BioElemente în presă, Sănătate

Descoperă efectele benefice pe care le are castravetele amar!

Nu mulți dintre noi au auzit de castravetele amar, dar cu toate acestea avem de a face cu o legumă foarte sănătoasă. Mai multe studii au scos în evidență și faptul că aceasta are efecte benefice în cazul mai multor afecțiuni, fiind folosit chiar și în industria frumuseții. Dacă vrei să afli mai multe, atunci citește rândurile următoare și vei afla informații foarte interesante.

Castravetele amar, insulina vegetală

Cei care suferă de diabet au auzit de efectele pozitive pe care castravetele amar le are în cazul acestei afecțiuni. Nu degeaba mai este numit și insulina vegetală. Ceea ce este cu adevărat fantastic abia acum urmează: este lipsit de efecte adverse și contraindicații. Sună perfect, nu?

Atunci când nivelul glicemiei a ajuns la valori foarte ridicate, castravetele amar se dovedește a fi foarte eficient. Cu ajutorul dat de el, nivelul zahărului din sânge ajunge la valori mult mai bune, ceea ce este o veste fantastică. O lingură de suc, în fiecare dimineață, pe stomacul gol, este o metodă perfectă ca, în câteva luni, să simți diferențe semnificative.

Glicemic Suport, pentru echilibrarea nivelului de zahăr din sânge

Cu toate acestea, castravetele amar nu se găsește frecvent în România, este destul de scump, și nu toată lumea îi poate tolera gustul specific, unul extrem de amar. De aceea, avem pentru tine o soluție, un supliment alimentar pentru reglarea nivelului de zahăr în sânge, care conține castravete amar și pe care îl poți găsi chiar aici.

De asemenea, acest supliment poate fi folosit cu succes în mai multe cazuri, cum ar fi:

• Adjuvant pentru menținerea glicemiei în limite normale;

• Stimulează funcționarea pancreasului;

• Ajută la regenerarea celulelor beta-pancreatice;

• Stimulent al metabolismului glucidelor;

• Îmbunătățește funcțiile sistemului circulator;

• Ajută la reducerea colesterolului și reglarea greutății corporale;

• Stimulent gastric și hepatic.

Lupta cu diabetul este acum mai ușoară

În medicina naturistă, se știe deja că diabetul poate fi controlat mai ușor grație substanțelor benefice conținute de castravetele amar. De altfel, principala sa acțiune este faptul că ajută la scăderea nivelului zahărului din sânge la pacienții cu diabet zaharat tip 2. În plus, în țările asiatice, ceaiul de castravete amar se află pe lista recomandărilor medicilor diabetologi.

Consumul regulat al acestui fruct, indiferent că este sub formă de suc, pulbere, ceai, capsule, mărește efectele de scădere a glicemiei a medicamentelor convenționale. 

Ajutor în lupta cu cancerul de pancreas

Cu toate că medicina a avansat enorm, încă ne vedem a fi neputincioși în găsirea unui remediu general valabil pentru multe afecțiuni. Printre acestea se află și cancerul, și nu puțini sunt cei care pierd lupta cu boala în fiecare zi. Se pare totuși că ziua în care va fi descoperit un remediu eficient pentru cancer nu este prea departe. Sunt multe plantele care au un efect anti-tumoral demonstrat prin multe studii. Printre acestea se află și castravetele amar. Mai mulți oameni de știință de la University of Colorado Cancer Center au observat că sucul acestuia poate opri dezvoltarea celulelor canceroase din pancreas. Într-adevăr, o veste bună!

Indicat în reglarea hipertensiunii

Mulți dintre noi se confruntă cu afecțiuni cardiovasculare, iar valorile ridicate ale tensiunii arteriale se află printre ele. Și de această dată castravetele amar este la datorie, pentru că te ajută să aduci la normal hipertensiunea. Și da, chiar este foarte eficient, așa că nu îl trece la capitolul ”și altele”.

Puternic efect antibacterian

Ținând cont de vremurile în care trăim, este și normal să fim parcă mult mai atenți la tot felul de viruși și de bacterii. Castravetele amar are un puternic efect antibacterian și se dovedește foarte eficient în tratarea unor tipuri de bacterii foarte periculoase. Este de ajuns să amintim E.coli, Stafilococi, Streptococi și Salmonellla și toată lumea știe despre ce este vorba. De asemenea, extractul din castravetele amar este extrem de benefic în tratarea virusului herpetic.

Întărirea sistemului imunitar

Castravetele amar este recunoscut nu doar pentru efectul său hipoglicemiant, ci și pentru faptul că ajută la întărirea sistemului imunitar. De multe ori, acesta este recomandat în perioadele de convalescență, deoarece ajută organismul să se recupereze mai repede și să nu se confrunte cu unele infecții. Explicația este foarte simplă: castravetele amar este o excelentă sursă naturală de vitamina C, ale cărei efecte benefice în acest caz nu mai au nevoie de nicio prezentare.

Reduce problemele date de hemoroizi

Multe persoane, din varii motive, se confruntă cu prezența hemoroizilor. Neplăcerile acestei afecțiuni, cum ar fi durerea puternică resimțită, dar și chiar sângerarea, pot fi mai ușor de îndepărtat dacă se folosește castravetele amar. De această dată este nevoie de rădăcina plantei, din care se face o pastă care se aplică pe zonele inflamate. Aceeași pastă are efecte rapide și în ceea ce privește vindecarea altor răni deschise.

O vedere mai bună

Anumite substanțe conținute de castravetele amar sunt recunoscute pentru faptul că te ajută să îți crești acuitatea vizuală, iar vederea pe timp de noapte este mult îmbunătățită. Chiar și persoanele care suferă din cauza degenerescenței maculare pot profita de beneficiile pe care le are castravetele amar pentru o vedere mai bună.

Respiri mai ușor, cu castravetele amar

Astmul, bronșita și chiar febra fânului sunt câteva dintre afecțiunile respiratorii unde castravetele amar se dovedește a fi de mare ajutor. Și, se pare, că și sforăitul este redus la tăcere tot cu sprijinul lui.

Scade nivelul colesterolului

Din ce în ce mai multe persoane, chiar și de vârste tinere, se plâng de valorile ridicate ale colesterolului ”rău”. Nu știu ce să mai facă, mai ales că au un stil de viață sănătos, se feresc de grăsimile nesănătoase, dar cu toate acestea valorile colesterolului de pe buletinul de analize sunt în continuare ridicate. Pentru aceștia, o soluție ar putea fi și consumul de castravete amar, care nu doar că scade nivelul LDL-ului, dar și împiedică formarea placii de aterom pe pereții arteriali. La fel de eficient este și un supliment alimentar care să îl conțină.

Un păr frumos

Pentru a avea parte de o podoabă capilară de invidiat, un pahar de suc de castravete amar pe stomacul gol, dimineața, este pur și simplu perfect!

Contraindicaţii şi precauţii

Nu consuma castravete amar fără să ceri înainte sfatul unui medic, deoarece poate scădea chiar mult valorile ridicate ale glicemiei. De asemenea, se recomandă evitarea consumării acestuia pe perioada sarcinii și a alăptării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *