Sănătate

Cancerul de colon – o afectiune ce poate fi prevenita

Cunoscut ca o afectiune tumorala a intestinului gros, cancerul de colon afecteaza ultimii centimetri ai colonului si il putem identifica daca prezentam simptome precum: modificarea tranzitului intestinal, sangerare rectala, crampe la nivelul abdomenului, balonari sau dureri, scadere in greutate fara o cauza vizibila sau slabiciune musculara.

Exista riscul sa faci cancer de colon?

–          Ai in familie persoane care au suferit de un tip de cancer colorectal sau polipoza colonica?

–          Ai o dieta saraca in fibre si bogata in grasimi?

–          Ai un stil de viata cu activitate fizica redusa?

–          Suferi de diabet insulino-rezistent?

–          Fumezi sau consumi regulat?

–          Ai o greutate peste cea normala?

Daca ai raspuns afirmativ la una dintre intrebarile de mai sus, atunci trebuie sa-ti pui un semn de intrebare asupra sanatatii si sa mergi la un control specializat. Ca sa nu ajungi insa la aceasta situatie, iti recomandam sa urmezi cateva sfaturi legate de stilul de viata. O schimbare la acest nivel poate preveni cancerul de colon, fara sa apelezi mai tarziu la un tratament chirurgical si sa eviti simptome precum tristetea, furia, insomnia sau scaderea poftei de mancare.

Astfel, consuma cat mai multe fructe si legume proaspete, care contin vitamine si antioxidanti, renuntati la fumat, efectuati exercitii fizice regulate pentru mentinerea greutatii corporale.

Natura este o solutie de ne-uitat atunci cand alegeti sa previi aceasta afectiune. Plante precum: lemnul dulce, rubarba, ghimbirul, semintele de fenicul, sunt recunoscute pentru beneficiile lor asupra sanatatii.

Rubarba, originara din Asia sau America de Nord, este saraca in calorii, dar bogata in magneziu, fier si vitamine este cunoscuta in lumea terapeuticii naturiste pentru efectele sale laxative, diuretice, de curatare a ficatului sau antiinflamatoare.

Studiile clinice au demonstrat ca ghimbirul este eficient in combaterea greturilor si vomei si in reglarea functiilor digestive.

Feniculul, la randul sau, este utilizat in medicina populara pentru vindecarea constipatiei sau balonarilor.

Toate aceste plante se regasesc si in suplimentul nutritiv Colon Curat, care, asa cum spune si numele sau, are rolul de a curata intestinul, de a elimina toxinele din colon, stimuland functia de drenare, de a creste rata metabolismului, reducand durerile abdominale.

Amestecul brevetat de plante din produsul Colon Curat ajuta astfel la mentinerea sanatatii colonului si prevenirea afectiunilor acestuia. De asemenea, Aloe Vera este eficienta in prevenirea afectiunilor tumorale, iar suplimentul Aloe Vera Integral, datorita continutului sau de substante active te ajuta sa iti mentii starea de sanatate in conditii optime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *