BioElemente în presă, Frumusețe, Nutriție, Sănătate

Zincul, mineralul esențial pentru organism!

Zincul este un oligoelement de care organismul nu se poate lipsi, deoarece are o mulțime de efecte benefice. Nu doar că îți întărește sistemul imunitar, dar este foarte eficient și atunci când vine vorba despre prevenirea unor afecțiuni grave, precum cancerul sau diabetul. Pentru a afla mai multe amănunte despre efectele sale curative, te invităm să parcurgi rândurile de mai jos.  

Un sistem imunitar puternic

În ultima vreme, parcă suntem asaltați de tot felul de viruși care abia așteaptă să întâlnească un sistem imunitar slăbit pentru a-și face de cap. De aceea, fortifierea sistemului imunitar trebuie să ne preocupe permanent, nu doar pe perioada sezonului rece. Zincul contribuie enorm la întărirea acestuia, așa că încearcă să-i oferi organismului cantitatea de care are nevoie.

Zincul, aliatul tău în tratarea infertilității

Tot mai multe cupluri, chiar tinere, se confruntă cu o problemă gravă, cea a infertilității. Sunt multe cauzele care pot duce la apariția ei, dar dacă ne referim strict la cea masculină, zincul este cel care îți poate veni în ajutor. Atunci când acest element nu se află în cantitate optima în organism, sistemul reproducător al bărbaților este afectat destul de mult. Din nou, recomandarea specialiștilor este să iei în calcul și această variantă, una foarte simplă, și care te poate ajuta să îți îndeplinești visul de a avea un copil.

O piele frumoasă și sănătoasă!

Trei sunt dorințele urmașelor Evei în materie de frumusețe: o piele sănătoasă și strălucitoare, unghii rezistente și un păr precum cel al prințeselor din basmele copilăriei. De toate acestea se achită cu brio zincul, așa că poți opta pentru un supliment alimentar natural, pentru efecte mai rapide.

Cel mai bun produs, special pentru tine!

După cum probabil ți-ai dat seama, este necesar să îi oferi organismului doza optimă de care are nevoie. Și trebuie să știi că suplimentele alimentare naturale sunt de cele mai multe ori exact ceea ce trebuie. Am căutat și noi un astfel de produs, și am descoperit aici unul complet natural, care nu doar că previne apariția cancerului, dar și contribuie la menținerea sănătății sistemului osos, a părului, unghiilor și pielii; contribuie la menținerea vederii normale și la funcționarea normală a sistemului imunitar.

Previne apariția cancerului

Un studiu realizat de oamenii de știință de peste Ocean a scos în evidență faptul că acest banal mineral, zincul, poate fi de mare ajutor în prevenirea apariției cazurilor de cancer. De asemenea, poate fi folosit cu succes și în tratamentul împotriva acestei teribile afecțiuni. Acțiunea sa este una importantă: reduce dezvoltarea inflamației la nivelul vaselor de sânge și duce la moartea celulelor de natură canceroasă.

Zincul și diabetul

Dar zincul nu numai că previne apariția cancerului, ci are un rol mai important decât ai putea crede în prevenirea cazurilor de diabet. Se pare că un nivel ridicat de zinc din organism, obținut fie din alimentație, fie cu ajutorul suplimentelor alimentare naturale ar fi foarte eficient în prevenirea și tratarea anumitor forme de diabet.

O inimă puternică

Mulți oameni suferă din cauza afecțiunilor cardiovasculare, dar acestea ar putea fi prevenite și chiar tratate cu ajutorul zincului, împreună cu aliații săi: magneziu, cupru și seleniu. Chiar și bătăile neregulate ale inimii ar putea fi tratate tot cu ajutorul zincului.

De asemenea, unele studii demonstrat că atunci când pacientul primește o cantitate suficientă de zinc, angina pectorală (durerea puternică din piept) ar putea fi prevenită.

Remediază afecțiunile prostatei

Specialiștii afirmă că atunci când vrei ca prostata să nu îți facă probleme, trebuie să fii atent să ai zincul în cantitate optimă în organism. De fapt, zincul este esențial pentru buna funcționare a organelor de reproducere masculine. Este indicat în afecțiuni precum prostată mărită, prostatită, cancer de prostată, probleme de infertilitate și multe altele. De regulă, se recomandă suplimentarea cu zinc, dar mare grijă totuși să nu se exagereze cu o cantitate prea mare.

Indicat pentru o bună sănătate mentală

Te confrunți ”din senin” cu stări frecvente de iritabilitate, accese de furie sau comportamente extreme? Este semnul că nivelul de zinc din organism este la un nivel scăzut. De asemenea, s-a observat că zincul este la un nivel redus și în cazul persoanelor care au fost diagnosticate cu afecțiuni precum ADHD, autism, hiperactivitate, depresie, tulburări de alimentaţie, afecţiuni bipolare, schizofrenie sau Boala Alzheimer. De aceea, și în acest caz, tratamentul pentru acestea implică și administrarea de suplimente pe bază de zinc.

Zincul asigură o digestie bună!

Sănătatea aparatului digestiv este influențată mult de cantitatea de zinc din organism, pentru că acesta este indicat pentru reînnoirea ţesutului intestinal şi pentru producţia de bilă.

Atenție la carențele de zinc!

Există mai multe semnale prin care organismul nostru ne comunică faptul că zincul este în cantitate redusă. Cele mai frecvent întâlnite sunt tulburările de somn şi de comportament, mătreaţa, întârzierea procesului de vindecare a rănilor. Nu trebuie uitate nici diareea, eczemele, psoriazis sau acnee, retard de creştere –în cazul copiilor. Alte semne că zincul este la un nivel minim ar mai fi căderea părului, unghii fragile, pierderea gustului sau mirosului, inapetență, piele uscată și iritații.

Suplimente alimentare sau din natură?

Atunci când vine vorba despre asigurarea dozei optime de zinc de care organismul are nevoie, specialiștii recomandă atât sursele naturale, cât și suplimentele naturale.

Zincul se regăsește în stridii, leguminoase (linte, mazăre, năut şi fasole roşie), carne organică (preferabil carne de vită, miel şi carne de pasăre de curte). Poți consuma cu încredere peşte, gălbenuş de ou, alune, migdale, nuci, arahide, nuci braziliene. Cantități bune de zinc mai sunt și în dovleac, susan şi seminţe de floarea soarelui, hrişcă, quinoa, sparanghel şi varză de Bruxelles.

Cât privește suplimentele, este de preferat să îți îndrepți atenția asupra celor naturale, fără alte ingrediente chimice adăugate, pentru ca acesta să își facă efectul rapid și eficient.

Învață să-ți asculți organismul

Cel mai bine, atunci când vine vorba despre tratarea anumitor afecțiuni, este să ne documentăm foarte bine și să învățăm să ne ascultăm corpul. Acesta ne ”spune” de fiecare dată ce are nevoie, sau ce nu este în neregulă cu noi. Noi suntem principalii responsabili pentru starea noastră de bine, și de aceea nu trebuie să lăsăm nimic la întâmplare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *