Nutriție

Scapă de tuse și de alte probleme de sănătate cu propolis!

Albinele, aceste mici viețuitoare fără de care viața nu ar fi posibilă, nu încetează să aibă grijă de sănătatea noastră. Fiecare produs apicol este o adevărată minune pentru starea noastră de bine, iar printre acestea, la loc de cinste se află și propolisul. Încă din cele mai vechi timpuri propolisul a fost folosit drept remediu natural pentru tuse, răceală și gripă. Cu toate acestea, beneficiile pe care le are pentru organismul nostru sunt mult mai numeroase. Pe cele mai importante dintre ele vom încerca să ți le prezentăm și noi, în rândurile de mai jos.

Un sistem imunitar puternic

Propolisul are o compoziție complexă și cu ajutorul lui este stimulată producerea de anticorpi. Aceasta înseamnă că este ajutorul de care ai nevoie pentru a-ți întări sistemul imunitar slăbit de boală, sau pur și simplu preventiv. Consumul de propolis este indicat să se facă în sezonul rece, dar și toamna și primăvara, atunci când avem nevoie să ne fortifiem organismul.

Te scapă de tuse și dureri în gât

În această perioadă, organismul este mult mai predispus la a contracta o răceală sau o gripă, și nici cazurile de coronavirus nu dau semne de regres. Printre manifestările neplăcute ale acestora se află și accesele de tuse, la care uneori se mai adaugă și dureri în gât. Și de această dată propolisul este la datorie, și te scapă rapid și ușor de tuse, dureri de gât, sau de alte manifestări neplăcute ale virozelor. De asemenea, propolisul este indicat și în cazurile de laringită, faringită și amigdalită.

Micul ajutor care să nu îți lipsească din dulapul cu remedii naturale

Pentru ca toți cei dragi ție să aibă parte doar de ce este mai bun și natural pentru sănătatea lor, din dulapul cu remedii naturale de acasă nu are voie să îți lipsească Propolis CD3, un produs pe care îl găsești chiar aici.

În afară de faptul că te scapă rapid de tuse sau alte semne neplăcute de răceală și gripă, acest supliment alimentar:

  • contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ
  • contribuie la menținerea sănătății dinților
  • contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar.

O bună sănătate orală

Acest dar minunat al albinelor, propolisul, are o acțiune antiinflamatoare, dar și dezinfectantă, ceea ce îl recomandă să fie folosit cu succes și atunci când îți dorești o bună sănătate orală. Îl poți folosi cu încredere nu doar pentru dinți puternici și sănătoși, dar și pentru a ameliora sau chiar trata și anumite afecțiuni specifice, cum ar fi nesuferitele afte, gingivita, abcesele, durerile de dinți și gingii și chiar parodontoza. Grație proprietăților sale antibacteriene, protejează dinții împotriva cariilor, așa că ai parte de încă un ajutor în acest sens.  

Indicat în afecțiunile gastro-intestinale

În urmă cu câțiva ani în urmă, afecțiunile gastro-intestinale, cum ar fi gastritele sau ulcerele nu erau atât de întâlnite. În prezent însă, stilul de viață haotic, cu mese dezechilibrate, lipsa unei odihne suficiente, mult stres și lipsa mișcării a dus la o mai mare incidență a acestor afecțiuni. Să nu uităm nici de consumul de alcool, cafea sau țigări, la fel de contraindicate. Din fericire, și de această dată propolisul este cel care te ajută să scapi de multe dintre manifestările neplăcute ale acestor boli, pentru că este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai puternice antibiotice pe care ni le oferă natura. În plus, propolisul are efecte antispastice, antiinflamatoare, contribuie la vindecarea mai rapidă a leziunilor mucoasei stomacale și ajută la reglarea secreției sucului gastric.

Ideal pentru tratarea arsurilor

Propolisul poate fi folosit nu numai intern, pentru a scăpa de tuse sau de alte probleme pe care ți le-am enumerat mai sus, ci și extern, fiind indicat pentru vindecarea mai rapidă a pielii în caz de arsuri, răni deschise sau tăieturi. Există și unele studii care au scos în evidență că acest dar al albinelor este eficient chiar și în tratarea arsurilor de gradul II, fiind și mai bine suportat de către organism.

Indicat în caz de otită

Una dintre afecțiunile copilăriei, dar care nu îi ocolește nici pe cei mari de multe ori, este și otita. Fiecare părinte știe cât de dificil este de suportat această boală de către cei mici, fiind foarte dureroasă. De asemenea, atunci când nu este tratată din timp și nici nu se folosesc cele mai bune remedii pentru otită, această afecțiune poate afecta auzul celui mic. Se pare că propolisul ar fi indicat și în acest caz, iar un studiu realizat pe 122 de copii a avut rezultate dintre cele mai bune, subliniind faptul că atunci când este administrat împreună cu zinc, riscul de a suferi de această boală este mult mai mic.

Distruge herpesul

Pentru că tot am amintit de utilizarea externă a propolisului, nu puteam să nu discutăm și despre eficacitatea sa în distrugerea herpesului, indiferent de zona în care este localizat. Tinctura de propolis este recomandarea multora dintre cei care apelează la medicina naturistă pentru a-și rezolva problemele de sănătate, și pe care o poți încerca și tu. Aplicarea de două, chiar trei ori pe zi, de tinctură de propolis ar fi metoda pe care o poți folosi.

Efecte adverse și contraindicații

Există multe alte efecte benefice unde propolisul se dovedește a fi foarte eficient. Noi am încercat să ți le prezentăm pe cele mai cunoscute dintre ele. Cu toate acestea, nu trebuie să neglijăm și faptul că există și unele efecte adverse sau chiar contraindicații, pe care trebuie să le cunoști pentru a nu te confrunta cu probleme neplăcute.

Pentru persoanele care sunt alergice la produsele apicole, se recomandă să nu apeleze la acest remediu, iar uneori comprimatele pentru supt pot duce la unele iritații.

Deoarece încă nu există suficiente informații despre cum afectează propolisul sarcina sau alăptarea, propolisul nu se recomandă femeilor însărcinate sau care alăptează. De asemenea, cei care urmează un tratament medicamentos cu anticoagulante sau suferă de astm trebuie să discute cu medicul specialist înainte de a urma o cură cu propolis.

Pentru a se evita multe incidente neplăcute, propolisul trebuie administrat respectându-se cu strictețe recomandările medicilor sau ale producătorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *