Nutriție, Sănătate

Reglarea greutății corporale cu 6 elemente naturale

Există nenumărate metode de a pierde din greutate, însă lupta pentru reglarea greutății corporale pare să fie interminabilă.

Atingerea greutății dorite poate fi grea, mai ales după ce vei ajunge în punctul numit „platou’ în care nu vei mai da jos niciun kilogram. Această incapacitate adesea ne lasă un sentiment de frustrare și deznădejde.

Dacă și tu simți că te-ai săturat de diete și pastile care nu fac nimic mai mult decât să te nemulțumească și să te facă să te simți înfometat, atunci merită să afli care sunt cele 6 elemente naturale.

Boabe de cafea verde

Boabele de cafea verde sunt boabele de cafea crude, adică neprăjite. Acestea dețin o multitudine de antioxidanți cunoscuți ca acizi clorogenici, despre care multe studii au avut rezultate benefice.

Acidul clorogenic poate reduce numărul de carbohidrați absorbiți de intestin. De asemenea, acest proces are mai multe beneficii decât reglarea greutății corporale, prin el se poate reduce nivelul de zahăr din sânge.

Frunzele de mesteacăn

Datorită proprietăților antiinflamatorii, frunzele de mesteacăn sunt extrem de eficiente în ameliorarea problemelor digestive.

Principala proprietate ce ne intereseaza în reglarea greutății corporale este cea de laxativ. Frunzele pot fi consumate pentru a sprijini circulația intestinală.

Rădăcină de păpădie

Aceasta este folosită de secole pentru a ameliora constipația și alte simptome ale unei digestii problematice. Această tradiție a fost confirmată mai apoi și de oamenii de știință.

Unii cercetători consideră că păpădia are o capacitate uluitoare de a îmbunătăți metabolismul carbohidraților și de a reduce absorbția de grăsimi.

Frunze de ceai verde

Compușii din ceaiul verde cresc nivelul de hormoni fapt ce duce la metabolizarea mai rapidă a celulelor grase. Astfel, sunt mai repede eliberate în sânge și vor fi folosite ca sursă de energie.

O serie de studii arată că extractul de ceai verde poate stimula arderea grăsimilor. Efectul este și mai puternic în timpul exercițiului fizic.

Inulină

Inulina este bogată în fibre și săracă în calorii.

Fibrele sunt carbohidrați pe care organismul nu le poate digera. Acestea se deplasează intacte prin intestine și continuă în colon pentru a servi ca aliment pentru bacteriile de acolo.

Fibra din inulină este solubilă, ceea ce o face mai ușor dizolvabilă în stomac. Aceasta formează o masă gelatinoasă care:

  • încetinește digestia
  • reduce senzația de foame
  • reduce absorbția de colesterol

Fruct de ananas

Ananasul conține bromelină, un grup de enzime ce descompun proteinele în aminoacizi și peptide. Odată ce moleculele sunt descompuse, acestea sunt mai ușor absorbite în intestinul subțire.

Acest lucru este util la reducerea greutății corporale, dar poate fi util în special persoanelor cu insuficieță pancreatică.

Acum că știi care sunt cele 6 elemente naturale ce ajută la reglarea greutății corporale te poți bucura de proprietățile lor cumulate în unul din produsele Equilibra. Mai multe detalii găsești AICI.


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 2,00 din 5)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *