedii pentru susținerea metabolismului.
Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!