Frumusețe, Nutriție, Sănătate, Sport

Tu știi cum să-ți stimulezi metabolismul?

Să-ți stimulezi metabolismul este, de cele mai multe ori, cheia succesului pentru a slăbi așa cum trebuie. Prin urmare, dacă și tu îți dorești să pierzi mai repede și mai eficient kilogramele în plus care ți-au creat atâtea probleme de sănătate și complexe, trebuie să citești cu atenție rândurile următoare.

Ce înseamnă de fapt, metabolism!

Cu toții ne plângem de faptul că avem un metabolism leneș, ceea ce ne împiedică să avem silueta dorită. Dar, cu toate acestea, prea puțini știm ce înseamnă, de fapt, acest lucru. Prin metabolism să înțelege acel proces prin care organismul nostrum caloriile pe care le primește din alimentație în energia de care are nevoie pentru a activa anumite funcții. Excesele nu fac decât să-l dezechilibreze, așa că specialiștii recomandă să uiți atât de abuzul alimentar, dar și de înfometare. De aceea, avem pentru tine câteva recomandări pentru ca tu să-ți stimulezi metabolismul în mod firesc, astfel încât arderile tale să fie mai bune, iar pierderea kilogramelor mai ușoară.

Nu sări peste micul dejun

Ai auzit desigur de recomandarea medicilor să nu uiți niciodată să iei micul dejun, dar cu toate acestea, nu o aplici, pentru că fie nu ai timp, fie ți se pare că atunci când ”sari o masă” ai redus numărul de calorii consumate în ziua aceea, așa că slăbești. Total greșit: un mic dejun consistent, chiar bogat în grăsimi sănătoase, îți poate crește cu până la 10% ritmul metabolismului. De asemenea, pentru că a fost unul plin de acele grăsimi sănătoase, vei reuși să-ți stimulezi metabolismul, dar îți vei ajuta organismul să ardă mai multe glucide și grăsimi nesănătoase.

Bea apă rece dacă vrei să-ți stimulezi metabolismul

Oamenii de știință germani au realizat un studiu prin care au ajuns la concluzia că atunci când vrei să-ți stimulezi metabolismul, apa rece nu trebuie să-ți lipsească. Potrivit datelor lor, persoanele care beau în fiecare zi șase pahare cu apă rece reușesc să ardă mai multe calorii decât cele care nu o fac, pierzând aproximativ 3 kilograme pe an. Super, nu-i așa?

Folosește Aloe Vera în avantajul tău

Există numeroase beneficii pe care consumul de Aloe Vera le aduce organismului, iar printre acestea se află și faptul că te ajută să-ți stimulezi metabolismul. Poți apela la acest produs, al firmei italiene Equilibra, care este un supliment alimentar din gel de Aloe Vera 100 % pur, nediluat, cu pulpă, procesat și stabilizat la rece, obținut prin prelucrare manuală. Pentru ca ingredientele naturale să rămână intacte, sigure, condițiile de procesare nu includ pasteurizarea și nici un alt fel de tratament termic. La gelul de Aloe Vera a fost adăugat extract de papaya, un fruct cu enzime și proprietăți antioxidante de excepție. De asemenea, a mai fost adăugat și extract de nucă de cocos, cu acțiune tonică și de susținerea organismului. Pentru a satisface și gusturile cele mai fine produsul conține, pe lângă aroma naturală a acestor fructe, extract de stevia pentru o îndulcire blândă, naturală și fără aport caloric.

Miracolul naturii, într-un singur produs

Proprietățile benefice ale gelului de Aloe Vera sunt cunoscute din timpuri străvechi. Dintre acestea amintim: stimulează curăţirea intestinului; ajută la reglarea metabolismului; efect tonic şi regenerant celular; creşte rezistenta organismului la agresiunea factorilor chimici si fizici; grăbeşte cicatrizarea rănilor; efect anti-îmbătrânire asupra pielii, creşte elasticitatea fibrelor de colagen; efect imunostimulator datorită prezenţei antrachinonelor; reduce sensibilitatea ţesuturilor la acţiunea factorilor alergenici; efect emolient şi antiinflamator asupra mucoasei gastrointestinal. De asemenea, furnizează doza zilnică de vitamine şi oligoelemente (Ca, Fe, Mg, Mn, Cr, Cu, Zn), fiind o sursă vegetală importantă de vitamina B12, plus vitaminele A, B, C, E şi acid folic; creşte tonusul şi vitalitatea organismului. Are puternice acțiuni antitumorale și regenerante asupra sistemului digestiv, intestinal și hepato-biliar.

Alimente iuți

Unul dintre ”secretele” persoanelor care par că mănâncă orice și nu se îngrașă este și faptul că s-au obișnuit să consume alimente picante, sau chiar iuți. Acest tip de aliment te ajută să-ți stimulezi metabolismul, dar îți și stimulează activitatea sistemului nervos. Este nevoie doar de un singur ardei iute consumat zilnic, pentru ca arderile tale să se îmbunătățească și cu 20%.

Invitație la… ceai!

Chiar dacă nu erai mare amator de ceai, acesta este foarte important pentru organism. O ceașcă de ceai consumată zilnic de ajută să-ți stimulezi metabolismul, iar caloriile consumate de-a lungul zilei se pierd mult mai ușor. Poți folosi o ceașcă de ceai verde, dacă îți place și nu ai vreo contraindicație de la medic în a-l consuma, și vei vedea cât de ușor se ”topesc” kilogramele în plus.

Proteinele îți vin în ajutor

Atunci când vrei să-ți stimulezi metabolismul, proteinele nu trebuie să-ți lipsească. Un gram de proteine/ kilogram este recomandarea specialiștilor, pentru a nu se abuza, așa că poți să-ți calculezi singur cantitatea necesară. O poți procura din carne, pește, brânză, oleaginoase, soia și ciuperci.

Nu uita de fier și fibre!

FF! Sau, altfel spus: fier și fibre, pentru metabolismul tău leneș. Fibrele îți cresc rata de ardere a caloriilor cu aproximativ 30%, și de aceea se recomandă să consumi mai multe porții de legume și fructe zilnic. De asemenea, fierul, la rândul lui, îți oxigenează mușchii pentru a arde mai multe grăsimi. Poți mânca fructe de mazăre, spanac, mazăre, cereale integrale, sau poți apela la unele suplimente alimentare naturale.

Aerobic

Nu, nu glumim. Antrenamentul aerobic este esențial dacă vrei să-ți stimulezi organismul, deoarece crește ritmul cardiac. Dacă nu ai cum, poți apela la alte exerciții fizice sau cardio, pentru a avea același efect. O alergare ușoară, mers pe bicicletă, chiar și o plimbare mai lungă, în pas alert, face adevărate minuni.

Odihnește-te!

Nici nu bănuiai, probabil, că odihna este atât de importantă atunci când intenționezi să-ți stimulezi metabolismul leneș. De aceea, încearcă să dormi măcar 7 ore pe noapte pentru ca hormonii responsabili de controlul metabolismului să nu fie dați peste cap. Totodată, dacă procedezi astfel, vei avea un risc mai scăzut de a suferi de diabet.

Tu cum procedezi pentru a-ți reactiva metabolismul? Te-ai consolat cu faptul că nu reușești să slăbești? Nu renunța, și încearcă și recomandările noastre, și vei vedea diferența. Așteptăm experiența ta în secțiunea de comentarii!


O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)

Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!


1 comentariu

  1. […] 😍 Ajută la reglarea metabolismului; […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *