BioElemente în presă, Frumusețe, Nutriție, Sănătate

Cum să pierzi din greutate fără efort!

Te-ai săturat de diete drastice, regimuri de slăbit care te fac să visezi numai mâncare, și în realitate nu faci decât să pierzi 2-3 kilograme, pe care apoi le adaugi repede înapoi? Nu știi ce să faci ca să mai slăbești? Te simți frustrat/ă și vrei să renunți, pentru că orice ai face nimic nu pare să aibă efect? Nu renunța, suntem aici pentru tine, așa că îți oferim ceva ce sigur îți va fi pe plac: o listă cu alimente pe care le poți consuma și care te fac să pierzi din greutate. Mănânci și slăbești, ce poți să îți dorești mai mult?

Un mic ajutor pentru mai puține kilograme

Înainte de a discuta ce trebuie să mănânci ca să poți slăbi, avem pentru tine o recomandare. Un supliment alimentar natural de la Equilibra, care te va face să pierzi mai eficient din kilogramele în plus, dar în același timp are grijă și de starea de bine a organismului tău. Este vorba despre un produs pentru controlul greutății pe bază de glucomanan, o fibră vegetală obținută din tuberculi de Konjac, la care se adaugă și alge marine brune Fucus vesiculosus, și pe care acum îl poți găsi chiar aici. Tuberculii de Konjac provin de la o plantă de origine asiatică și conțin o cantitate apreciabilă de fibre solubile, cu efecte benefice în procesul de digestie și reglarea glicemiei.

Se recomandă consumarea produsului cu o cantitate mare de apă, pentru că glucomananul absoarbe lichide, iar în contact cu apa din stomac formează un gel care înconjoară alimentele, reducând absorbția carbohidraților complecși din pâine, cartofi, paste făinoasse și ajutand la pierderea în greutate. Algele brune conținute de acest produs accelerează metabolismul bazal, asigurând buna funcționare a glandei tiroide, prin conținutul crescut de iod, și contribuie, de asemenea, la un metabolism eficient.

10 alimente pentru ca tu să pierzi din greutate

Dacă și tu îți dorești să pierzi din greutate fără efort, atunci citește cu atenție rândurile următoare. Vei afla despre 10 produse alimentare care te fac să slăbești ușor, fără să te înfometezi și fără să îți privezi organismul de vitaminele, mineralele și nutrienții de care are nevoie.

Castraveți

Castraveții se numără printre legumele cu un mare conținut de apă, ceea ce te ajută enorm atunci când vrei să pierzi din greutate. Are foarte puține calorii, doar 10 la 100 de grame, și în plus, este o foarte bună sursă de fibre, care te ajută să îți reglezi problemele cu tranzitul intestinal. O salată delicioasă de castraveți, mărar și ceapă este o garnitură delicioasă pentru un pește fript, sau o friptură delicioasă, și iată cum slăbești într-un mod de-a dreptul delicios!

Pește gras

La prima vedere, pare ceva ciudat: cum ai putea să pierzi din greutate consumând ceva care este gras? Adevărul este că peștele gras, cum este tonul, macroul, somonul, heringul sau sardinele, reprezintă o sursă excelentă de acizi grași omega 3, care te pot ajuta nu doar să slăbești, ci să ai o inimă sănătoasă. De asemenea, acest tip de pește este plin de proteine sănătoase, dar și vitaminele A, B și D, la care se adaugă mult calciu, fier și magneziu.

Pepene galben

Delicios, hranitor, si mai ales, cu foarte putine calorii, pepenele galben este aliatul tău în procesul de slăbire. Specialiștii în nutriție îl recomandă atunci când vrei să pierzi din kilograme deoarece este unul dintre cele mai eficiente laxative naturale. În plus, pepenele galben este și o bună sursă de caroten.

Carne de pui

Săracă în grăsimi, carnea de pui este vedeta incontestabilă a oricărui regim de slăbire. Evident, trebuie consumată fără piele, iar pieptul este bucata de carne care este recomandată de nutriționiști. Îl poți prepara în nenumărate feluri, toate delicioase, și cu puține calorii, așa că nu te poți plânge că suferi de foame atunci când ești la dietă.

Ridichi

Deși de regulă primăvara este sezonul în care se găsesc din abundență, nu este prea greu să le procuri și în extrasezon. Au foarte puține calorii, ceea ce înseamnă că te ajută să pierzi din kilograme, iar sulful conținut de ele este excelent pentru stimularea digestiei. Totodată, ridichile sunt o sursă bună de fibre și de vitamina C.

Carne de vită

Mult mai slabă din punct de vedere caloric decât carnea de porc, cea de vită reprezintă o variație bună la carnea de pui. Cu toate acestea, sunt mulți cei care o evită, din cauză că este ceva mai scumpă, preferând în schimb puiul, mult mai ieftin.

Piersici

Atunci când vrei să pierzi din kilograme, ai grijă să consumi multe piersici. Acestea au puține calorii, sunt foarte hidratante, conțin multe fibre și provitamina A. Cu ajutorul lor procesul de digestie este mult îmbunătățit, iar dacă te confruntai cu ceva probleme cu constipația, aceste fructe delicioase te vor ajuta să scapi de ele.

Dovlecei

Înlocuiește cartofii din stilul tău alimentar cu dovleceii. Sunt foarte delicioși și sănătoși, și te ajută să pierzi din kilograme fără ca aproape să îți dai seama. Sunt plini de fibre, oligoelemente, calciu, magneziu și minerale. Atunci când sunt foarte proaspeți, îi poți consuma chiar și cruzi, în salate delicioase și pline de savoare. La grill, stropiți cu puțin ulei de măsline și oțet balsamic sunt excelenți, dar poți să îi folosești după bunul plac. Evită totuși să îi combini cu smântână dacă vrei să slăbești.

Dorada

Am vorbit ceva mai sus despre beneficiile pentru sănătate pe care le are peștele gras. Asta nu înseamnă că trebuie să consumi numai acest tip de pește, ci poți încerca și altceva, cum ar fi dorada. Este plin de magneziu, fosfor, calciu, fier, vitamina B și iod. Îl poți folosi cu încredere dacă vrei să pierzi din kilograme, dar pentru asta trebuie să-l prepari doar la abur sau la cuptor.

Menta

Folosește menta pentru a da un gust aparte preparatelor tale, mai ales că te ajută și să slăbești. Această plantă aromatică este recunoscută încă din cele mai vechi timpuri pentru proprietățile sale de stimulare a aparatului digestiv. De asemenea, dacă simți că ai mâncat prea mult la o masă, o infuzie de mentă este exact ceea ce ai nevoie.

Acestea au fost recomandările noastre privind ce poți consuma atunci când vrei să pierzi din greutate. Tu mai știi și altele? Îți așteptăm impresiile în secțiunea de comentarii, unde ne poți împărtăși din experiența ta!


O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)

Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *