BioElemente în presă, Nutriție, Sănătate, Sport

Cele mai bune remedii pentru scăderea glicemiei !

Chiar și persoanele care nu suferă de diabet pot avea momente când nivelul glicemiei este unul destul de ridicat. De aceea, este nevoie ca până să se ajungă la un medic specialist, să apeleze la unele remedii pentru scăderea glicemiei. Câteva dintre ele le poți afla și tu, din rândurile de mai jos.

Stresul crește glicemia

Unul dintre factorii care pot afecta nivelul glicemiei este și stresul, de aceea se recomandă, pe cât posibil, să ții sub control situațiile care ” te țin în priză”. Creșterea nivelului glucozei din sânge este chiar alarmantă în acest caz, și de aceea se impune scăderea glicemiei cât mai rapid.

Stilul de viață și glicemia

Din păcate, în ultima vreme, cam toții ne putem ”lăuda” cu un stil de viață dezordonat, cu o dietă care conține multe alimente bogate în zaharuri și grăsimi nesănătoase, stresul ne însoțește permanent, iar lipsa de mișcare este la ordinea zilei. Nu este de mirare că din ce în ce mai multă lume se plânge de valori mari ale glicemiei, iar de aici până la diagnosticarea cu diabet nu mai este decât un singur pas.

Când trebuie să te prezinți la medic

Hiperglicemia înseamnă că nivelul zahărului din sânge crește foarte mult, și de aceea trebuie să fii permanent pregătit pentru a face față acesteia. Dacă știi că ai parte de astfel de episoade, trebuie să ai în casă un glucometru, pentru a observa exact nivelul glicemiei. Dacă valorile indicate de glucometru sunt mai mari de 180 mg/dl, atunci ar trebui să mergi de urgență la medic, deoarece acesta este semnul unor serioase probleme de sănătate. În rest, poți apela la unele remedii pentru scăderea glicemiei chiar la tine acasă.

Soluții pentru scăderea glicemiei

Până ajungi la medic și vezi care sunt recomandările acestuia, avem pentru tine o soluție. Este un produs natural, pe care îl poți găsi chiar aici, care are următoarele acțiuni:

• Adjuvant pentru menținerea glicemiei în limite normale;

• Stimulează funcționarea pancreasului;

• Ajută la regenerarea celulelor beta-pancreatice;

• Stimulent al metabolismului glucidelor;

• Îmbunătățește funcțiile sistemului circulator;

• Ajută la reducerea colesterolului și reglarea greutății corporale;

• Stimulent gastric și hepatic.

De asemenea, îți poți ține sub control nivelul glicemiei destul de ușor, dacă respecți anumite recomandări.

Fii atent la numărul de carbohidrați

Consumul excesiv de carbohidrați atrage după sine și valori mari ale glicemiei, de aceea ar trebui să iei în calcul un stil alimentar în care aceștia să fie reduși. Cât mai multe fructe și legume proaspete pot ajuta și ele la scăderea glicemiei, dar nu uita nici de proteine și carbohidrați sănătoși, cum sunt și cerealele integrale. O soluție ar putea fi și dieta ketogenică, despre care se spune că este de mare ajutor în cazurile de diabet.

Consumă semințe de in

Semințele de in sunt pline de fibre și te ajută să scapi de presanta problemă a constipației. Dar, cu toate acestea, ele mai aduc și alte beneficii organismului, atunci când sunt consumate regulat, așa că nu ar trebui să-ți lipsească din casă. Astfel, semințele de in sunt recunoscute pentru faptul că previn afecțiunile cardiace, ajută la prevenirea riscului apariției cancerului, scad nivelul colesterolului ”rău”. De asemenea, consumul zilnic a 10 – 20 de semințe poate duce la scăderea glicemiei cu aproximativ 20%.

Mai multă mișcare

Sedentarismul face casă bună cu valorile ridicate ale glicemiei. Așa că, dacă îți dorești scăderea glicemiei, renunță să mai stai cu fundul pe canapea și să îți plângi de milă, și începe chiar acum să faci mai multă mișcare.

Prin activitatea fizică se reglează nivelul zahărului din sânge. Prin urmare, te poți folosi de glucometru pentru a observa care sunt exercițiile fizice care te ajută, și să le eviți pe cele care duc la scăderi prea mari, sau creșteri alarmante.

Hidratează-te corect

O hidratare corectă nu doar că te ajută la scăderea glicemiei, dar va face minuni pentru întreg organismul tău. Vei slăbi mai ușor, pielea ta va fi mult mai sănătoasă, rinichii vor funcționa mai bine. De aceea, nu neglija problema hidratării. Bea cât mai multă apă și ceaiuri neîndulcite, renunță la sucurile de fructe – chiar și cele pregătite de tine în casă, și nu uita de o farfurie zilnică de supă sau ciorbă.

Atenție la stres!

După cum spuneam, stresul duce la creșteri alarmante ale nivelului glicemiei. De aceea, mare atenție la oboseala accentuată, supărări, prea multe sarcini de îndeplinit acasă și la serviciu, iar dacă poți afla un supliment antistres natural, poți să îl consumi cu încredere.

Ceva mai multă relaxare nu strică niciodată, mai ales dacă ajută și la scăderea glicemiei.

Odihnește-te suficient

Da, știm prea bine că parcă nu îți ajunge o zi să poți termina tot ce ți-ai propus, așa că de multe ori ajungi să dormi doar vreo 3 – 4 ore pe noapte. Cu toate acestea, să știi că nu rezolvi nimic, pentru că o odihnă suficientă nu doar că ajută la scăderea glicemiei, dar și alte probleme de sănătate sunt mai ușor de ameliorat și tratat așa.

Consumă mai multă scorțișoară

Unul dintre condimentele preferate ale românilor, scorțișoara, a fost analizat și s-a observat că ajută la scăderea glicemiei. Aceasta are o acțiune destul de asemănătoare cu insulina, așa că ar trebui să începi să o folosești mai des. Este potrivită nu doar în mâncărurile dulci – cine nu adoră o plăcintă cu mere și scorțișoară, dar poate fi presărată și în preparatele sărate, pentru un plus de savoare, acel ”nu știu ce” care dă un gust aparte.

Nu-ți neglija sănătatea

Chiar dacă parte un clișeu, să știi că sănătatea chiar este cea mai importantă. Colaborează permanent cu medicul tău, și orice schimbare pe care vrei să o faci în viața ta referitor la dietă, exerciții fizice sau administrarea de suplimente, discută mai întâi cu el. Nu uita să îți monitorizezi permanent nivelul glicemiei, și fă-ți regulat analizele medicale.

Dacă nu știi prea bine ce ar trebui să consumi, poți apela și la recomandările unui nutriționist, care îți va alcătui un plan alimentar. Și nu uita că un stil de viață sănătos contribuie mai mult decât crezi la reglarea nivelului glicemiei.


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (10 voturi, medie: 4,50 din 5)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *