Sănătate

Armonie in cuplu cu ajutorul plantei Maca

Maca

Cultivarea plantei Maca dateaza probabil de 5 milenii. “Lepidium meyenii”, asa cum este denumirea stiintifica a plantei, a fost inca de atunci o resursa importanta in dieta si comertul regiunii Anzilor.

Dupa ce au pus stapanire pe o parte a regiunii sud-americane, incasii au descoperit efectele sale puternice, incat au interzis utilizarea acesteia la curtile regale. Maca a inceput sa fie exportata in Spania, ca tribut dupa castigarea teritoriilor de la incasi. Aceasta era folosita ca si energizant de catre curtea regala spaniola, dar si ca hrana pur si simplu. Insa de-a lungul timpului interesul in Maca si a proprietatilor acestei plante s-a pierdut, traditia pastrandu-se doar de catre cateva comunitati peruane. In anii 1960 si mai tarziu, in 1980, cercetatorii germani si nord-americani au inceput sa studieze plantele din Peru, reaprinzand interesul in Maca si reincepand analizarea acestei plante.

Asa cum cercetarile au demonstrat, Maca este o planta cu numeroase proprietati, ce este folosita in zilele noastre pentru realizarea unor suplimente nutritive. Maca s-a dovedit a juca un rol important in cresterea performantei sexuale, atat la femei, cat si la barbati. Continutul de arginina este cel care creste fertilitatea la barbati si motilitatea spermei. Acum va puteti optimiza relatia de cuplu cu ajutorul acestei plante minune, ce se regaseste in suplimentul cu acelasi nume de la Bio Elemente, Maca.

Insa, pe langa proprietatile mentionate mai sus, Maca energizeaza intregul organism si creste rezistenta la stres. Ea joaca un rol important si in functia glandei tiroide a suprarenalelor, contribuind la echilibrul organismului. Suplimentul nutritiv Maca, de la Bio Elemente, elimina si disconfortul in sindromul premenstrual, reduce simptomele din perioada de premenopaua si menopauza  si are un efect anabolizant benefic in cazul sportivilor de performanta.

Asadar, un super-aliment acum intr-un supliment nutritiv, la indemana oricui doreste armonie in relatia de cuplu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *