BioElemente în presă, Nutriție, Sănătate

Profită și tu de efectele benefice pe care le au cireșele!

Cireșele! Fructele verii, care ne încântă papilele gustative și pe care le așteptăm cu nerăbdare o iarnă întreagă, și ceva din primăvară! Sunt delicioase, dar mai mult decât atât, reprezintă o adevărată bombă de sănătate pentru organismul uman. Pentru a afla mai multe despre efectele curative ale acestora, te invităm să citești rândurile următoare.

Culori diferite, efecte diverse

După cum bine știi, cireșele sunt de diferite culori, și în funcție de acestea, dar și de soi, și efectele pe care le au sunt diferite. Cele galbene sunt indicate pentru efectul lor diuretic foarte puternic, precum și pentru stimularea digestiei. Cele roșii și negre, preferatele celor mai mulți dintre noi, sunt excelente în caz de afecțiuni vasculare sau chiar și cancer. Chiar și cireșele amare devin parcă mai ușor de consumat atunci când te gândești că scapi de neplăcutele dureri musculare cu ajutorul lor.

Cum poți consuma cireșele

Din fericire, efectele benefice pe care le au cireșele nu se modifică prea mult dacă sunt preparate termic. Prin urmare, le poți consuma cu încredere proaspete, dar și în dulcețuri, tarte, compoturi și alte preparate delicioase.

Te scapă de durerile articulare

După cum aminteam ceva mai sus, durerile musculare devin o amintire atunci când consumi cireșe amare. Culoarea specifică a acestora este dată de niște antioxidanți, antocienii, care se mai găsesc și în strugurii roșii. Cu ajutorul acestora durerile articulare sunt reduse în intensitate, la fel și inflamația articulațiilor. Pentru a avea parte de acest efect benefic, o cură de 6 până la 8 săptămâni de cireșe amare sau negre, în jur de 500 de grame pe zi, este tot ce trebuie să faci.  

Indicate în caz de gută

Guta este una dintre cele mai grave afecțiuni, ale cărei manifestări nu sunt chiar ușor de suportat. Se pare că tot cireșele sunt și de această dată la datorie, pentru că atunci când sunt consumate în mod regulat reduc riscul apariției crizelor. De asemenea, tot micuțele, dar delicioase fructe calmează durerile provocate de crizele de gută, așa că ai tot interesul să le consumi în mod regulat.

Indicate în caz de diabet

Persoanele diagnosticate cu această afecțiune știu că pe lângă respectarea indicațiilor și tratamentul medicamentos, un stil alimentar specific este esențial. Există multe restricții alimentare de care trebuie să ții cont, și nici măcar nu ai liber la toate fructele și legumele pline de vitamine. Cu toate acestea, cireșele se află pe lista de alimente permise, deoarece au un indice glicemic destul de scăzut. Recomandarea medicilor specialiști este însă ca în cazul persoanelor diabetice să se evite consumarea celor confiate. Acestea conțin mult zahăr adăugat, care nu face altceva decât să dea peste cap organismul.

Benefice împotriva cancerului

Mai mulți oameni de știință de Institutul American de Cercetare a Cancerului recomandă consumul constant de cireșe, pentru că au un efect antitumoral. Acesta este dat de quercetină, un flavonoid cu activitate anticancerigenă prezent în cireșe, dar și în vișine sau fructe de pădure. Pentru a preveni apariția acestei boli, 500 de grame de cireșe consumate zilnic ar fi de ajuns. În cazul în care boala și-a făcut deja simțită prezența, timp de 8 săptămâni ar trebui să fie consumate 800 de grame de cireșe amare.

În cazul în care această soluție nu este una la îndemâna ta, din motive doar de tine știute, poți apela însă la Oncoforte, un supliment natural, extrem de benefic, pe care îl poți găsi chiar aici. Acesta conține conține extracte din plante, vitamine și compuși naturali, printre care se află și quercetina despre care îți aminteam la cireșe. Aceștia te pot ajuta să îi oferi organismului tot ce are nevoie pentru ca el să lupte cu succes împotriva factorilor interni sau externi care îl afectează.

Formulă completă

Oncoforte reprezintă rezultatul a multor ani de studii, teste și încercări ale unor firme producătoare de suplimente alimentare naturale din S.U.A. În urma combinării diferitelor vitamine, extracte naturale, pulberi din plante, cu concentrații și origini dintre cele mai diverse, s-a ajuns la această formulă completă. Aceasta are multiple acțiuni benefice pentru întregul organism, indiferent de sex sau de vârstă. Secretul constă în atenta dozare a fiecăruia dintre componenții activi și alegerea după compoziția extrem de complexă și acțiunea sinergică a tuturor substanțelor conținute de plantele sau extractele selectate.

Efectele Oncoforte

Amestecurile brevetate prezente în compoziție reprezintă secretul de fabricație care face posibilă acțiunea cea mai eficientă a tuturor acestor componenți activi. Mai mult decât atât, în compoziție au fost incluse ingrediente obținute din acele părți ale plantelor cu rezultate științifice confirmate în ceea ce privește acțiunea anti-tumorală și imuno-modulatoare.

Oncoforte contribuie la:

  • Protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ
  • Funcționarea normală a sistemului imunitar
  • Metabolismul energetic normal
  • Creșterea oxigenării celulare
  • Reducerea acidității sanguine

Protejează inima

Cireșele sunt una dintre cele mai bune surse naturale de potasiu, ceea ce înseamnă că sunt indicate atunci când vrei să ai o inimă sănătoasă. Cu ajutorul lor reglezi mult mai ușor ritmul cardiac, iar tensiunea arterială revine la valori normale. De asemenea, tot cireșele pot fi folosite pentru a reduce valorile ridicate ale colesterolului ”rău” și alte trigliceridelor.

Te scapă de insomnii

Ai și uitat când a fost ultima noapte în care te-ai odihnit așa cum trebuie! Insomniile au devenit o obișnuință, iar acum vara situația parcă s-a agravat? Nu-ți face probleme, avem o soluție pentru tine. Un pahar cu suc de cireșe consumat înainte de a te duce la culcare s-ar putea să fie remediul pe care îl căutai de atâta vreme. Este și normal, deoarece cireșele conțin melatonină, o substanță care ajută organismul să se relaxeze. Chiar și dimineața, după ce te-ai trezit, un pahar cu suc de cireșe este benefic. Împreună cu cel de la culcare, ai găsit leacul pentru problemele tale cu somnul.

Te ajută să dai jos kilogramele în plus

Cireșele au puține calorii, iar gustul lor bun te face să uiți de foame. Prin urmare, profită de ele pentru a mai spune adio unor kilograme în plus. De asemenea, micuțele fructe sunt cunoscute și pentru faptul că accelerează metabolismul!

Pe final, mai avem și un truct pentru tine: bea în fiecare zi câte un pahar de suc de cireșe și vei elimina mult mai ușor toxinele acumulate în organism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *