BioElemente în presă, Frumusețe, Sănătate

Nu lăsa celulita să îți conducă viața!

Ce femeie este vreodată mulțumită de felul cum arată? De regulă, majoritatea dintre ele vor susține că unele kilograme în plus, precum și celulita, sunt cele care le dau mari bătăi de cap. În ”lupta” cu acești doi inamici, reprezentantele sexului frumos se folosesc de ce este mai bun: tratamente care nu sunt deloc ieftine, diete draconice care mai mult slăbesc și dezechilibrează organismul, exerciții fizice istovitoare multe altele, totul pentru a scăpa de aspectul de coajă de portocală pe care îl dă pielii celulita, iar  kilogramele în plus să devină o simplă amintire.

Cu toate acestea, specialiștii sunt de părere că înfometarea, dietele în care trebuie să consumi o frunză de salată pe zi, sau pastilele de slăbit nu sunt o soluție bună. Mai bine urmează un regim sănătos, din care să nu lipsească legumele și fructele proaspete, hidratează-te corect, nu uita de mișcare – iar cel mai indicat este chiar mersul pe jos, precum și unele tratamente cosmetice, menite să îți vină în ajutor în lupta cu celulita.

Și, pentru că a venit vorba de tratamentele cosmetice împotriva celulitei, nu uita că de cele mai multe ori răspunsul la problemele noastre se află în natură. Chiar dacă este mai greu de crezut, nu toate cremele sau gelurile care promit să te ajute să scapi de celulită sunt la fel. Probabil că ai și încetat să le folosești, deoarece ai încercat multe, iar rezultatele nu erau cele pe care le așteptai. Nu dispera, aici este diferența pe care o așteptai. Ai parte de un gel anticelulitic care reprezintă un adevărat tratament profesionist, și pe care îl poți folosi chiar acasă, fără să mai fie nevoie să mergi la un salon de masaj. În componența lui intră ingrediente naturale, precum cafeina, extractul de cacao și multe altele, toate menită să te ajute să îți recapeți silueta, iar imperfecțiunile cauzate de celulită vor fi eliminate mai repede decât te-ai aștepta.

  • Cafeina stimulează drenajul limfatic

Dacă tot vrei să scapi de celulită, știi desigur că de mare ajutor este și cafeina. De altfel, cafeina este folosită cu succes în multe tratamente cosmetice, dar când vine vorba despre tratarea celulitei, potențialul lipolitic și termic al acesteia este o certitudine. Specialiștii în domeniu au realizat mai multe studii, în urma cărora au ajuns la concluzia că, atunci când este folosită într-un gel anticelulitic, cafeina stimulează drenajul limfatic și are o funcție antiedematoasă extrem de puternică. În plus, folosirea topică a acesteia chiar nu prezintă niciun fel de efect secundar, așa că nu ai niciun motiv să te temi de acest ingredient minune în lupta cu celulita.

  • L-Carnitina și teobromina, de două ori mai eficienți

Cu toate că numele lor sună oarecum pretențios, să știi că nu este vorba deloc de ingrediente de natură chimică. L-Carnitina este, de fapt, un aminoacid care este produs în mod natural în organism și care îl ajută pe acesta să ardă mai repede și mai eficient grăsimile, crește toleranța la efort fizic, iar grăsimea arsă o transformă în energie. În câteva cuvinte, reducerea celulitei și eliminarea a câtorva kilograme în plus sunt acum mai ușoare, cu ajutorul L-Carnitina.

La rândul său, teobromina, sau extractul de cacao, numele sub care este cunoascut mai des, contribuie la scăderea semnificativă a țesutului gras și distruge nodulii celulitici, cei atât de inestetici. Acest ingredient, folosit într-un gel anticelulitic are meritul că tonifiază pielea, iar drenajul este și el mult mai simplu acum.

  • Escina mărește rezistența capilară

Escina, extrasă din castan, este folosită mult în industria cosmetică, cu atât mai mult când vine vorba despre tratamentul celulitei. Studii în domeniu au demonstrat faptul că escina este cel mai eficient ingredient natural activ cu acțiune drenantă. De asemenea, rezistența capilară este mult mai mare, iar umflăturile de la nivelul pielii sunt mult reduse în volum cu ajutorul escinei. Dacă ai probleme cu picioarele, pentru că nu poți spune că ești o persoană activă, care dă importanța cuvenită mișcării, atunci reține doar că extractul de castan are o excelentă acțiune venotonică și protectoare asupra vaselor periferice, iar microcirculația este activată.

  • Centella, afinul și ghimpele, un trio formidabil

Dacă ești genul sedendar, iar la serviciu faci mai mult muncă de birou, nici nu este de mirare că ai probleme cu circulația periferică, nu numai cu celulita care pare că nu vrea să mai plece de la tine. Centella, afinul și ghimpele sunt recunoscute pentru faptul că îmbunătățesc circulația periferică, ceea ce le face un tratament excelent pentru celulita. Proprietățile Centellei o fac să fie alegerea ideală atunci când vine vorba de tratarea gambelor și gleznelor umflate, întărește capilarele slăbite și reduce semnificativ venele în formă de pânză de paianjen.

Despre afin, ai citit cu siguranță că este una dintre cele mai bune ingrediente pe care ni le oferă natura, pentru a scăpa de celulită. Afinele sunt o sursă bună de antioxidanți, adică acele substanțe care au rolul să îți protejeze pielea de radicalii liberi. Regenerarea celulară și aspectul frumos al pielii sunt unele dintre proprietățile acestei plante de care ai nevoie pentru o piele frumoasă, fără aspect de coajă de portocală.

Într-un gel anticelulitic de calitate, ghimpele este un ingredient care nu trebuie să lipsească, deoarece printre alte proprietăți, acesta este recunoscut pentru acțiunea sa antiinflamatorie și antiedematoasă.

  • Mentolul, nu doar calmant

Atunci când folosesc anumite creme, loțiuni, geluri cosmetice, majoritatea oamenilor preferă ca acestea să conțină și mentol, grație senzației de răcorire și calmare imediată a acestuia. Atunci când vine vorba însă de folosirea lui într-un gel anticelulitic, efectul lui nu este doar unul calmant. El tonifică țesuturile și compactează grăsimea din țesutul adipos. Așadar, nu este vorba doar de efectul răcoritor, ci de un aliat de nădejde al urmașelor Evei care vor să scape de nesuferita celulită.

  • Celulita poate fi învinsă

De reținut, atunci când vine vorba despre celulită, că nu trebuie să te aștepți la rezultate obținute peste noapte. Da, ai ales un gel anticelulitic de bună calitate, cu ingrediente naturale, dar nici tu nu trebuie să stai degeaba și să aștepți să primești totul de-a gata. În afară de aplicarea acestuia, trebuie să ai grijă la stilul tău de viață. Se recomandă o dietă echilibrată, fără prăjeli, produse de patiserie sau fast-food, o hidratare corectă, și să nu uiți nici de exercițiile fizice. Dacă din varii motive exercițiile fizice nu intră în orarul tău zilnic, atunci nimic nu te împiedică să mergi mai mult pe jos: de acasă la serviciu și invers, atunci când mergi la cumpărături, chiar și o bandă sau bicicletă medicinală instalată în sufragerie sunt o soluție bună. Poți privi la televizor programul preferat, în timp ce faci mișcare. Cât privește alimentația, ai grijă ca ea să conțină mai multe alimente care conțin vitamina C – recunoscută pentru faptul că ajută la detoxifierea organismului, proteine de calitate, și totul va fi mult mai ușor. Nu uita să te hidratezi, cu apă sau ceaiuri neîndulcite, și nu cu sucuri din comerț. Nu a spus nimeni că este simplu, dar cu puțină perseverență și ambiție rezultatele nu vor întârzia să apară!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *