BioElemente în presă, Nutriție, Sănătate, Sport

Remedii pentru steatoză hepatică pe care le poți testa și tu!

Steatoză hepatică, sau boala ficatului gras cum i se mai spune, este o afecțiune din ce în ce mai întâlnită. În aceste condiții, schimbarea stilului de viață și în special a dietei zilnice poate avea cele mai bune efecte. Pentru a-ți veni în ajutor, avem și noi pentru tine câteva remedii naturale. Asta nu înseamnă că trebuie să eviți complet vizitele la medicul specialist și să nu urmezi tratamentul prescris de acesta. Doar că, luptând pe mai multe fronturi, ai șanse mari de a reuși să scapi de această neplăcere.

Scapă de toxinele acumulate în organism

Primul pas pe care trebuie să îl faci atunci când ai aflat că suferi de steatoză hepatică este să înțelegi că trebuie să faci o schimbare. În primul rând se începe cu o detoxifiere a întregului organism. În acest fel, reușești să mai elimini din toxinele acumulate, iar organismul tău va simți din plin aceasta. Nu ignora steatoza hepatică: specialiștii spun că atunci când nu este tratată, această afecțiune poate duce, printre altele, la ciroză sau fibroză hepatică.

Anghinarea, remediul cel mai cunoscut

Toată lumea știe că pentru a remedia problemele cauzate de steatoză hepatică, anghinarea este o plantă cu adevărat miraculoasă. Cu ajutorul ei, ficatul reușește să scape destul de eficient de grăsimea acumulată, ceea ce nu poate să fie decât benefic. Printre efectele curative pe care le are anghinarea se mai află și protejarea și regenerarea celulelor hepatice, eliminarea toxinelor. De asemenea, normalizează valorile mari ale colesterolului ”rău”.

Armurariul, indicat în steatoză hepatică

Pe lista cu plante care te ajută enorm atunci când suferi de steatoză hepatică se află și armurariul. Acesta este o excelentă sursă de flavonoide, cu ajutorul cărora celulele hepatice se regenerează mai rapid. În plus, aceleași flavonoide sunt responsabile de mărirea capacității ficatului de a se apăra în fața unor eventuale infecțiii.

Un supliment natural, special pentru problema ta

Deși foarte eficiente, cele două plante de mai sus au și un mare dezavantaj. Trebuie să respecți întocmai dozajul, să ai grijă la durata tratamentului și multe altele. În condițiile în care trebuie să te duci și la serviciu și apoi să ai grijă și de casă, este destul de dificil să poți respecta recomandările de administrare ale infuziilor sau maceratelor. De aceea, avem și de această dată o soluție, complet naturală, și pe care o găsești chiar aici. Este vorba despre Hepato Vital, un supliment pentru regenerare și protecție hepatică.

Efectele sale benefice sunt excelente, și te poți convinge chiar și tu:

• Detoxifică și regenerează celulele hepatice, eficient în procesele de eliminare a substanțelor dăunatoare din organism;

• Reglează toate funcțiile ficatului, normalizează valorile crescute ale parametrilor biochimici serici;

• Protejează celulele ficatului de acțiunea factorilor nocivi toxici, chimici;

• Adjuvant important în cazul afecțiunilor cronice ale ficatului (hepatite cronice de etiologie virală, toxică, alimentară, idiopatică, steatoză hepatică, ciroză hepatică);

• Adjuvant important în cazul cancerului hepatic, alte neoplazii în perioada tratamentelor chimioterapice și radioterapice (favorizează detoxifierea și eliminarea produșilor rezultați din degradarea metabolică).

Măceșe, pentru stimularea activității ficatului

Măceșele sunt recunoscute în special pentru faptul că sunt o excelentă sursă naturală de vitamina C. De asemenea, tot ele sunt aliatul de care ai nevoie pentru a stimula activitatea ficatului tău. Nu le neglija proprietățile și vezi dacă nu cumva acestea sunt remediul pentru tine. Steatoza hepatică poate fi învinsă, așa că nu te da bătut!

Păpădia, un excelent diuretic

Sunt multe afecțiunile în care păpădia, această plantă aparent banală își demonstrează eficiența. Printre acestea se află și steatoza hepatică, iar efectul ei este unul simplu: stimulează funcția depurativă a ficatului.

Ceaiul verde protejează ficatului

Folosit în special de reprezentantele sexului frumos care vor să ma idea jos câteva dintre kilogramele în plus, ceaiul verde are numeroase alte efecte curative. Specialiștii în fitoterapie sunt de părere că în caz de steatoză hepatică poți bea chiar 3 – 4 căni de ceai verde pe zi. Vei reuși în acest fel să îți protejezi ficatului, iar celulele hepatice se vor vindeca mult mai ușor.

Semințe de in

Cei care suferă de constipație știu deja de efectul pozitiv al semințelor de in în acest caz. Cu toate acestea, semințele de in sunt bune inclusiv atunci când vine vorba despre despre remedii naturale pentru steatoză hepatică. Consumă-le în mod regulat, iar presiunea asupra ficatului nu va mai fi atât de ridicată!

Papaya, spanac și morcov

Dacă îți plac fructele exotice, iar papaya se află printre preferatele tale, atunci vei fi foarte încântat să afli că este foarte benefică în steatoză hepatică. O poți consuma simplă, sau sub formă de suc, în care ai amestecat și zeamă de lămâie și gata, problema este rezolvată.

Pentru o variantă mai puțin costisitoare, poți încerca să bei zilnic jumătate de pahar de suc de morcovi amestecat cu aceeași cantitate de suc de spanac!

O afecțiune ”tăcută”

Steatoza hepatică este o afecțiune ”tăcută”, în sensul că nu prea manifestă simptome care să îți dea de gândit. De cele mai multe ori este descoperită cu totul întâmplător, în timp ce de fapt făceai niște investigații de rutină.

Oboseala permanentă, chiar și atunci când știi că te-ai odihnit suficient, este un simptom al acestei boli. Pe listă se mai află și inapetența, scăderea în greutate și durerile abdominale. Chiar dacă par minore, simptomele nu trebuie neglijate și se recomandă să te prezinți la medic. Diagnosticată din timp, această boală poate fi controlată și remediată. Ignorarea ei duce la probleme grave de sănătate, și chiar nu este indicat să procedezi așa.

Mai multă mișcare

În afară de tratamentul medicamentos, de urmarea unui regim alimentar cu puține grăsimi și glucide, de remedii naturale, se recomandă și ceva mai multă mișcare. Este pentru binele tău, așa că încearcă în fiecare zi să mergi pe jos, în pas alert, măcar jumătate de oră. De asemenea, profită atunci când vremea este frumoasă și mergi cu bicicleta sau aleargă în parc. Ai o emisiune preferată? Atunci pe perioada cât o urmărești, fă și niște exerciții fizice. Sunt schimbări care te ajută să fii mult mai sănătos, așa că lasă lenea deoparte! Efectele benefice nu vor întârzia să apară!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *