Nutriție, Sănătate

7 Extracte din plante cu acțiuni anti-tumorale recunoscute

Nu este niciun secret faptul că stilul de viață și alimentația necorespunzătoare crește riscul de apariție a cancerului. De aceea venim în ajutor cu o listă de 7 extracte din plante cu acțiuni anti-tumorale.

Este mereu recomandat ca atunci când urmați un tratament sau sunteți în stadiul de recuperare să mențineți un aport sporit de vitamine și minerale. Anumite plante conțin compuși recunoscuți pentru utilizarea lor în oncologie.

Tratamentul prin chimioterapie adesea vine împreună cu mai multe efecte negative ce pot fi reduse printr-o alimentație adecvată.

Cele mai comune efecte sunt:

  • oboseală
  • anemie
  • greaţă
  • vărsături
  • modificări ale apetitului
  • diaree
  • constipație
  • înghițire dureroasă
  • gură uscată
  • afte bucale
  • focalizare afectată
  • schimbări de dispoziție

Suplimentarea alimentației prin extracte din plante recunoscute pentru acțiunile anti-tumorale, este benefică atât în stadiul de tratare, cât și în stadiul de recuperare.

Graviola

Extractul din frunze de Graviola (d.ș. A. muricata) are acțiuni anti-tumorale. În urma testării acestuia, în două tipuri diferite de cancer la sân, s-a observat faptul că acesta a provocat moartea celulelor canceroase în procent de 100%.(1)

Rețineți, extractul trebuie neapărat să fie din frunze de graviola. Sucul fructului având mai mult efect antioxidant și anti-inflamator.

Turmeric

Sau dupa denumirea științifică Curcuma longa-rizomi, este unul dintre cele mai studiate și utilizate fitochimicale. Mulți cercetători au demonstrat perspective impresionante asupra mecanismelor prin care acest extract gestionează efectele chimioterapiei.

Gheara mâței

Acest extract ajută la inducerea stării de apoptoză prin producția de specii reactive de oxigen, eliberarea de citocrom C și activarea caspaselor în celulele afectate. De asemenea reduce efectele citotoxice ale cisplatinei.

Astragalus

Calicosina este un izoflavonoid bioactiv al plantei medicinale Astragalus membranaceus care prezintă o gamă largă de proprietăți farmacologice.

„În studiul de față, am încercat să explorăm potențialul anti-tumoral al calcosozinei în cancerul pancreatic.” (2) Acestea sunt primele cuvinte ale cercetătorilor, spuse chiar înainte de a prezenta metodele prin care s-au demonstrat acțiunile anti-tumorale.

Rezultatul este încurajator! Calicoza inhibă creșterea celulelor canceroase prin inducerea stopului ciclului celular și apoptoză.

Orz verde

Studiile au dezvăluit că extractul de orz verde(d.ș. Hordeum vulgare) a inhibat proliferarea celulelor canceroase. Testele pe celulele epiteliale normale ale colonului uman și fibroblastele pielii umane au confirmat faptul că acest extract are activitatea citotoxică scăzută.(3)

Pin roșu chinezesc

Extractul din coajă de pin roșu chinezesc este capabil să oprească migrația celulelor canceroase de la nivelul pulmonar și poate fi un agent de nădejde pentru pacienții cu cancer pulmonar metastatic.

Măslin

Proprietățile măslinului pentru sănătatea umană au fost recunoscute adesea. Acest extract protejează membrana de oxidarea lipidelor și, în consecință, previne bolile de inimă; are proprietăți antivirale, cardioprotectoare și antiinflamatorii; îmbunătățește metabolismul lipidelor; provoacă moartea celulelor hipertensive la pacienții cu cancer.

Dacă cunoști și alte extracte cu acțiuni anti-tumorale te invit să le împărtășești cu noi în secțiunea de cometarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *