BioElemente în presă, Frumusețe, Nutriție, Sănătate, Sport

Cum să slăbești chiar și fără să mergi la sală!

Anul acesta fost unul aparte, iar evenimentele ne duc cu gândul la faptul că, pentru o bună perioadă de acum înainte, vom începe să definim altfel lucrurile normale. Astfel, în prima parte a anului ai stat mai mult în casă, ceea ce s-a văzut imediat la kilogramele în plus, care parcă atât așteptau pentru a-ți lua sub stăpânire corpul. Lipsa orelor petrecute la sală, la antrenamente, sau la o simplă alergare în parc s-au văzut imediat, și deja ai simțit cum kilogramele se acumulează. Din păcate, chiar dacă unele dintre restricții s-au ridicat, acul cântarului nu a coborât prea mult în jos. Este timpul să slăbești, și poți face acest lucru ușor, chiar și fără să mergi la sală. Nu știi cum? Ai doar puțină răbdare și îți vom dezvălui câteva secrete care să te ajute în lupta ta cu kilogramele în plus!

Recomandările specialiștilor ca să slăbești ușor

Atunci când vine vorba de slăbit, parcă toată lumea a devenit dintr-o dată expert și se întrece în a-ți da tot felul de sfaturi neavizate medical. Cu toate acestea, știm și noi cât de greu este să slăbești, mai ales în condițiile în care nu ai cum să mergi la sală, sau ai interdicție clară de la medic ca să poți face exerciții fizice. Nu-ți face griji, avem pentru tine câteva recomandări, de la specialiști, pentru ca tu să slăbești eficient.

Renunță la alimentele procesate

Din păcate, stilul alimentar al celor mai mulți dintre români abundă pur și simplu în acele alimente procesate. Este și normal, dacă stai și te gândești că de cele mai multe ori nu ai timp să pregătești ceva, sau pur și simplu îți e mai comod așa. Total greșit, susțin specialiștii, care sunt de părere că o dietă bogată în astfel de alimente este otravă curată pentru organism, așa că încearcă să renunți la ele și să consumi mai multe fructe și legume: proaspete sau preparate termic.

Nu neglija hidratarea

Din nou avem de a face cu un capitol important atunci când vrei să slăbești. Hidratarea corectă presupune să bei multă apă și ceaiuri neîndulcite. Sucurile acidulate, energizantele, băuturile alcoolice nu îți fac bine. Nici chiar sucurile naturale nu pot fi o alternativă sănătoasă. O mai bună hidratare te ajută să elimini mai ușor toxinele din organism, ceea ce te va face să slăbești mai ușor, dar vei avea parte și de alte beneficii importante,

Un produs complet

Pentru că am amintit mai sus că nu ai cum să mergi la sală, este normal să slăbești mai greu. De aceea, am decis să îți venim în ajutor și să îți prezentăm Caffe verde metabolico, un supliment alimentar concentrat pentru slăbire, cu cafea verde și ceai verde, și pe care îl poți găsi chiar aici, alături de alte produse, special pentru tine.  

Spre deosebire de alte produse de acest gen de pe piață, acest supliment alimentar de la Equilibra este bazat pe extracte de plante, și rezultă o formulă concentrată care se diluează în apă, cu gust plăcut de ceai verde și mentă. Produsul este o combinație reușită de cafea verde, cu proprietăți tonice și de reglare a metabolismului și ceai verde, recunoscut pentru acțiunea benefică de reglare a greutății corporale. Formula este îmbogățită cu fruct de ananas, pentru tratarea celulitei și reglarea circulației periferice, reducând senzația de picioare obosite, dar și cu extract de frunze de mesteacăn și rădăcină de păpădie cu rol de drenare a lichidelor corporale. Tonifică și slăbește și detoxifiază în același timp, adică exact ceea ce îți doreai.

Atenție la consumul de zahăr și sare

Majoritatea oamenilor adoră dulcele, și probabil că și tu te numeri printre cei care nu rezistă fără ”ceva bun”. Din păcate, zahărul este unul dintre principalii tăi inamici atunci când vrei să slăbești, așa că mai bine renunță la el. Înlocuiește-l cu alternative sănătoase, care nu îți ridică mult nivelul glicemiei, și care îți și satisfac pofta de dulciuri.

De asemenea, pe cât posibil, încearcă să mai reduci și sarea. Învață să pregătești mâncăruri delicioase fără să folosești atât de multă sare. Pentru a o suplini, apelează la condimente, și vei remarca faptul că preparatul tău este atât de delicios, încât aproape că nu simți decât puțin nevoia de a adăuga sare.

Ce părere ai de postul intermitent?

Ai auzit vreodată de postul intermitent? Este una dintre cele mai bune metode atunci când vrei să slăbești, dar și care îi oferă organismului tău șansa de a fi puternic și sănătos. Există mai multe variante de post intermitent, iar cea în care cinci zile mănânci normal, fără a exagera, iar în restul de două zile consumi maxim 500 de calorii pe zi este printre cele mai populare. Pe internet mai găsești și alte variante, tu alege-o pe cea care consideri că ți se potrivește.

Nu te grăbi când mănânci

Cei mai mulți dintre noi măncăm pe fugă, în timp ce răsfoim o carte sau un ziar, sau chiar privim la televizor. Din păcate, acest lucru nu face decât să ne ajute să acumulăm kilograme în plus, așa că încearcă să nu te mai grăbești când mănânci și să savurezi fiecare înghițitură. Te vei sătura mai repede și, în plus, te vei bucura de experiența mesei.

Dormi mai mult

De multe ori faci tot ce-ți stă în puteri să slăbești, dar cu toate acestea efectele pozitive întârzie să apară. Este posibil ca odihna insuficientă să fie cea care îți dă peste cap procesul de slăbire, așa că începe chiar acum să analizezi dacă se confirmă sau nu. Lipsa somnului dereglează din punct de vedere hormonal organismul, ceea ce te face să mănânci mai mult sau la ore nepotrivite.

Mai multă mișcare

Această recomandare pare cam nepotrivită, mai ales că noi discutăm despre cum să slăbești fără să mergi la sală. Da, poți face mai multă mișcare chiar fără să rupi aparatele cum se zice. Urcă scările de câteva ori pe zi, aleargă în jurul blocului, sau mergi la o plimbare în pas alert. Dacă ești nevoit să stai în casă, poți folosi un stepper sau o bicicletă medicinală, sau poți găsi clipuri pe internet cu unele exerciții fizice pe care le poți face regulat.

Schimbă-ți dieta

De cele mai multe ori, o schimbare de dietă face minuni atunci când vrei să slăbești. Nu căuta însă acele regimuri de slăbit care promit că te scapă de X kilograme în două săptămâni, pentru că nu sunt realiste. Îndreaptă-ți mai bine atenția spre dieta mediteraneană sau cea ketogenică, pentru că vei reuși să slăbești frumos, în timp, și nu vei avea parte nici de efectul de yo-yo al celor mai multe regimuri de slăbit!

Acestea au fost recomandările noastre și ale specialiștilor pentru tine, atunci când vrei să slăbești! Te așteptăm să încerci și apoi să ne spui rezultatele pe care le-ai avut, în secțiunea de comentarii!


O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)

Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *