BioElemente în presă, Nutriție, Sănătate

Beta-glucanul, aliatul tău împotriva cancerului

Beta glucanul este un ingredient ce se găsește în cereale (ovăz, orz), dar și în bacterii, fungi sau alge. Studiile recente au descoperit că beta-glucanul are și prorietăți terapeutice, fiind recomandat persoanelor care suferă de cancer și nu numai.

Beta-glucanul este folosit de multe ori și pentru stimularea imunității, pentru afecțiunile de la nivelul pielii, dar și pentru alte boli cum ar fi Lyme, Crohn, artrită sau scleroză multiplă.

Beta-glucanul – ce este și ce beneficii are asupra sănătății tale?

Beta-glucanul este un imunomodulator ce ajută la stimularea sistemului imunitar pentru a putea lupta mai bine împotriva afecțiunilor de care suferi.

Există mai multe tipuri de agenți care stimulează sistemul imunitar, însă unii dintre ei pot suprastimula organismul și pot agrava anumite afecțiuni precum Lupusul, scleroza multiplă, artrita sau alergiile.

De partea cealaltă, beta-glucanul stimulează sistemul imunitar, dar niciodată până la punctul în care acesta devine hiperactiv, după cum au demonstrat-o și studiile. De altfel, beta-glucanul este cel mai cercetat imunomodulator natural din lume, iar efectele sale asupra organismului nostru nu mai pot fi puse la îndoială.

Din ce în ce mai mulți medici îl recomandă mai ales în cazul pacienților bolnavi de cancer pentru că în combinație cu anumite medicamente au o eficiență mult mai mare, ajutând la tratarea cancerului sau ameliorarea efectelor adverse.

Cele mai populare și bune surse de beta-glucan sunt drojdia, ciupercile, cerealele și algele marine, acesta fiind singurul extract natural recomandat pentru proprietățile sale anticancer și imunomodulatoare.

Dar asta nu e tot, pentru că beta-glucanul poate fi folosit ca tratament și în cazul altor afecțiuni precum colesterolul sau diabetul. Un raport publicat în anul 2011 susținea faptul că beta-gluconul care provine din ovăz are capacitatea de a reduce semnificativ nivelul colesterolului de tip LDL.

Beta-glucanul este recomandat și persoanelor care suferă de diabet pentru că ajută la controlarea nivelului de glucoză din sânge și la menținerea sub control a presiunii sanguine. Să ne întoarcem însă la focusul studiilor clinice: acțiunea beta-glucanul în cazul persoanelor care suferă de cancer.

Beta-glucanul și beneficiile sale în cazul cancerului

Beta-glucanul este deja folosit de medici din întreaga lume pentru tratarea cancerului, iar în majoritatea cazurilor, acesta este administrat intravenos.

Beta-glucanul este studiat în întreaga lume de peste 50 de ani, însă ultimele studii clinice au fost realizate pentru a urmări acțiunea beta-glucanului asupra tumorilor, iar cel mai elocvent în acest sens este cel realizat în cadrul centrului Brown Cancer.

Cercetătorii au descoperit că beta-glucanul administrat singur, fără alt tratament oncologic, poate reduce tumorile chiar și cu 50%.

Începând cu anul 1983, beta-glucanul a fost utilizat ca medicament oficial pentru tratamentul cancerului în țări precum Japonia, Taiwan, Coreea de Sud sau Australia.

Cu timpul, veștile despre beneficiile suplimentelor cu beta-glucan s-au răspândit în întreaga lume și a început să fie folosit din ce în ce mai mult în tratamentele oncologice. Dacă în anumite părți ale lumii, a fost folosit ca atare ca medicament anti-cancer, în alte țări s-au impus mai multe cercetări pentru a afla mai multe despre modul în care acționează beta-glucanul.

Concluziile cercetătorilor au fost aceleași: beta-glucanul are efecte foarte bune în cazul anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de piele, cunoscut și sub numele de melanom. Se pare că beta-glucanul are capacitatea de a reduce tumoarea, de a inhiba deteriorarea celulelor sanguine și de a crește rata de supraviețuire.

Un studiu realizat în cadrul Facultății de medicină din Kyoto a ajuns la concluzia că introducerea beta-glucanului în schema de tratament oncologic în cazul pacienților ce suferă de cancer gastric duce la o creștere a speranței de viață.

O creștere a speranței de viață și a calității vieții în urma administrării suplimentelor cu beta-glucan s-a observat și în cazul pacienților bolnavi de cancer pancreatic sau cancer hepatic. Rezultatele au fost bune și în cazul cancerului pulmonar, acolo unde rata de mortalitate este de aproximativ 90%.

Mai multe studii clinice realizate în cadrul Universității de medicină din Wroclaw au arătat că această rată a mortalității poate să scadă ca urmare a administrării suplimentelor cu beta-glucan.

Beta-glucanul rămâne unul dintre acele suplimente cu efecte extraordinare în cazul pacienților bolnavi de cancer. Cu toate acestea, nu se știe cu siguranță dacă ele funcționează în cazul tuturor tipurilor de cancer sau doar în cazul anumitor tipuri.

Cercetările continuă să fie realizate pentru fiecare tip de cancer în parte pentru a vedea exact efectul beta-glucanului în toate cazurile, însă oamenii de știință consideră că în momentul de față este cel mai eficient tratament împotriva cancerului și ajută la reducerea riscului de apariție a acestei boli în viitor.

Ideal ar fi să întrebi medicul înainte a de a lua suplimente cu beta-glucan și să discutați împreună beneficiile sale asupra rezultatelor tratamentului oncologic. totuși, dacă medicul tău nu deține aceste informații, poți să consumi fără nici o grijă acest supliment alimentar natural, care conține o cantitate semnificativă de beta-glucan, alături de alte 25 de ingrediente eficiente. Pentru mai multe detalii >click aici< sau pentru comanda .click aici<

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *