BioElemente în presă, Frumusețe, Nutriție, Sănătate

Alimente care te ajută să ai un organism puternic

Un organism puternic, capabil să facă față cu brio provocărilor la care este supus în fiecare zi, este dorința fiecăruia dintre noi. Deși nu este un obiectiv ușor de îndeplinit, nu este nici imposibil, și de aceea avem  câteva recomandări pentru tine. Există unele mici trucuri, alimente pe care le poți consuma și care îți pot veni în ajutor.

Polen

Îl poți achiziționa de la orice magazin naturist, plafar sau farmacie, și reprezintă un aliat de nădejde în încercarea ta de a avea un organism puternic. Este plin de vitamine, antioxidanți, acid folic, aminoacizi și oligoelemente, încât poate fi considerat alimentul perfect și complet. Ar fi preferabil să îl cumperi direct de la un apicultor, dar nici opțiunile de mai sus nu sunt de neglijat.

Indicat în aproape toate afecțiunile

Aproape că nu există afecțiune asupra căreia polenul să nu își răsfrângă efectele sale benefice. Bun detoxifiant, ține deoparte semnele îmbătrânirii premature, indicat în terapia împotriva cancerului… Din păcate, această adevărată minune a naturii pentru un organism puternic nu este indicat în cazul celor care suferă de diabet, sau ar trebui să calculeze carbohidrații ingerați prin consumul de polen.

Struguri

Cel mai probabil știi deja faptul că în coaja strugurilor închiși la culoare se regăsește din plin resveratrol, unul dintre cei mai puternici antioxidanți. Cu ajutorul lor, ai parte de un organism puternic, așa cum îți dorești, așa că profită de venirea toamnei și fă o cură de struguri.

O mână de ajutor la nevoie pentru un organism puternic

Totuși, organismul nostru are nevoie de resveratrol nu doar pe perioada celor trei luni de toamnă, ci permanent. De aceea, poți apela la Menține-te Tânăr – Resveratrol, un supliment antioxidant și antidegenerativ, pe care îl poți găsi chiar aici.

Printre acțiunile benefice ale resveratrolului regăsim următoarele:      

• Este un puternic antioxidant, care protejează ADN-ul celular prin neutralizarea unui spectru larg de radicali liberi, împiedicând îmbătrânirea celulelor și instalarea proceselor degenerative;

• Stimulează sistemul imunitar, are un rol important în preîntampinarea apariției și dezvoltării celulelor canceroase (cancer de colon, de prostată și de col uterin);

• Reface nivelul de glutation (cel mai important antioxidant pe care îl secretă organismul uman);

• Îmbunătățește funcția de detoxifiere a ficatului prin creșterea nivelului enzimei quinone reductase;

• Scade nivelul LDL colesterol și trigliceride, crește nivelul HDL colesterol;

• Păstrează inima sănătoasă și reduce agenții hipertensivi. Organizația Mondială a Sănătății sugerează că doar resveratrolul reduce riscul cardiovascular cu 40%. Resveratrolul este mai eficient decât vitamina E, protejând împotriva unui spectru larg de radicali liberi;

• Susține producția de oxid nitric, care relaxeaza și dilată arterele, reglând valorile tensiunii arteriale;

• Menține sănătatea creierului, micşorează riscul de apariţie a bolilor neurodegenerative.

Resveratrolul întărește inima

Poate cea mai cunoscută proprietate a resveratrolului este faptul că ajută la protejarea sistemului cardiovascular. Mai multe studii medicale au scos în evidență faptul că atunci când este administrat în cantități mari, resveratrolul reduce mult din presiunea exercitată asupra pereților arteriali. Este din ce în ce mai simplu să ai un organism puternic, nu?

De asemenea, se pare că persoanele care suferă din cauza valorilor mari ale tensiunii arteriale se pot folosi de resveratrol pentru a le ține sub control.

De beneficiile resveratrolului în ceea ce privește menținerea unei inimi sănătoase pot beneficia și persoanele care nu au afecțiuni cardiace, care pot în acest fel se prevină arterioscleroza, care de multe ori evoluează spre atac de cord sau accident vascular cerebral.

Diminuează stresul oxidativ

Resveratrolul nu doar că este o sursă bună de antioxidanți, dar și ajută organismul să îi producă în mod natural. Cu ajutorul lui, stresul oxidativ este sensibil mai mic, ceea ce înseamnă că poate fi un ajutor de nădejde în a ține deoparte afecțiuni grave precum diabetul, cancerul, bolile neurologice sau cele cardiace.

Scade nivelul colesterolului ”rău”

Dacă ai probleme cu valorile ridicate ale colesterolului ”rău”, atunci resveratrolul ar putea să îți vină în ajutor. Mai multe studii au demonstrat că acesta scade nivelul colesterolului ”rău”, ajutându-l și pe cel ”bun” să ajungă la valorile optime.

Echilibrează flora bacteriană

Bacteriile dăunătoare din stomac sunt reduse semnificativ tot cu ajutorul resveratrolului, care mai contribuie și la echilibrarea florei bacteriene intestinale. De asemenea, producția de bilă este stimulată tot cu ajutorul lui, așa că nu ar trebui să îl tratezi cu indiferență. Cât de simplu este să ai acel organism puternic pe care ți-l dorești!

Ține deoparte semnele îmbătrânirii premature!

Chiar dacă pare un slogan al unei campanii publicitare, este de fapt purul adevăr. Nu este deloc greu să fii mereu tânăr cu ajutorul resveratrolului. Acesta ”domolește” oarecum procesul de îmbătrânire, iar riscul de apariție a afecțiunilor neurodegenerative este mult mai mic cu ajutorul lui.

Slăbești mai ușor

Obezitatea tinde să devină o problemă la nivel mondial. Indiferent care sunt motivele care au dus la acumularea de kilograme în plus, acestea sunt un adevărat balast pentru organism, și mai mult, stau la baza multor afecțiuni, unele dintre ele chiar incompatibile cu viața.

De aceea, dacă vrei – și chiar este nevoie, să mai reduci din kilogramele în plus, îi poți da o mână de ajutor organismului, folosindu-te de resveratrol, care nu lasă celulele adipoase să se înmulțească. De asemenea, stimulează activarea genelor care intensifică arderile.

Oase mai puternice

O dată cu înaintarea în vârstă, nici oasele nu mai sunt la fel de puternice. Oamenii de știință consideră că administrarea de resveratrol ar fi de ajutor în acest caz, mai ales că acesta stimulează sinteza vitaminei D și a vitaminei K2, recunoscute pentru rolul lor în ceea ce privește mineralizarea osoasă.

Reduce nivelul zahărului din sânge

Unele studii medicale, realizate deocamdată doar pe rozătoare, au evidențiat faptul că resveratrolul reduce nivelul zahărului din sânge. Deocamdată nu se știe dacă efectul acestuia este valabil și în cazul persoanelor care suferă de diabet, dar oamenii de știință sunt optimiști referitor la acest aspect.

Calmează durerile articulare

Cei care suferă de artrită știu prea bine cât de puternice sunt durerile cu care se confruntă. Din fericire, suplimentele pe bază de resveratrol nu doar că ajută la calmarea acestor dureri, dar protejează cartilajul împotriva deteriorării.

O mai bună acuitate vizuală

Sănătatea ochilor este, din nou, un beneficiu al resveratrolului. Acesta poate fi folosit atât preventiv, dar și ca tratament al afecțiunilor oculare date de înaintarea în vârstă.

Efect antitumoral

Resveratrolul este apreciat și pentru efectul său anticancerigen. El susține mecanismele de protecție ale organismului împotriva apariției mutațiilor sau a celulelor de natură canceroasă. Efectele sale benefice ar fi valabile în majoritatea tipurilor de cancer, inclusiv cel de sân, cancerul de piele, intestinal, de prostată.

Germeni de grâu

Specialiștii sunt de părere că pentru un organism puternic, grâul germinat este un produs alimentar de mare folos. Este plin de acele substanțe energizante și nutritive de care avem nevoie în fiecare zi. Nu este greșit dacă vom considera germenii de grâu un aliment „viu”, al cărui consum zilnic este mai mult decât benefic. S-au observat efecte pozitive în cazul unor afecțiuni precum cancer, stări depresive și de anxietate, artrită și multe altele. Pentru a-i consuma cu plăcere, folosește-i drept ingredient în salate delicioase, sau pasați, amestecați cu puțină miere de albine naturală.

Tu ce metode mai cunoști pentru a avea un organism puternic? Folosește-te de secțiunea de comentarii pentru a ni le împărtăși și nouă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *