BioElemente în presă, Nutriție, Sănătate

Alimentația în timpul tratamentului pentru cancer

Alimentația în timpul tratamentului pentru cancer este deosebit de importantă. Chiar dacă propriu zis nu se poate vorbi despre un aliment care să vindece în totalitate de cancer, cu siguranță există numeroase plante, legume, fructe care îți pot ajuta organismul să fie mai sănătos, să facă față cu succes provocărilor date de cancer și chiar să crească șansele de vindecare.

Consumă alimente fără pesticide

Atunci când vine vorba despre alimentația în timpul tratamentului pentru cancer, toți specialiștii sunt de acord că este important să se consume produse naturale, crescute fără pesticide, iar fructele, legumele și cerealele integrale ar trebui să nu îți lipsească.

Fii atent/ă la carențe

Pentru că este vorba despre un tratament destul de agresiv pentru organism, acesta produce multe dezechilibre și carențe. De aici rezultă o serie de alte neplăceri pe care le poți experimenta, și pe care le poți combate și cu ajutorul unor vitamine sau suplimente nutritive.

Oncoforte, aliatul tău în alimentația în timpul tratamentului pentru cancer

Majoritatea celor diagnosticați cu această cumplită maladie înțeleg că trebuie să profite din plin de ajutorul dat de natură. Sunt nenumărate plantele, fructele și legumele care au reale proprietăți anti-tumorale, dar este imposibil ca cineva să le poată consuma pe toate și exact în dozajul corect. Așa că mai mulți cercetători din SUA, în colaborare cu medici români, au colaborat și au creat Oncoforte, un produs 100% natural, și care se dovedește un ajutor neprețuit în lupta cu cancerul, pe care îl poți găsi chiar aici.

Efectele Oncoforte

Chiar dacă, oficial, nu este recunoscut drept tratament pentru cancer, efectele Oncoforte nu pot fi negate. Acesta contribuie la reducerea proliferării celulelor tumorale, reglează activitatea sistemului imunitar afectat de chimioterapie, reduce semnificativ procesele de oxidare celulară (stres oxidativ), reglează circulația sangvină și nu numai.

Nu mai puțin de 26 de componenți activi și 5 ingrediente inactive intră în compoziția sa, ceea ce îl face un tratament natural împotriva cancerului, cu acțiuni deosebit de eficace. Este complet lipsit de reacții adeverse și, cel mai important, este că îi oferă organismului acele substanțe naturale care să ajute la funcționarea la capacitate maximă a celulelor.

O stare generală mai bună, cu ajutorul Oncoforte

Un stil de viață sănătos, o corectă alimentație în timpul tratamentului pentru cancer, Oncoforte, un moral ridicat, credință, toate sunt elementele care, împreună, te pot ajuta să ieși învingător din lupta cu această afecțiune gravă. De reținut și că Oncoforte este o sursă excelentă de flavonoizi, polifenoli și antioxidanți vegetali, și are drept efect diminuarea semnificativă a acțiunii nocive a radicalilor liberi, și astfel previne apariția proceselor degenerative.

Totodată, în urma administrării Oncoforte, s-a observat îmbunătățirea semnificativă a activității sistemului imunitar, creșterea oxigenării celulare, reglarea fluxului sanguin, inflamația celulară și durerile sunt reduse, starea generală este mult mai bună, organismul mai rezistent, metabolismul energetic celular are parte de o reglare, iar îmbătrânirea celulară este mult încetinită.

Combinația potrivită de alimente face diferența

Când vine vorba despre alimentația în timpul tratamentului pentru cancer, lucrurile nu sunt chiar atât de simple. Specialiștii susțin că este nevoie de o combinație perfectă, iar farfuria trebuie să conțină cel puțin două treimi alimente pe bază de vegetale și nu mai mult de o treime pe bază de proteine animale.

O dietă echilibrată

Multe dintre persoanele care suferă de cancer și fac tratament experimentează stări de greață puternică și vomă. De aceea este cu atât mai greu să se respecte acea cerință privind alimentația. Inapetența este, din nou, un efect negativ al tratamentului. În zilele mai proaste, bolnavii sunt încurajați să mănânce ori de câte ori pot, și mai ales, în cantitatea pe care o simt. În restul zilelor, când situația este ceva mai bună, o alimentație echilibrată este recomandată.

De regulă, dieta pacienţilor cu cancer este alcătuită în proporţie de 10-35% din proteine (cel puţin 0,8g/kgc proteine/zi), 20-35% grăsimi (saturate sub 10%, acizi graşi sub pragul 3%) şi 45-65% carbohidraţi. Nu este însă o dietă standard, iar proporțiile se calculează în funcție de fiecare pacient și patologiile sale. Dar, de regulă, procentele se învârt în jurul acestor valori.

Evită excesele!

După cum spuneam ceva mai sus, echilibrul este calea care trebuie adoptată în ceea ce privește stilul alimentar pe perioada tratamentului împotriva cancerului. Excesele, de orice tip, trebuie evitate. Se recomandă să se consume alimente care conțin principalii nutrienți, respectiv carbohidrați, proteine, grăsimi, vitamine și minerale. De asemenea, și hidratarea este extrem de importantă. De altfel, bolnavul chiar va observa că stările de greață și de vomă nu sunt chiar atât de puternice atunci când îi asigură organismului o hidratare corespunzătoare.

Pe cât posibil, dulciurile din comerț, la fel și sucurile, ar fi bine să fie evitate, deoarece nu oferă organismului aproape niciun fel de nutrient.

Ce se poate consuma

Pe perioada tratamentului se pot consuma cât mai multe fructe și legume, de preferat nepreparate termic, precum și cereale integrale. În cantităţi mici sunt permise și alimente precum: orez, cartofi, pâine, paste, porumb, fasole și mazăre.

Nu trebuie neglijată importanța proteinelor, care trebuie însă să fie reprezentate de pui, pește, legume, ouă, produse lactate degresate, semințe și nuci.

O farfurie colorată înseamnă o farfurie sănătoasă

Medicii oncologi susțin cu toții că o farfurie colorată înseamnă sănătate curată. Prin farfurie colorată se înțelege una plină de fructe/legume cât mai diverse, pentru ca bolnavul să aibă parte de toate acele substanțe nutritive de care are nevoie.

Suplimente nutritive, pentru situațiile dificile

Pe perioada tratamentului împotriva cancerului, majoritatea bolnavilor se confruntă cu reacții adverse destul de greu de suportat, cum ar fi greaţă, vărsături, mucozită sau răni bucale. Toate acestea fac dificil procesul de alimentație și astfel apar carențele. De aceea, se recomandă administrarea de suplimente nutritive naturale, care pot ajuta organismul să nu cedeze. Atenție, aceste suplimente nu exclud alimentația, și nu reprezintă o înlocuire a aportului caloric. Prin urmare, alimentația în timpul tratamentului este vitală pentru reducerea efectelor secundare și menținerea unei stări bune de sănătate.

Dificil, greu… dar nu imposibil

Este un drum destul de dificil de parcurs, de aceea bolnavul are nevoie de tot sprijinul celor din jur, care îl pot ajuta să treacă mai ușor peste provocările date de cancer. Alimentația corectă și echilibrată este doar unul dintre pașii care trebuie urmați în această perioadă, așa că este nevoie de o atenție sporită! Doar împreună puteți reuși!


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *