BioElemente în presă, Sănătate

Reglarea glicemiei, cu ajutorul suplimentelor naturale

Din ce în ce mai mulți oameni suferă de diabet, o boală ”tăcută”, după cum o caracterizează medicii, și care apare atunc când organismul devine incapabil să utilizeze glucoza ca sursă de energie. Prin urmare, glucoza se acumulează în sânge, în loc să fie absorbită la nivel celular, cum ar trebui să se întâmple în mod normal. Reglarea glicemiei se impune de urgență în aceste cazuri, și din fericire, acum există posibilitatea să se realizeze și cu ajutorul ingredientelor din natură, precum cele din Glicemic Suport, un supliment alimentar natural pentru echilibrarea nivelului de zahăr din sânge.

Diabetul, o prioritate majoră pentru sănătate

Potrivit medicilor, atunci când cineva este diagnosticat cu diabet, nu este afectat doar pacientul, ci și familia acestuia, cu atât mai mult, cu cât este vorba despre copii și tineri. De aceea, această afecțiune trebuie privită ca o prioritate majoră pentru societate, pentru sistemul de asigurare a sănătății și pentru politicile de sănătate, iar un adult cu diabet zaharat bine controlat se poate integra perfect în viața de familie, la locul de muncă, dar și în societate.

Diagnosticarea cât mai timpurie a acestei afecțiuni, la care se adaugă și instituirea unei îngrijiri corespunzătoare, care să asigure un control eficient al diabetului, sunt esențiale pentru a diminua impactul afecțiunii și al complicațiilor asupra calității vieții. În același timp, aderența la planul de îngrijire a persoanei cu diabet este extrem de importantă, iar aici membrii familiei pot avea o contribuție majoră.

Reglarea glicemiei, acum mai ușoară

Există numeroase ingrediente naturale cu efect în reglarea glicemiei. Atunci când combinate rezultă un produs excelent, indicat persoanelor care suferă de diabet, și care își pot controla mai ușor indicele glicemic și nu numai.

Scorțișoara

Cercetătorul Richard Anderson a vrut să vadă cum poate scorțișoara să ajute la reglarea glicemiei, și de aceea a recurs la un studiu mai puțin obișnuit: acesta a testat mai multe persoane care sufereau de diabet la o dietă cu plăcintă cu mere şi a descoperit că nivelul glicemiei a fost sensibil mai mic. ”Vinovată” de acest rezultat ar fi, în opnia cercetătorului, banala scorțișoară, un ingredient aflat la îndemână în orice cămară.

Richard Anderson susține chiar că a descoperit că un extras din scorţişoară, care conţine un grup de compuşi bioactivi care au rolul de a inhiba enzimele eliberate de zaharurile stocate în grăsimi între mese şi în timpul somnului. În plus, aceeași substanță ar avea un efect asemănător insulinei asupra celulelor analizate.

Gymnema

Deși mai puțin cunoscută în România, Gymnema este o plantă care și-a luat numele de „distrugătorul de zahăr”. Reglarea glicemiei este unul dintre beneficiile sale, iar acest lucru nu poate fi decât în folosul persoanelor care suferă de diabet.

De altfel, oamenii de știință au realizat mai multe studii în urma cărora au observat că frunzele ei au efecte pozitive în homeostazia glicemiei, controlând pofta de dulciuri şi susţinând totodată regenerarea pancreasului. Extractele de Gymnema au demonstrat că sunt printre cele mai bune remedii naturale atunci când vine vorba și de reducerea colesterolului sangvin şi a nivelului trigliceridelor.

În Statele Unite, suplimentele alimentare naturale care conțin această plantă sunt folosite la scară largă în tratarea cazurilor de obezitate sau de diabet. Grație ei, nivelele de glucoză rămân constante de-a lungul zilei, așa că putem afirma că reducerea glicemiei este acum mai ușoară.

Castravetele amar

În ultima vreme, și românii au început să fie mai conștienți de efectele benefice ale castravetelui amar. Excelent atunci când vine vorba despre tratamentul împotriva diabetului, castravetele amar contribuie la reducerea glicemiei și refacerea funcției pancreatice.

Au fost realizate unele cercetări în urma cărora s-a constatat că persoanele care suferă de diabet în fază incipientă și care au fost tratate cu castravete amar au avut parte de o scădere a glucozei din sânge după numai o jumătate de zi. De asemenea, atunci când este administrat zilnic, castravetele-amar ajută la refacerea funcţiei pancreatice, la prevenirea complicaţiilor diabetului și chiar la scăderea în greutate.

Rădăcina de lemn dulce

Rădăcina de lemn dulce este recunoscută pentru faptul că diminuează cantitatea de colesterol din sânge, dar poate fi de folos și în cazul diabeticilor. Astfel, din ea se obţine un suc care poate fi folosit pentru îndulcirea naturală a băuturilor şi dulciurilor, în special în cazul dietelor pentru scăderea în greutate, şi ale bolnavilor de diabet zaharat.

Coada șoricelului

Toată lumea a auzit de această plantă, aparent banală, și care se găsește din belșug pe teritoriul țării noastre. Cu toate acestea, beneficiile ei nu sunt deloc de neglijat, iar dintre acestea enumerăm doar faptul că ajută la tratarea bolilor de ficat, a splinei, a pancreasului, durerile de spate sunt ameliorate tot cu ajutorul ei, reglează menstruația, problemele cu somnul sunt îmbunătățite, scade și febra.

De asemenea, la persoanele care suferă de diabet zaharat în fază inițială, coada șoricelului ajută la reglarea glicemiei.

Ardei iute

Nu toată lumea îl suportă, fiind considerat un condiment și atât. Cu toate acestea, ardeiul iute are o mulțime de beneficii pentru starea de bine a organismului uman, iar consumul regulat poate preveni diabetul de tip 2.

Jurnalul American de Nutriţie Clinică a publicat în paginile sale rezultatele unui studiu care a demonstrat că atunci când oamenii consumă în mod regulat ardei iute, nevoia organismului de a secreta insulină este mult mai redusă. Mai exact, contribuie la reglarea glicemiei prin reducerea nivelului glucozei din sânge după mese.

Afine

Despre afine se știe deja că sunt excelente pentru a stimula funcția pancreatică și limitarea producției de insulină.

Afinele sunt recomandate persoanelor care suferă de diabet deoarece îi ajută să îşi menţină greutatea, dar le oferă şi toate vitaminele şi mineralele esenţiale de care organismul are nevoie.

Ienupăr

O echipă de medici spanioli, condusă de către medicul Sanchez de Medina, a realizat un studiu prin care a demonstrat că infuzia combinată de ienupăr scade glicemia cu 5-15%. De asemenea, îmbunătăţeşte diureza și previne formarea edemelor, iar activitatea aparatului cardiovascular (cel mai afectat în cazul persoanelor care suferă de diabet) este reglată.

Biotina

Vitamina B7, vitamina frumuseții, cum este numită, are o mulțime de alte beneficii, printre care și faptul oprește depunerile de colesterol la nivelul endoteliului vascular, elimină substanțele toxice din organism, dar poate fi de mare ajutor și în tratarea anumitor afecțiuni, gen hipertensiune arterială, diabetul zaharat, angina pectorală, ulcerul gastric sau ciroza hepatică.

De asemeneea, în cazul persoanelor care suferă de diabet, biotina poate reduce nivelul de colesterol “rău”, ajutându-l pe cel bună să crească.

Atenție la nivelul glicemiei

Un nivel mare al glicemiei în sânge poate duce la apariţia unor afecţiuni precum diabetul zaharat, bolile cardiovasculare sau obezitatea. De aceea, mare atenție la nivelul glicemiei, care trebuie monitorizat periodic. Discutați cu medicul de familie, sau cel specialist despre diabet, mai ales dacă aveți în familie cazuri de persoane care au suferit de această afecțiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *