BioElemente în presă, Nutriție, Sănătate

Remedii garantate, care te scapă de balonare!

Nu există nimeni care să nu fi fost, măcar o dată în viață, balonat. Deși nu pun în pericol starea de sănătate, episoadele de balonare sunt destul de neplăcute. Există numeroase medicamente care promit că te scapă de balonare, dar cu toate acestea, multă lume preferă metodele naturale, pentru că sunt lipsite de alte efecte adverse.

Balonarea, o problemă frecventă

Balonarea este una dintre cele mai frecvente afecțiuni, dar este cauzată uneori și de anumite tratamente medicale, nu doar de sedentarism, vârstă sau stilul alimentar dezordonat, cum ai putea crede la prima vedere. Un episod de balonare rar nu este chiar atât de deranjant, dar când se repetă frecvent, senzația de disconfort devine un adevărat vis urât.

Simptomele balonării

Există numeroase simptome ale balonării, iar cele mai frecvente sunt ușor de recunoscut. Printre acestea se află senzația de plin, distensie a stomacului, flatulență și gaze, crampe și dureri de stomac. Alte persoane mai pot experimenta și altele, precum diaree, dificultăți de respirație, durere, aciditate, vărsături și arsuri la stomac.

Remedii naturale pentru a scăpa de balonare

Există numeroase remedii naturale care te pot scăpa de balonare, îți pot ușura mult din senzația de disconfort. Vei rămâne surprins cât de simple sunt, și nu trebuie să cheltuiești sume mari pentru medicamente care doar promit că te scapă de această problemă.

Ceai de mușețel

Dacă problema nu este prea gravă, atunci poți scăpa de neplăcuta balonare cu ajutorul ceaiului de mușețel. Această plantă, aparent banală, are proprietăți antispastice și antiinflamatoare care îmbunătățesc digestia, te scapă de arsurile la stomac și relaxează mușchii. Două – trei pahare pe zi sunt suficiente pentru a scăpa de problemă.

Ceai de fenicul

O cană de ceai, consumată după masă, previne balonarea, iar dacă întâmplător aveai și ceva probleme cu halena, trebuie să știi că și acestea vor fi rezolvate rapid.

Cărbune medicinal

Este, poate, cel mai cunoscut remediu pentru balonare, și de aceea multă lume îl folosește. Unul dintre cele mai bune produser de acest gen este și Cărbune anti-balonare din ingrediente de origine 100% vegetală de la Equilibra, pe care îl poți găsi chiar aici. Acest produs este obținut prin procedee specifice de carbonizare, care permit crearea unei rețele complexe de pori, care cresc semnificativ suprafața de absorbție a cărbunelui.

Semințe de chimen

Printre alte beneficii ale semințelor de chimen, se numără și faptul că te scapă de balonare și/sau flatulență. Pentru a le folosi așa cum trebuie, le poți consuma sub formă de ceai, sau simple, aproximativ o linguriță, consumată după fiecare masă.

Pătrunjel

Presărat în anumite preparate, pentru a le da un gust proaspăt și delicios, pătrunjelul se dovește a fi un aliat de nădejde și în ceea ce privește enervanta problemă a balonării.

Ceai de păpădie

Nu doar că te ajută să ții sub control kilogramele în plus, dar ceaiul de păpădie te ajută să scapi și de balonare, în special cauzată de ciclul menstrual. De asemenea, ceaiul de păpădie este și un excelent diuretic.

Mai puțină sare

De regulă, ai observat probabil că balonarea apare în special după ce ați consumat alimente prea sărate. Atunci, de ce să continui pe acest drum, dacă știi că îți face rău. Începe așadar să consumi alimente mai nesărate și vei observa că episoadele de balonare se reduc și ele.  

Magneziu, pentru balonarea cauzată de menstruație

Multe femei se confruntă cu senzația de balonare atunci când sunt la menstruație. Pentru acest tip de balonare, specialiștii recomandă magneziul, care ajută la eliminarea excesului de apă, și ajută mușchii stomacului să se detensioneze.

Apă cu zeamă de lămâie

”Felul de mâncare preferat al manechinelor”, după cum se spune în glumă, apa cu zeamă de lămâie reprezintă un mod simplu de a scăpa atât de balonare, cât și de presanta problemă a constipației. Evident, beneficiile pentru organism sunt mult mai multe, dar deocamdată, este suficient să știi că poți scăpa rapid de balonare, fără să fii nevoit/ă să apelezi la ceva complicat.

Ceai de mentă

Ceaiul de mentă reprezintă unul dintre cele mai delicioase și simple remedii naturale care te ajută să scapi de balonare. Pentru a fi sigur/ă că îl folosești așa cum trebuie, ceaiul de mentă trebuie consumat, de preferință, înainte de mesele principale. Balonarea nu va mai fi o problemă.

Ghimbirul

Folosit mai mult în medicina și bucătăria asiatică, ghimbirul începe să câștige din ce în ce mai mult teren și în restul lumii. Oamenii îl apreciază pentru gustul său aparte, ușor lămâios, și îl folosesc atât în preparate dulci, cât și sărate. Tu îl poți folosi și pentru a scăpa de balonare, mult mai rapid decât ai crede. Poți face un ceai de ghimbir, iar această neplăcere va deveni curând o amintire.

Ananasul

Aproape toată lumea adoră gustul ananasului, iar dacă ai probleme cu constipația sau cu balonarea, atunci ar trebui să îl consumi mai des. După o masă copioasă, poți încheia sănătos festinul pantagruelic cu câteva bucăți de ananas proaspăt. Indigestia nu-și va face simțită prezența, și nici balonarea sau constipația.

Cimbrul te scapă de balonare

Folosit mai mult ca un condiment care dă gust bun anumitor preparate, în special al celor din carne, cimbrul este o bună metodă prin care poți ține la respect balonarea. Este nevoie doar să infuzezi o linguriță de cimbru, la o cană de apă fierbinte, timp de 10 – 15 minute. Se consumă de trei ori pe zi, dacă este nevoie.

Recomandări împotriva balonării

Pentru a evita problema balonării, medicii sunt de părere că ar trebui respectate anumite reguli:

  • Nu te grăbi atunci când mănânci, pentru că în caz contrar vei înghiți prea mult aer
  • Evită situațiile stresante și nu lăsa mișcarea fizică undeva, în plan secund.
  • Atenție la stilul alimentar. Se vor evita țigările, băuturile răcoritoare, sau alimentele care fermentează, gen lactate, cartofi, ceapă, varză, cereale, paste.
  • Mergi la medic dacă problema balonării nu se rezolvă cu ajutorul remediilor naturale. Este posibil ca balonarea să fie, de fapt, un simptom al unei altei afecțiuni, și de aceea este necesar un consult de specialitate.

Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 3,00 din 5)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *