Sănătate

Cum alegi suplimentele nutritive?

E necesar sa stii ca vitaminele si mineralele nu sunt toate la fel. Ai putea cumpara cel mai mare flacon de vitamina C din farmacie, insa valoarea perceputa nu se va reflecta si in rezultatul dorit. In plus, avand in vedere ultimele stiri cu privire la suplimentele contrafacute ce se vand pe Internet, ne simtim nevoiti sa te facem atent la mijloacele prin care iti achizitionezi suplimentele nutritive. In Romania, institutia care aproba vanzarea suplimentelor nutritive este Institutul de Bioresurse Alimentare. Gama de produse naturale Bio Elemente este inregistrata si aprobata spre vanzare de catre aceste Institut, asadar toate suplimentele nutritive Bio Elemente indeplinesc cerintele institutiei inzestrate cu aceasta responsabilitate si pot fi consumate urmand indicatiile mentionate pe eticheta.

De ce avem nevoie de suplimente nutritive daca ne hranim corect?

Corpul nostru are nevoie de macro-nutrienti asa cum are nevoie de micro-nutrienti. Studiile arata ca alimentele de azi nu mai contin toti nutrientii de care corpul nostru are nevoie, de aceea suplimentarea alimentatiei este necesara. S-a dovedit si faptul ca radicalii liberi pot cauza 60 de boli, iar antioxidantii pot preveni si chiar repara raul provocat de radicali. Alimentatia noastra este deficitara si ea are nevoie de un complex de vitamine suplimentar.

Cum alegi suplimentul nutritiv corect? In primul rand, asa cum am mentionat si mai sus, acesta trebuie inregistrat si aprobat de catre Institutul de Bioresurse Alimentare. Apoi, te sfatuim sa tii cont de varsta, sex, nevoile organismului tau, afectiunile de care suferi sau adiministrarea unor alte medicamente. De exemplu, Calciul este indicat a fi consumat la orice varsta, dar mai ales in perioada copilariei, acesta avand un rol importanta in dezvoltarea oaselor. Pentru o eficienta maxima incearca sa renunti la consumul de carbohidrati si grasimi.

Nu consuma niciodata suplimente fara sa te documentezi asupra efectelor pe care le are asupra organismului. De asemenea, te poti consulta cu medicul specialist asupra tipului de produs de care ai nevoie.

Speram ca ti-a fot util acest material, pentru orice intrabari cu privire la produsele noatre ne puteti contacta pe e-mail la office@bioelemente.ro sau la numarul de telefon 0725.999.439.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *