Sănătate

Sfaturi pentru sanatatea inimii

Bolile cardiovasculare sunt principala cauza de mortalitate la nivel mondial, reprezentand o treime din numarul total de decese. O cifra care nu trebuie neglijata, avand in vedere ca estimarile spun ca pana in 2020 acestea vor devein si principal cauza de handicap, depasind bolile infectioase.

Dar cum ne putem da seama daca suferim de o boala cardiovasculara?

Intre simptomele prezente in cazul unei boli de inima se numara: anxietatea, durerea in piept, tusea persistenta, vertij, oboseala neobisnuita, starea de greata si lipsa poftei de mancare, palpitatiile care indica existent unei tulburari de ritm cardiac, etc. Nu mai precizam faptul ca pentru orice stare pe care o aveti si nu este cea de bine, trebuie sa consultati un medic.

Este indicat sa prevenim si sa nu tratam. Uneori pentru a trata este prea tarziu.

Una din principalele cauze care duc la aparitia bolilor de inima este alimentatia nesanatoasa. Dulciurile in exces, grasimile, mancarea de tip fast-food sunt total neindicate in preventia bolilor cardiovasculare. Puteti opta pentru legume, in special cele verzi precum spanacul, fructe de padure si cele cu coaja lemnoasa, precum nucile, seminte de in, asadar o multitudine de alimente pe care le puteti combina si realize meniuri diversificate.

Acizii grasi Omega 3 si Omega 6 pe care ii puteti lua din alimente precum spanac, peste, fasole uscata sunt esentiali pentru sanatatea inimii. Acestia reduc riscul aparitiei si depozitarii grasimii pe peretii vasculari, reduc si mentin la nivel optim colesterolul, dar in acelasi timp imbunatatesc functiile cerebrale.


In sezonul rece, desi nu avem acces la legume si fructe proaspete, avem la indemana produse naturiste, la mare cautare in zilele noastre, pentru beneficiile lor terapeutice.

“Complex Ulei de Peste” si „Omega Complex” reprezinta surse valoroase de acizi grasi, esentiali pentru sanatatea inimii.

„Complex Ulei de Peste„ contine ulei din ficat de cod, o sursa importanta de Vitamina D, Vitamina E, Omega 3 si protein de inalta calitate. Uleiul din ficat de cod, datorita continutului de Vitamina D, are efecte benefice in osteoporoza, iar acizii Omega 3 si-au dovedit deja eficienta in conservarea memoriei si combaterea depresiei. Iata cate beneficii intr-o singura capsula de “Complex Ulei de Peste”.


Nu trebuie uitat faptul ca, pe langa alimentatie, miscarea detine un loc important in prevenirea a numeroase afectiuni ale inimii.Zi de zi ne putem ajuta inima, respectand cateva reguli legate de alimentative, miscare sau alti factori de risc, precum fumatul sau alcoolul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *