Frumusețe, Sănătate

Sporește rezistența naturală a pielii din zona intimă

Îngrijirea zonei intime este cu siguranță importantă, dar tipul potrivit de săpun intim ar trebui să fie cu siguranță prioritatea ta. Cel mai căutat săpun este cel care curăță în profunzime, fără a deregla nivelul ph-ului, și crește rezistența naturală a pielii.

Uscăciunea vaginală este un subiect pe care femeile se feresc să-l discute. Dar, conform unui studiu, aproape una din două femei de peste 45 de ani suferă de uscăciune vaginală. (1)

Folosirea unui săpun intim pe bază de compuși naturali este fără îndoială cea mai sigură opțiune. Astfel suntem feriți de substanțele chimice întâlnite într-o multitudine de produse de igienă. Haide să vedem care sunt acești compuși.

Aloe Vera

Aproape orice lucru legat de piele poate fi tratat folosind gel de aloe vera.

Gelul de aloe are un efect hidratant și antiinflamator, regenerând pielea și reglează microcirculația. Senzațiile neplăcute precum iritațiile cauzate de bărbierit sau epilat, pielea uscată și deshidratată sunt imediat calmate, fiind nevoie de un timp mai scurt pentru recăpătarea rezistenței naturale a pielii. 

Spălarea vaginală cu gel de Aloe Vera poate ajuta și în cazul uscăciunii vaginale.

Acid lactic

Acidul lactic este una dintre moleculele mai mari din familia acidului alfa-hidroxi. Acesta este întalnit pe straturile exterioare ale pielii.

Rămânând pe straturile exterioare ale pielii, acesta înlătură celulele moarte pentru a dezvălui o piele mai strălucitoare, mai uniformă, precum și pentru a oferi umiditate suplimentară straturilor exterioare ale pielii.

Acesta îndeplinește un rol important în menținerea pH-ului fiziologic al pielii (pH 4,7).

Proprietăți

  • eliberează porii
  • previne efectele îmbătrânirii și decolorarea pielii
  • stimulează producția de colagen și elastină
  • reduce ridurile și liniile fine
  • uniformizează culoarea tenului
  • reglează aciditatea
  • limitează dezvoltarea bacteriilor
  • oferă luminozitate și fermitate

Merișoare

Sucul concentrat de merișoare deține efecte anti-bacteriene asupra bacteriilor Gram-pozitive și Gram-negative.

De asemenea, compușii fenolici prezenți în extractul de merișoare îi oferă acestuia proprietăți anti-microbiene.

De reținut!

Cei 3 compuși naturali au efect optim atunci când sunt folosiți împreună sub formă de săpun gel. Acesta este indicat în special în timpul ciclului menstrual, al activitații fizice și al perioadelor calde.

Rezistența naturală a pielii va fi redobândită prin curățarea zilnică a zonelor intime. Senzația de prospețime nu va lipsi nici ea cu un mic adaos de mentol.

Noi am găsit un săpun și cu acel mic ados de mentol aici. Scrie-ne în secțiunea de comentarii dacă l-ai încercat sau părerea ta despre acesta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *