BioElemente în presă, Nutriție, Sănătate

Algele brune si beneficiile lor in cadrul procesului de slabire

Cercetătorii din Japonia au ajuns la concluzia că algele brune pot ajuta la reducerea acumulării de grăsime și la pierderea kilogramelor în plus într-un mod cât mai sănătos, care să nu îți afecteze organismul.

Slăbitul trebuie să fie un proces natural realizat cu pași mărunți, într-un mod cât mai sănătos. Dietele drastice ce aduc rezultate imediate nu sunt bune pentru organism și nici nu garantează că vei putea să îți menții greutatea dorită prea mult timp.

Algele brune și beneficiile nutriționale

Algele brune sunt pline de nutrienți ce ajută organismul nostru să funcționeze la cote maxime. Reprezintă o sursă foarte bună de iod, magneziu, vitamina B2, vitamina B9, vitamina B12, dar și de fibre.

Fibrele pe care le regăsim în algele brune sprijină digestia mult mai bine decât alte suplimente alimentare și elimină cu succes constipația. Datorită conținutului mare de iod, algele brune sunt recomandate persoanelor care vor să urmeze un proces sănătosde slăbire și de remodelare corporală.

Beneficiile algelor brune sunt mult mai numeroase pentru că ajută la stimularea imunității și a circulației sanguine, previn retenția de apă în organism, au un efect inflamator și ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Numeroase studii au demonstrat că acestea sunt utile chiar și în cazul unor infecții cu diverși viruși, cum ar fi virusul gripal A și HIV. În ultimii ani, atenția a fost pe efectele pe care algele brune le au asupra procesului de slăbire sau de control al greutății corporale, iar rezultatele descoperite de cercetători sunt mai mult decât pozitive.

Algele brune reprezintă una dintre cele mai bune variante pe care le ai dacă vrei să slăbești într-un mod sănătos, fără să îți afectezi în vreun fel organismul, dar și să îți menții greutatea corporală după ce ai ajuns la kilogramele mult dorite.

În continuare, vom vedea cum acționează algele brune asupra organismului nostru atunci când vine vorba de slăbit, dar și ce alte lucruri interesante au mai descoperit cercetătorii cu privire la acțiunea lor asupra sănătății noastre.

Rolul algelor brune în cadrul procesului de slăbire

Primele studii realizate cu privire la algele brune și efectul lor asupra kilogramelor în plus au fost realizate de către chimiștii din Japonia. Aceștia au descoperit că algele brune conțin un anumit compus ce te poate ajuta să scapi de kilogramele în plus prin reducerea acumulării de grăsime.

Compusul, numit fucoxantină, se găsește într-o cantitate mare în algele brune (mai puțin în algele marine și cele roșii) și acționează mai ales asupra grăsimii abdominale. Studiul a fost realizat pe animale obeze, oamenii de știință urmărind în mod special felul în care fucoxantina din algele brune acționează asupra organismului.

Se pare că acest compus stimulează o proteină care provoacă arderea grăsimilor și transformarea energiei în căldură. Cercetătorii susțin că este pentru prima dată când un component alimentar natural reduce grăsimile folosind această proteină de tip UCP1.

Compușii din algele brune acționează și asupra ficatului, având beneficii asemănătoare cu cele ale uleiului de pește, reduc nivelul colesterolului „rău”, și reduce riscul de apariție a obezității și a bolilor cardiovasculare.

Pe toată durata studiului, nu au fost observate reacții adverse în urma administrării de fucoxantină din alge brune, iar acest lucru le-a dat speranțe cercetătorilor care vor acum să treacă la următorul pas și să dezvolte un supliment minune care să te ajute să scapi mai repede de kilogramele în plus într-un mod sănătos.

Singurul inconvenient la algele brune este faptul că nu reprezintă cea mai rapidă cale de a scădea în greutate, însă cu siguranță este una dintre cele mai sănătoase.

Următoarele studii se concentrează pe găsirea unei modalități de extragere a celei mai active forme de fucoxantină din algele brune pentru a dezvolta un produs mult mai eficient și cu rezultate mai rapide. Cu toate acestea, se estimează că un astfel de studiu ar putea dura de la trei până la cinci ani, înainte ca o pastilă pe bază de fucoxantină să fie disponibilă pe piață.

Studiile realizate pe algele maro au scos la iveală și faptul că acestea ar avea beneficii și în cazul persoanelor care suferă de cancer, substanțele active din alge contribuind la distrugerea celulelor canceroase, dar și la protejarea organismului pe durata tratamentului radioterapeutic.

Testele realizate de cercetători au scos la iveală faptul că algele maro ar putea încetini înmulțirea celulelor canceroase în cazul cancerului colorectal și al cancerului mamar.

Cu toate acestea, nu există suficient de multe astfel de studii pentru a susține 100% că algele brune într-adevăr te pot ajuta să lupți împotriva cancerului. Până atunci însă, nu ne rămâne decât să ne bucurăm de beneficiile pe care algele brune le au asupra siluetei noastre.

Bineînțeles, pentru menținerea greutății corporale nu este de ajuns doar consumul constant de alge brune, ci și adoptarea unui stil de viață sănătos cu o alimentație echilibrată, exerciții fizice, hidratare și odihnă corespunzătoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *